De mest populære pigenavne
Pigenavne der slutter på ‘a’ er igen i år blandt de mest populære navne til nyfødte. © Getty Images

De mest populære pigenavne i 2018

Ét navn har ligget i toppen 24 år i træk!

25. januar 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Mangler du inspiration til babynavne? Eller måske er du bare nysgerrig på, hvilke pigenavne, der er de mest populære for tiden? Uanset hvad er du kommet til det helt rigtige sted! Vi har nemlig listet de pigenavne, der var de mest populære i første halvår af 2018 – måske du endda kan spotte dit eget navn? 

Navne, der slutter på ‘a’, hitter 

Før vi kommer til selve listen, kan vi lige så godt slå fast, at der er særligt én ting, som de mest populære navne har til fælles. Ifølge Danmarks Statistik er danskerne nemlig store fans af at slutte pigenavne på alfabetets første bogstav – ni ud af de 10 mest populære navne slutter faktisk på ‘a’! 


Så hvis du skal finde på et navn til en lille ny, der rammer tidens tendens, så har du her noget at gå ud fra. Hvis du ikke heeelt ved, om det nu lige er den retning, du vil gå med et kommende baby-navn, så kan du også lade din personlighed afgøre, hvad dit barn skal hedde

Populære pigenavne i 2018
Ida, Ella og Emma er, ikke overraskende, igen blandt de mest populære pigenavne. © Getty Images

De 20 mest populære pigenavne i 2018

Ligesom i 2017 ligger Ida placeret i toppen, som det mest populære pigenavn (i den nyeste opgørelse over pigenavne, som gælder for første halvår af 2018). Der er formentlig også stor sandsynlighed for, at du kender en eller flere Emma'er. Navnet har nemlig ligget i top 10 siden 1995 – det er ret vildt! 

Her får du listen over de 20 mest populære pigenavne for første halvår af 2018: 

 1. Ida
 2. Ella
 3. Emma
 4. Alma
 5. Sofia
 6. Freja
 7. Josefine
 8. Anna
 9. Clara
 10. Olivia
 11. Laura
 12. Karla
 13. Alberte
 14. Agnes
 15. Nora
 16. Ellen
 17. Isabella
 18. Lærke
 19. Lily
 20. Frida

Populært pigenavn med inspiration fra SKAM 

Vi er formentlig ikke de eneste, der var helt vilde med Sana, Noora og alle de andre fra den norske ungdomsserie SKAM (vi kan stadig ikke få hænderne ned over Ulrikke Falchs hudløst ærlige Instagramprofil). Meget tyder i hvert fald på, at flere blev inspireret af seriens seje hovedpersoner. På top 20 over de mest populære pigenavne i første halvår af 2018 finder vi nemlig Nora. 

Nora har faktisk ligget på top 50 siden 2013, men hvor der dengang var 141, der blev navngivet det fine, korte navn, hvilket gav det en 47. plads på listen over mest populære pigenavne, så var tallet i 2017 mere end fordoblet. 364 piger blev navngivet Nora i en tid, hvor skam-feberen var på sit højeste. Det gav dengang Nora en 12. plads på listen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori