Kvinde podcast til gravid
Få den søde ventetid til at gå med hyggelige podcasts.© Getty Images

7 gode podcasts til dig, som skal være mor

Hør en række seje mødre fortælle om alt lige fra fødslen, spekulationer og om det at blive solo-mor

13. juli 2020 af Simone Overgaard Aaberg

Er du gravid eller prøver på at blive det? Så ved du måske allerede, at ni måneders ventetid alligevel er en sjat, når du næsten ikke kan vente med at byde det nye familiemedlem velkommen. 

En måde, du kan gøre den ‘søde’ ventetid frem til din termin (find din terminsdato med terminberegneren her) endnu sødere, er ved at lytte til gode podcasts, der er målrettet dig, som er på vej til at blive forælder. Vi har samlet syv podcasts til gravide, der er alt lige fra underholdende, informerende og hjertevarmende. 

1. Plus én   

Politikens podcastsserie Plus én handler ganske simpelt om, når der kommer plus én ind i familien. Det er livet med børn og alt, hvad det indebærer – blandt andet kan du høre om en kvinde, der besluttede at få et barn med sin ekskæreste, en der fødte på en rasteplads og om to kvinder, der skulle vælge en sæddonor til deres barn. 

Plus én-episoderne er mellem 15-60 minutter lange.

2. Helt Ærligt Mor

En podcastsserie, der forsøger at skildre tilværelsen som forælder på ærlig vis. Du får den usødede sandhed om alt lige fra barsel, manglende søvn og den berømte og for nogle frygtede fødsel. En informerende podcastsserie, uden at det går hen og bliver kedeligt og langtrukkent!

Helt Ærligt Mor-episoderne er mellem 40-60 minutter lange.

Kvinde hører podcast til mor
Podcasts kan være en hyggelig måde at forberede sig på livet som mor.© Getty Images

3. Fødselsberetninger

Tanken om fødslen kan for nogle kvinder være pænt skræmmende – især hvis du ikke har prøvet det før. Men alle fødsler er forskellige, og du kan ikke på forhånd vide, hvordan din folder sig ud (og pas på med at sammenligne med din veninde, der skød baby ud på nul komma fem eller din moster, som var godt i gang i 30 timer). 

Fødselsberetninger er en podcastsserie, hvor du kommer helt tæt på en række kvinders oplevelse med at skulle føde – måske det kan forberede dig på lidt af hvert? 

Fødselsberetninger-episoderne er mellem 15-40 minutter lange.

4. Den uperfekte mor

Her er en lille podcastsserie på tre afsnit, hvor du får lov at høre om livet som mor i en verden, hvor blandt andet sociale medier kan få tilværelsen til at fremstå perfekt. Men livet som mor er ikke nødvendigvis et glansbillede, og det er dét, som de tre podcasts kommer ind på.

Den uperfekte mor-episoderne er 29 minutter lange.


5. Når 2 bliver til 3

Det er en kæmpe omvæltning at få et barn, og der vil uundgåeligt ske ændringer i tilværelsen, som du som nybagt forælder skal lære at tackle. Podcastsserien berører blandt andet emner som parforholdsgnisten, balancen mellem karriere og familie, og hvad du måske kan forvente, når du skal på ferie med baby.  En hyggelig og ærlig podcast om det at blive forælder.

Når 2 bliver til 3-episoderne er mellem 20-60 minutter lange.

Podcast til mor om graviditet og baby
Du kan høre om flere kvinders fødselsoplevelse i podcasten Fødselsberetninger.© Getty Images

6. Jeg er mor

Er du en anelse nervøs for at skulle være nogens mor? Måske du heller ikke kan lade være med at tænke over ting som, om du bliver en god mor, om du nu kan amme, og om du med det samme rammes af babylykke, når du ser den lille ny? Jeg er mor tager alle de emner op, som du måske ikke har lyst til at tale højt om – men som mange mødre kender til. 

Jeg er mor-episoderne er mellem 5-60 minutter lange, og du har 11 episoder at lytte til.

7. Not By Accident

Der findes et hav af engelsksprogede podcasts til mødre derude, men hvis vi skal vælge én, som vi gerne vil fremhæve, så er det podcasten Not By Accident. Her fortæller Sophie Harper om det at blive alenemor af egen vilje og alle de tanker, stadier, spekulationer og hændelser hun har oplevet som solo-mor. 

Not By Accident-episoderne er mellem 15-40 minutter lange.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide