Instagram Mie og Anne
Vi er ret sikre på, du gerne vil have både Mie og Anne i dit Instagram-feed.© Instagram: @mieborup, @jordemoder_annegaia

9 Instagram-profiler, der er skønne at følge, hvis du snart skal være mor

Jordemødre, børnelege og babyopskrifter direkte i dit feed? Ja, tak!

12. januar 2022 af Ida Stom Frøslev Hansen

Hvis der er en familieforøgelse i kikkerten, kan vi forestille os, at den kommer med masser af store følelser: Spænding, glæde, nervøsitet og alt derimellem. At blive forældre er en big deal, og det kan være svært at forestille sig, hvordan den nye hverdag, hvor 1+1=3, ser ud i praksis.

Vi har i denne artikel fundet ni vidunderlige Instagram-profiler, der kan være skønne at have i dit feed under din graviditet eller i starten af dit forældreskab: Du finder både seje jordemødre, spændende legeprofiler og grineren, kloge mødre, der viser, at der er 10.000 forskellige måder at være forældre på. Se dem alle her.  

1. Anne Gaia

Hvad siger du til gratis information om hvordan du undgår bristning under fødslen, hvad bistik er, og hvordan det kan hjælpe dig i din fødsel, eller hvad du skal være opmærksom på, når du ammer og drikker kaffe, serveret til dig af en smilende og klog jordemoder? Ja tak, ikke?

Så er det altså ind på Anne Gaias Instagram profil og trykke på den blå følg-knap. Hvis du er gravid eller for nyligt blevet forælder, lover vi dig for, at du ikke kommer til at fortryde det! Anne har SÅ meget viden, som hun deler med dig helt gratis, og det siger vi ikke nej til. 

2. Mie Borup

Ved første øjekast på Mies profil kan det være, at du tænker, du skal følge hende for de enormt smukke billeder, Mie tager af sit liv med sine tre unger. Det er også et godt argument, men der er faktisk et endnu bedre!

Mie er nemlig uddannet pædagog, og derfor er hun verdensmester i at skabe sjove lege, finurlige aktiviter og spændende krea-udfordringer for de mindste. Mie har børn i tre forskellige aldergrupper, og derfor er der også sjove aktiviteter for forskellige aldersgrupper – genialt! Ved du for eksempel, hvordan du får dine små til at bruge en hel eftermiddag med en glaskugle og en ballon? Nej, vel? Hop ind til Mie, og find ud af det!

3. To The Moon Honey

To The Moon Honey er et mødre-fællesskab, der både eksisterer på Instagram, podcast og deres hjemmeside. Her finder du masser af fødselsberetninger, snak om hvordan du holder den bedste nytårsaften med baby, lækre produkter til graviditetskroppen og meget mere. 

Der er virkelig meget brugbar information at finde på To The Moon Honeys hjemmeside, og vi er sikre på, at hvis du nogensinde kommer til at føle dig forkert, for dum eller forvirret i din nye rolle, vil du kunne finde nogle i To The Moon Honeys univers, der beskriver præcis de følelser, du sidder med. 

4. Hippie_leg 

Det kan være fristende at gå ned og tømme Baby Sam for sansetæpper, rangler og gåvågne, men måske du faktisk har mere i køkkenskabene og kælderrummet, der er perfekt underholdning for baby, end du lige troede? 

På Hippie_legs profil finder du et kæmpe idekatalog til leg, kreativitet og hygge med dit barn. Ekatarina, der står bag profilen, er uddannet i pædagogik og hjemmepasser sine egne børn på et, tre, syv og ti år, så hun har virkelig noget erfaring med at underholde og finde på dejlige aktiviteter. Hippie_leg er virkelig skøn at følge, da legene og aktiviteterne er noget, hvor alle kan være med, og du som oftest bare skal bruge ting, du allerede har derhjemme – smart!

5. Ida Holm

Vi lærte alle at knuselske den søde, sjove Thybo, da hun og hendes kæreste, Mads, vandt gult hus i Nybyggerne for nogle år siden. Siden da har Ida og Mads udvidet deres gør-det-selv-team med lille Kai, og som Ida selv siger, betyder det, at hun: “Forsøger at jonglere med baby, hus og virksomhed (og kommer for sjældent i bad p.t.)”.

