Apps til gravide til forældre
Der er mange apps til gravide – få et overblik over de bedste her.© Getty Images

7 gode apps, du skal kende som gravid

Har I svært ved at finde det helt rigtige navn? Det er der en app, der kan hjælpe med!

30. maj 2020 af Simone Overgaard Aaberg


1. Graviditet+ 

Med Graviditet+ kan du følge med i din babys udvikling fra den dag, du har taget en graviditetstest og fundet ud af, at du er gravid. Du indtaster blot de oplysninger, du kender til på nuværende tidspunkt (hvis du ikke kender til din terminsdato, kan Womans terminsberegner hjælpe dig). 

Appen kan fungere som en slags graviditets-dagbog, hvor du hele tiden kan opdatere oplysninger af dig selv fra uge til uge. Du kan også lægge billeder op af din mave, som du så senere kan se tilbage på og på den måde følge din krops udvikling. 

Der kommer dagligt artikler op, der handler om det at være gravid, og det kan være et hyggeligt ritual at tjekke op på. 

Apps til gravide
Der findes flere apps, hvor du kan følge med i dit barns udvikling. © Getty Images

2. Preglife – Gravid og Baby

Appen fungerer lidt ligesom den første på listen – her kan du uge for uge følge med i, hvordan dit barn udvikler sig inde i maven (og hvordan din krop kan udvikle sig).

Hvis du er usikker på, hvornår du har termin, kan du prøve vores terminsberegner her. Den guider dig til din terminsdato, der dog først slåes endeligt fast, når du skal til nakkefoldsscanning (hvis du vælger at tage imod tilbuddet om den gratis scanning). 

3. Reshopper

Appen, der er uundværlig, hvis du ikke vælter dig i penge (eller bare gerne vil holde tingene på budget). Her sælger gravide og tidligere gravide børnerelaterede ting, som de ikke længere har brug for – en slags DBA bare målrettet børnefamilier.

Du finder alt lige fra pusleborde, sengerande og blespande til tøj til både baby og den kommende mor. Appen er som udgangspunkt gratis, men du kan også købe et plus abonnement, der for et månedligt beløb giver dig adgang til flere funktioner.

Apps til gravide til tøj og diverse
Det behøver ikke koste en formue at købe tøj og ting til babyen.© Getty Images

4. Bækkenbundstræner

Er der noget gravide bliver gjort opmærksomme på gennem graviditeten, så er det, at de skal huske at træne deres bækkenbund! Og det er med god grund, for en stærk bækkenbund kan være alfa og omega både før, under og efter fødslen. 

Med Bækkenbundstræner får du en app til gravide, der dagligt påminder dig om, at det er tid til at styrke bækkenet. Der er 10 forskellige øvelser, der varer mellem 30 sekunder og tre minutter – perfekt til dig, der ikke har alverdens tid.

5. Gravid med Diabetes

Har du diabetes? Så får du her en app, der er målrettet gravide med diabetes – og den kan både bruges af dig, der har diabetes fra før du blev gravid, og dig, der har udviklet graviditetsbetinget diabetes.

Appen kan være et godt redskab under din graviditet, da den informerer grundigt om, hvad det vil sige at være gravid med diabetes – herunder hvordan du kan planlægge din graviditet efter behov. Gravid med Diabetes er udviklet af overlægerne Elisabeth Mathiesen og Peter Damm, der er ledere af Center for gravide med diabetes på Rigshospitalet.

Apps til gravide til træning
Bliv mindet om de daglige bækkenbundsøvelser med en app til gravide.© Getty Images

6. FAR 

Det er ikke kun mor, der går igennem en graviditet – derfor kan far også få stor glæde af en app, der er målrettet ham. FAR-appen giver mulighed for at følge med i barnets udvikling uge for uge, og appen forsøger at omfavne mænd og deres tankegang.

Far (og mor, hvis hun vil følge med i appen) får her gode råd til livet med baby og informationer om alt lige fra graviditeten, barsel og bleskift. 

7. Navngiv

Graviditets app'ernes svar på Tinder! Hvis du er på bar bund, når det kommer til det kommende familiemedlems navn, så er Navngiv en genial app. Her støder du på en lang række navne – både de mest populære pigenavne og populære drengenavne, men også mere utraditionelle navne – alt imens du vælger de af dem, du godt kan lide. 

Både du og din partner henter appen ned på jeres telefon, og så kan I gennem hver jeres bruger swipe til højre eller venstre, når der kommer et navn op på skærmen. Hvis I begge to har syntes godt om det samme navn, så vil der dukke et match op på skærmen. En smart måde at udvide navnelisten og (forhåbentlig) nå til enighed om det helt rigtige navn til den lille ny. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.