Mor med baby
Du vil helt naturligt synes, at din baby er det mest nuttede i hele verden.© Getty Images

Forbered dig på din nye rolle som mor med psykologens 3 gode råd

Det der med at blive mor er jo lidt af en omvæltning

22. april 2021 af Sarah Østbjerg

Der foregår mange ting i dit hoved og din krop, når du er gravid. Du har sikkert en masse tanker, samtidig med at hormonerne flyver rundt. 

Hvilken type mor bliver jeg?”, “Hvordan skifter jeg egentlig en ble?”, og “Er jeg overhovedet klar til at bære det ansvar?” er blot nogle af de tanker, du kan have. Men du skal vide, at vi mennesker faktisk helt naturligt er udviklet til at tage os af vores barn. 

Woman har talt med psykolog Ann Suhl om det der med at blive mor, og hvordan vi kan forberede os på den store omvæltning rent mentalt. Nedenfor kan du læse hendes tre bedste råd.

Kvinde ammer baby
Din hjerne vil helt naturligt indstille sig på at blive mor, når du bliver gravid.© Getty Images

1. Slap af og hav tillid til naturen

En stor del af den mentale forberedelse sker naturligt sammen med alt det, der sker under graviditeten. Når du ser din baby til scanninger, når du shopper efter babytøj, barnevogn og 1000 andre babyting, bliver dine forestillinger om din baby og om dig som mor mere og mere konkrete. Men det sker også, når du og din partner sammen forestiller jer, hvordan det bliver at være forældre, og når du taler med andre om forældrerollen.

2. Forbered det praktiske

Det kan give dig overskud og ro mentalt i den første tid med din baby, hvis du har forberedt dig på det praktiske i den første tid efter fødslen. Det kan for eksempel være mere hjælp til rengøring eller at have lavet mad på forhånd, som du har i fryseren. Der skal nemlig helst være både tid og ro til, at du kan komme dig fysisk efter fødslen og eventuelt starte på amning. Det gør også, at du og din partner kan lære jeres baby at kende uden alt for mange forstyrrelser.

3. Tal med nogen

Hvis der er noget specifikt, du er nervøs for i forbindelse med at blive mor, så tal med din partner, dine veninder eller din jordemoder om det. Også gerne før baby kommer. Nogle gange er det viden og en fælles problemløsning, der skal til, og andre gange gør bare det at få det sagt til nogen en stor forskel.

Du kan godt!

Vi håber, at du føler dig mere parat til at blive mor, og ellers kan du forberede dig med disse 7 gode podcast til dig, der skal være mor, eller læse Amalias liste over de 13 vanvittige ting, hun har opdaget om livet, efter hun blev nogens mor.

Husk at pakke en hospitalstaske med alt, du skal have med til fødslen. Så er der bare tilbage at stole på dig selv, for at blive mor er helt naturligt, og du kan sagtens bære ansvaret.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.