Skilsmisse
Hvilken måned tror du, flest danskere bliver skilt?© Getty Images

I denne måned bliver flest danskere skilt

Tjek lige månederne en ekstra gang, når din ægtefælle er sygt irriterende

20. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Aperol Spritz i lange baner, smukke sommerkjoler på glade gæster og bagende solskin på det lykkelige brudepar: Det er på menuen, når langt de fleste danskere holder bryllupsdag. I Danmark er vi nemlig helt vilde med at blive gift i august, der dermed kan prale med at være måneden, hvor flest danskere bliver gift

Men desværre braser kærligheden for mange af de glade august-brudepar (ja okay, og brudepar, der bliver gift alle andre måneder). Cirka 35 procent af alle vielser ender desværre i en skilsmisse. Danmarks Statistik har lavet en undersøgelse om, hvilken måned flest danskere bryder vielsen – kan du gætte hvilken? 

Hvornår bliver flest danskere skilt?

Svaret er: Juli.

I juli 2020 blev lidt over 1.855 danske par skilt. Der er altså noget, der tyder på, at vi tager de ægteskabelige beslutninger (både de festlige og mindre festlige), når solen står højt på himlen. Måneden med anden flest skilsmisser er i 2020 marts, hvor 1.762 par besluttede at gå hvert til sit. 

Så næste gang, din ægtefælle er lidt ekstra irriterende, kan det være, du lige skal give din kalender et ekstra kig: ‘Nååårh, det er bare, fordi det er juli, han/hun er nok meget bedre næste måned’: For der er faktisk noget, der tyder på, at tingene ser lidt lysere ud for de fleste par i august. 

Hvornår bliver færrest danskere skilt? 

Undersøgelsen fra Danmarks Statistik viser ligeledes, at der er én særlig måned, hvor der er markant færre skilsmisser end de resterende måneder. 

Vi skal igen vende næsen mod de varmere luftlag, for den måned hvor færrest danske par går fra hinanden, er nemlig august – I august 2020 var der kun 906 par, der valgte at blive skilt. 

August er dermed den måned, hvor flest par vælger at blive gift og færrest vælger at blive skilt. Er der mon en sammenhæng? Måske? 

Kilde: Dst.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide