Fødselsberetninger
Der er så mange fine fødselsberetninger, du kan læse eller høre.© Instagram: @emilysalomon, @julieelsebeth

5 fødselsberetninger, der fik os til at fælde en tåre

Vi gir' en is, hvis du kan holde tårene inde til Jose fra Fries Before Guys' fødselsberetning!

7. januar 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

Er du gravid, ønsker at blive det, elsker at høre lykkelige historier, eller måske er du blot fascineret af den bad ass kvindekrop, og alt det, den kan? Hvis det er tilfældet, vil vi virkelig anbefale dig at fiske høretelefonerne frem eller tage læsebrillerne på, og gøre dig klar til at høre nogle seje, kloge, stærke mødres historier, om hvordan deres baby kom til verden. 

Vi har i denne artikel fundet fem magiske fødselsberetninger, der gav os en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen. 

Kvinde lytter til fødselsberetning
Har du før læst eller lyttet til en fødselsberetning?© Getty Images

1. Da Julie-Elsebeth født homie

Har du brug for lidt girlpower, inden du selv skal føde? Så kan vi virkelig anbefale at læse Julie-Elsbeths beretning, om da hun fødte homie, Inge.

Da datteren Inge kom til verden i et badekar på Rigshospitalet i begyndelsen af 2018, havde Julie-Elsebeth nemlig den absolut bedste oplevelse i sit liv. Ikke nok med, at hun fik sin skønne, lille datter ud af det, lærte hun nemlig også lidt om, hvor fucking seje kvinder er. Julie-Elsebeth skriver i sin beretning, at hun følte sig så vild over at kunne komme igennem sådan en fysisk udfordring og bagefter føle sig mega stærk. 

Læs Julie-Elsebeths beretning her

(Pssst: Julie-Elsebeths homie er dog i dag en stor pige, der er blevet storesøster til lille Rigmor, der er på billedet herunder – sødt!)

2. Da Emily fødte Kurt

Hvis du har brug for at få lidt ro på inden din fødsel, skal du helt klart lytte til Emilys fødselsberetning i podcasten To The Moon Honey (som helt klart er et lyt værd i sig selv!). Emily havde nemlig en virkelig positiv, ret udramatisk fødsel, så vi er ret sikre på, at selv den mest nervøse gravide vil få lidt ro i maven efter et lyt til Emilys beretning. 

Derudover taler Emily meget åbent og ærligt om de fertilitetsproblemer og den spontane abort, hun måtte igennem, før hun kunne byde hendes lille søn Kurt velkommen til den store, vide verden. 

Du kan lytte til Emilys fødselsberetning her

3. Da Jose fra Fries Before Guys fødte Sienna

Har du Kleenex klar? Hvis ikke, så stik lige ind og hent dem, for nu skal vi nemlig tale om tårepresseren over dem alle: Josephine fra Fries Before Guys' beretning om da hun en september-dag fødte lille Sienna.

Fries'-pigerne kalder selv beretningen smertens odyssé, der begynder hjemme i Joses karbad i stearinlysets skær og slutter på Aalborg Sygehus Nord. Josephine starter med at læse nogle ord op, som hun har skrevet til sin jordemor, og det er seriøst SÅ rørende!

Du kan høre beretningen på Spotify eller lige her

Kvinde lytter til fødselsberetning
Vi lover dig for, at du kommer til at sluge Joses fødselsberetning! © Getty Images

4. Da Michelle fødte Vera

Bruger du fødselsberetninger for at gøre dig klar til din egen fødsel? Så synes vi helt klart, du skal læse Michelles beretning, for den er utrolig ærlig, super godt skrevet og tilmed ret grineren. 

Michelle taler både om moderkage, familieafsnittet, epidural, hjerterytme og ostepops i en lang, velskreven historie om hvordan lille Vera kom til verden. Beretningen er endda ledsaget af mega fine billeder af tiden både før, under og efter Vera.

Michelles beretning er i tre dele, og du kan læse den første her

5. Da forskellige kvinder fødte deres barn

“Det kan være en thriller, et eventyr – og en gang i mellem er det lidt af en gyser. Og ofte er det lidt af det hele: At føde et barn” – sådan skriver podcasten Fødselsberetninger, der dykker ned alle mulige forskellige kvinders fødselsberetninger. 

Derfor er der i denne podcast helt klart også noget for enhver smag – om du er til de lykkelige, komplicerede, dem med efterfødselsreaktion, dem med kejsersnit, og dem med tvillinger.

Lyt til podcasten her

Kvinde lytter til fødselsberetning
Du kan finde fødselsberetning der, hvor du lytter til podcasts. © Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmed dig nyhedsbrevet her

Du vil (garanteret) også kunne lide