Gravid afslapning
Husk at gøre noget godt for dig selv under din graviditet!© Getty Images

6 afslappende ting, du kan forkæle dig selv med, hvis du er gravid

Savner du at ligge på maven? Prøv en graviditetsmassage!

29. november 2021 af Camilla Stubbe

Venter der en familieforøgelse lige rundt om hjørnet? Blandt alle forberedelserne og de praktiske ting, der skal gøres, er det også vigtigt, at du husker at gøre noget godt for dig selv under din graviditet. Derfor har vi her samlet seks afslappende ting, du kan forkæle dig selv med, mens du er gravid.

1. Graviditetsmassage

Savner du at ligge på maven? Så skal du forkæle dig selv med en massage specielt til gravide kvinder. De fleste steder har nemlig en briks formet med et hul til din mave og barm, så du uden problemer kan ligge på maven. Lyder helt fantastisk, ikke?

Og ikke nok med det, har graviditetsmassage også en andre fordele. For eksempel kan det lindre smerter i dit bækken og din ryg. Det kan også afhjælpe hævede fødder og ben samt give dig en fantastisk ro i kroppen – altså med mindre lille blyp skal være fodboldspiller og øver sig på straffepark inde i maven...

Massage til gravide
Få lov at ligge på maven til en graviditetsmassage!© Getty Images

2. Pedicure

Jo større maven vokser, jo sværere kan det blive for dig at nå dine egne fødder og tæer. Derfor kan du forkæle dig selv med en lækker pedicure! Forstil dig bare at læne dig tilbage, mens en anden sørger for at skrubbe, file og nusse om dine fødder. Seriøst, det lyder jo fantastisk, uanset om du er gravid eller ej! 

Bonustip: Flere steder tilbyder også vandbaseret og giftfri neglelak, hvis du har det bedst med det under din graviditet. Ret så luksus!

3. Ansigtsbehandling

Forkæl dig selv med en beroligende ansigtbehandling, hvor du kan slappe heeelt af, mens du får renset og fugtet huden. Det kan være enormt trættende at bære rundt på en voksende baby i maven, så giv dig selv bare en smule fornyet energi ved lidt velfortjent velvære!

Mange steder rundt omkring i hele landet tilbyder behandlinger med økologiske produkter, som mange foretrækker, mens de er gravide. What's not to like?

Gravid kvinde får pedicure
Det er ren selvforkælelse med en pedicure!© Getty Images

4. En tur til frisøren

Nogle kvinder oplever, at deres hår bliver tykkere under graviteten, mens andre oplever, at det bliver tyndere. Uanset hvad kan det være svært at få manken til at sidde ordentligt, hvis strukturen i håret lige pludselig ændrer sig. Giv dig selv et boost med forkælelse hos frisøren. 

Om du skal have helt ny frisure eller blot studset spidserne, foreslår vi, at du kombinerer det med en lækker hårkur og hovedbundsmassage. For ærligt, hvem elsker ikke hovedbundsmassage?

5. En lækker brunch

Hvis du er en af de kvinder, som oplever stor appetit under din graviditet, har vi et sprødt forsalg til dig! Hvad med at forkæle dig selv med en lækker brunch? Du kan eventuelt tage din kæreste, veninde, søster eller mor med for hyggeligt selskab. 

Bestil en lækker, smørbagt croissant, måske en overdådig avokadomad eller en saftig wienerbasse, som du ellers aldrig ville lave til dig selv derhjemme. Og vigtigst af alt skal du nyde det hele med god samvittighed!

Hovedbundsmassage
Hvem elsker ikke hovedbundsmassage hos frisøren?© Getty Images

6. Få lidt hjælp til rengøringen

Mange ting kan virke uoverskueligt under en graviditet – især rengøringen. Okay, det kan også godt være ret så uoverskueligt, selvom vi ikke er gravide... Men det kan jo godt være liiidt mere anstrengende at svinge støvsugeren med en voksende, tung mave. 

Derfor kan du altså sagtens tillade dig selv lidt forkæle med en rengøringshjælp. Flere virksomheder tilbyder eksempelvis engangsrengøring for en fin timepris. Smid stængerne op, og slap helt af, mens en anden klarer opvasken og støvsugningen. Ge-ni-alt!

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide