mand og kvinde med graviditetstest
Der er store sager i vente – og det afspejler hans tanker garanteret.© Getty Images

17 ting, der kører gennem hans hoved, når han skal være far

“Åh, shit” er formentlig hans første tanke – også selvom det var planlagt!

20. december 2019 af Simone Overgaard Aaberg

1. ‘Åh shit’. Er formentlig hans første tanke – også selvom det var planlagt.

2. ‘Kan vi nu også regne med de to streger’. Han opfordrer garanteret til, at I lige tager én til test... eller fem – bare for en sikkerheds skyld!

3. ‘Fuck, jeg glæder mig!’. Tanken om en mini-udgave af ham selv er næsten for god til at være sand.

4. ‘Er jeg klar til det her?’. Bleskift, manglende søvn og begrænsede drukture... Det virker pludseligt en anelse uoverskueligt for ham!

5. ‘Hvad betyder uge 7+1?’. Han synes, det ville være overordentlig meget nemmere bare at regne i måneder...

6. ‘Bare jeg nu bliver en god far’. Han krydser ben, arme og næsehår for, at han bliver en far, som hans kommende arving vil blive stolt af.

7. ‘Hvad hvis der sker mit barn noget’. Bekymringen indtræffer, idet han ser den positive graviditetstest og varer... Resten af livet!

8. ‘Gud, hvor er hun smuk!’. Hver gang han ser din gravide mave, synes han, at du er det smukkeste i verden. Også selvom du er seks uger henne, og der ikke er skyggen af baby endnu.

9. ‘Jeg håber, det bliver en dreng’. Han vil aldrig sige det højt, men inderst inde håber han liidt på, at I får en dreng.

10. ‘Det er fuldstændig lige meget, hvad køn det bliver’. På et tidspunkt når han til et punkt, hvor det vigtigste bare er, at barnet er sundt og rask.

11. ‘Wow, det var vildt’. Første gang han hører jeres babys fine hjertebanken, er det lige før, at hans eget springer et slag over. 

12. ‘Hvordan slukker jeg for hende?’. Han er helt med på, at hormonerne flyver rundt i kroppen på dig, meeen nu er det fjerde gang på ÉN dag, at du græder, fordi du spildte på dit tøj...

13. ‘Det er en fodboldspiller (styrkeløfter/håndboldspiller/whatever), dét der!’. Efter scanningen er han overbevist om, at de lange lårbensknogler betyder, at der er en sportsmand/kvinde gemt i det lille vidunder!

14. ‘Hvor mange karameller kan hun lige spise!?’. Han er på en og samme tid imponeret og skræmt af, hvor mange snacks du kan rumme under din graviditet!

15. ‘Hvor meget barsel kan jeg mon få?’. Her tænker han ikke kun på sin arbejdsgiver, men også på hvor meget barsel DU er villig til at dele...

16. ‘Hold da kæft! Hvordan gør hun det der?’. Han har aldrig set dig SÅ presset, som du er, når du skal bringe jeres barn til verdenen. 

17. ‘Det er jo verdens sødeste unge!’. Han var aldrig i tvivl, og alligevel kan han ikke lade være at tænke, at det da er verdens sødeste baby, I har skabt jer.