De unge mødre
Leder du efter et program, der handler om dét at blive nogens mor?© Discovery Networks Danmark

6 danske serier, hvor kvinder sætter ord på deres følelser om graviditet og morlivet

Det kan være lige så skræmmende som fantastisk at blive nogens forælder

27. april 2022 af Rie Kirkebjerg Kastberg

Vi elsker, når kvinder sætter ord på deres følelser og bekymringer – også når det gælder graviditet og morlivet. At blive mor er nemlig en kæmpe oplevelse, og det kan være lige så skræmmende som fantastisk at blive nogens forælder. 

Disse seks serier har det tilfælles, at vi følger danske kvinder under deres graviditet, eller i tiden lige efter de kan skrive “mor” på CV'et, og i programmerne får du et indblik i, at det er helt almindeligt at have bekymringer og mange tanker om det nye liv, der venter. 

1. Petra får en baby

Du kan have (rigtig) mange bekymringer som gravid: Hvordan ændres dit parforhold, når du og din partner bliver forældre? Hvordan bliver dit sexliv under din graviditet og efter fødslen? Hvordan undgår du at blive “den sure kæreste”? Og hvem er du egentlig, når du også har titlen “mor”?

Netop de svære tanker sætter Petra Nagel – helt ærligt – fokus på i serien Petra får en baby, som kan ses på DRTV. 

2. Remee & Mathilde

Remee og Mathilde venter i fjerde sæson af deres serie en lille pige, og det er meget tydeligt, at deres datter, Kenya, slet ikke kan vente med at blive storesøster. 

Vi følger med i parrets flytning, der foregår, mens Mathilde er gravid, og vi får indblik i, at selvom du allerede har været gravid én gang, kan din næste graviditet ikke nødvendigvis sammenlignes med den første.

Remee & Mathilde kan ses på Discovery+. 

Remee og Mathilde
Følg med i Mathildes anden graviditet i serien Remee og Mathilde.© Discovery Networks Danmark

3. Wozniacki & Lee

Caroline Wozniacki og David Lee har haft to imponerende sportskarrierer, men nu venter et nyt kapitel med barn og renoveringsprojekt på Fisher Island i Miami.

Sporten har altid været det altoverskyggende omdrejningspunkt for parret, men i denne serie ser vi Caroline og Lee med deres nye titel som nybagte forældre – lille Olivia er nemlig lige budt velkommen til familien!

Wozniacki & Lee kan ses på Viaplay. 

4. De Unge Mødre

Svimlende 32 sæsoner (ja, du læste rigtigt!) findes der af De Unge Mødre, så der er nok at gå i gang med, hvis du synes, det er sjovt at følge unge kvinder i deres graviditet og i deres nye roller som mødre. 

De Unge Mødre kan ses på Discovery+. 

De Unge Mødre
Du har på det nærmeste underholdning til resten af livet, hvis du starter fra en ende af!© Discovery Networks Danmark

5. Hjælp, vi skal føde

I denne danske dokumentarserie følger vi livet på Danmarks største fødegang på Hvidovre Hospital. Vi møder en række meget forskellige familier, der står overfor det mirakel, det er at sætte liv i verden.

Med heftige veer kører Kristina i ambulance mod Hvidovre hospital, men når ikke frem i tide. Oplev den dramatiske ambulancefødsel på nært hold – og kom med til en tvillingefødsel, når Marianne og Antons to piger kommer til verden ved akut kejsersnit. 

Hjælp, vi skal føde kan ses på DRTV. 

6. Må jeg være mor?

Syv mødre vil gerne gøre op med en fordom: At mødre ikke ses som mennesker, men som en rolle, andre føler, de er i deres gode ret til at udskamme. Der er MANGE måder at være mor på i vores tid, og det viser Eva, Zenia, Christina, Line, Marlene, Fie og Marie, der alle kæmper mod udskamning for den måde, de er mødre på.

Må jeg være mor? kan ses på TV2 Play.