Kat og sød baby på tæppe
At stifte familie i 30'erne er helt fantastisk. © Getty Images

5 grunde til, at det er en fordel at blive mor i 30'erne

Hvis du får dit sidste barn efter din 33 års fødselsdag, lever du længere

2. november 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Der kan være flere grunde til, at du gerne vil have børn i 30'erne. Måske har du endnu ikke fundet ham, du vil dele resten af livet med? Måske fokuserer du på dit arbejde eller studie? Måske du elsker at rejse, feste eller være fri på en anden måde, som ikke nødvendigvis er en god kombination med et barn?

Vi kvinder er mest frugtbare, når vi er mellem 15 og 25 år, men det er heldigvis ikke ensbetydende med, at vi er nødt til at stifte familie i netop den periode i livet. Der er nemlig en række rigtig gode grunde til, at det er en fordel at blive gravid, når du er i 30'erne.

Smuk gravid kvinde med stor mave
Der er mange fordele ved at stifte familie i 30'erne.© Getty Images

1. Du tjener flere penge 

En tidligere undersøgelse viser, at vi kvinder topper på arbejdsmarkedet, når vi er 39 år. Det er her, vi tjener vores højeste løn gennem hele livet. At du har økonomien på plads kan sandsynligvis give dig en anden form for overskud i rollen som mor, for ja, det er en dyr titel at få – se bare her, hvor meget det koster at få et barn.

2. Du er mentalt mest klar til at få børn i dine 30'ere

Samme undersøgelse afslører, at når du kan tælle 34 fødselsdagsflag på Nutellabollerne på morgenbordet (det bliver vi altså aldrig for gamle til!), er du mest klar til at få et barn. 

3000 kvinders fødsler og første tid som mor blev undersøgt af eksperterne, og det viste sig, at de kvinder, som fik børn i denne alder, havde styr på økonomien og var følelsesmæssigt bedst klar til at blive mødre.

3. Du kan bruge dine 20'ere på andre ting

Der sker mange forskellige livsbegivenheder for flere af os i 20'erne. Måske du kan nikke genkendende til en af disse ting: At flytte hjemmefra, købe din første bil, starte (og afslutte) uddannelse, købe lejlighed, købe hus eller at få det første fuldtidsjob.

Mange af disse ting kræver tid og fylder sandsynligvis rigtig meget i dit hoved. Derfor kan det være en fordel at vente med endnu en af de ting, som i den grad kæver meget af dig, nemlig at blive gravid og få et barn, til du har oplevet noget af alt det, du sikkert gerne vil nå – og nyde.

Par flytter i lejlighed
I dine 20'erne har du sikkert mange ting, du skal opleve. Eksempelvis at købe bolig.© Getty Images

4. Du har sandsynligvis en kæreste 

En undersøgelse fra 2016 viser, at de fleste danske kærestepar er mellem 30-59 år. 57 procent af alle danske, ugifte par, der bor sammen, er nemlig i denne aldersgruppe. Der er også mange i 30'erne og op efter, som er gift. 58 procent af ægtepar i Danmark er nemlig mellem 30-59 år.

At få et barn er en kæmpe opgave, og selvom du som enlig mor kan klare et helt igennem fantastisk job, kan det være rart og trygt at være to om jeres baby.  

5. Du får større chance for at leve længere

Forskningen har tidligere afsløret, at børn forlænger dit liv. En anden ting, der forlænger dit liv, er, hvis du får børn i 30'erne. En undersøgelse viser nemlig, at hvis du får dit sidste barn efter din 33 års fødselsdag, har du større chance for at blive 95 år. Ja, det er da klart værd at overveje!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.