Ida fortæller åbent og ærligt om livet som førstegangsmor, sender en kærlig tanke til de andre ammende om natten og er ikke bange for åbne op om de såkaldte baby-blues. De ærlige, åbne historier bliver fortalt med humor, og derfor er det altså svært ikke at trække på smilebåndet, når Ida for eksempel viser, hvordan "a merry gylpmas and a happy gylpyear” ser ud hjemme hos dem i Aarhus. 

6. Den rigtige jordemoder

Endnu en jordemoder, vi synes du skal klikke “følg” hos. På denne profil finder du massevis af tips og tricks, blandt andet til amning, stramt tungebånd, suttebrikker, chiliplastre og meget mere. 

På denne profil får du virkelig nogle gode, brugbare tips, som du måske ikke lige har kæmpe meget overskud til selv at opstøve, når du lige har født. Et eksempel er den rigtige jordemoders råd til, hvis du og din baby har svamp: “Behandling ved mild svamp: Hvis svampe infektionen er helt ny og symptomer milde, kan den nogle gange tages i opløbet ved at: Skære ned på sukkerforbruget. Lufttørre brystvorterne. Dyppe brystvorterne i danskvand. Smøre vorterne ind i kokosolie. Vigtigt også at tørre babys mund af med danskvand før og efter amning. Kog sutter, skift sengetøj (vask ved 60 grader). Skift ammeindlæg hyppigt” – det er jo genialt! Helt gratis i dit Instagram-feed! Optur!

7. Ud Med Ungerne

Elsker du at være udenfor? Og vil du gerne vide noget mere om, hvordan du og dit barn kan få dejlige oplevelser i naturen sammen? Så skal du helt klart følge Ud Med Ungerne. 

På denne profil overdynger Jonas dig nemlig med tips, tricks og aktiviteter, du kan lave med dine unger undenfor. Hvis du lige har født, er det måske ikke lige heeelt din babys målgruppe, der tales om, men så kan du få lidt inspiration, til hvad I skal lave sammen udenfor, når dit barn er stort nok til at samle kastanjer, hoppe i vandpytter og lave mad over bål. Det er virkelig en hyggelig profil, og vi er næsten 100 procent sikre på, at du finder noget derinde, der vil få dig til at glæde dig til alle de timer, du og dit barn skal bruge sammen ude i naturen. 

8. Camille Gudmand Lange

Synes du engang imellem, at der er mange ting at leve op til som mor, og at alle andre end dig bare ser ud til at trives i det, bage hjemmebagte boller hver dag og aldrig være i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre? Så skal du følge Camille! 

Camille er sej. Punktum. Hun viser nemlig livet helt råt og uperfekt, som det er, når du er mor til to små børn. Camille har de skønne unger Pelle og Lea, og hun er ikke bange for at være åben og ærlig om, at det kan være et helvede, at ligge i sin datters tremmeseng og forsøge at få hende til at sove, at hun kan blive i tvivl om, hvad der er det smarteste at gøre, når de skændes og alt derimellem. Camille “gir' den op for uperfekthed”, som hun selv siger, og viser os, at vores følelser er helt menneskelige og helt og aldeles okay. Camille er, i vores bog, et must-follow!

9. Ren.barnemad

Der går selvfølgelig lige lidt tid fra, at du har fået din lille, dejlige baby til at du skal i gang med blender, smoothies, kogt broccoli og andet lækker babymad, men når engang du så skal til at i køkkenet for at kréere lækre sager til den lille chef, kan vi love dig for, at du ville ønske, du havde kendt til ren.barnemad lidt tidligere. 

På Katrines profil er der nemlig de smarteste, lækreste opskrifter på mad og snacks til børn og tilmed deres voksne! Katrine synes, at det skal være nemt og lækkert med fokus på næring og sjov, og det kunne vi jo seriøst ikke være mere enig i. Prøv for eksempel at se hendes frugt-sushi. Altså, det er jo genialt? Kæmpe anbefaling herfra!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide