En kvinde og hendes mor sidder på køkkengulvet og drikker kaffe
Hvad plejer du at lave med din mor? Her er syv anderledes ideer. © Getty Images

7 sjove og anderledes ting, du kan lave med din mor

I bliver nødt til at prøve nummer 3

21. november 2018 af Freyja S. Anderberg

I har nok drukket spandevis af kaffe, og I har sikkert også tilberedt en del måltider sammen. Det er nok heller ikke helt fremmed for jer at se film eller tv i hinandens selskab, og I har med garanti gået flere ture sammen. Har vi ret? Ellers har I sikkert jeres helt egen måde at være sammen på. 

Kunne du og din mor tænke jer at gøre noget andet sammen? Så har vi samlet syv sjove bud på ting, du kan lave med din mor.

1. Kig gamle fotoalbums igennem

Det er da altid hyggeligt at kigge tilbage på de gode gamle dage, og hvem er bedre at gøre det med end din mor? Måske hører hun til den generation, som tog billeder af alt, og fik dem fremkaldt så de ligger i kronologisk orden i stakkevis af fotoalbums. Eller også har din mormor måske hundredevis af billeder liggende...

Sæt et par timer af, og kig dem igennem sammen – minderne vil sikkert strømme frem, og I vil have masser at tale om. Måske bliver du endda mindet om noget sjovt fra din barndom, som du fuldstændigt havde glemt. Og måske er der noget, du husker, som hun for længst havde glemt.

en kvinde og hendes mor kigger på gamle billeder i fotoalbummer
I kan sikkert få flere timer til at gå ved at kigge de gamle fotoalbummer igennem. © Getty Images

2. Introducer hende til den musik, du hører

Hvis ikke I allerede deler musiksmag (hånden på hjertet, hvor mange af os lytter egentlig til den samme musik som vores mor?), så kan I få masser af sjov ud af at udvide hinandens horisonter lidt.

Hvis ikke din yndlingskunstner spiller koncert i Danmark lige foreløbigt, så kan du sagtens introducere din mor til det alligevel. Og måske kan hun tage dig med til den Rasmus Seebach-koncert, som hun længe har ønsket sig billetter til. I kan også tage musik-tests sammen som for eksempel den her, om Rasmus Seebachs største hits. Musik er i hvert fald en god ting at være sammen om uanset alder og forskelligheder.

3. Leg med sjove Snapchat-filtre

Det her kan I sikkert få masser af sjov ud af. Måske bruger hun ikke selv Snapchat, og så bliver det jo bare endnu sjovere for hende. For så vil alt det her med filtrene være helt nyt og ukendt for hende, og hun vil sikkert synes, at det er virkelig sjovt at lege med.

I kan jo starte med at prøve face-swap... Kan I overhovedet se en forskel, efter jeres ansigter bliver byttet om, eller ligner I hinanden for meget? 

En kvinde og hendes mor leger med face-swap og snapchatfiltre.
Din mor vil sikket synes, det er vildt sjovt at lege med de sjove filtre på Snapchat. © Getty Images

4. Genskab et gammelt foto

Ligesom I kan få masser af glæde ud af at kigge på gamle billeder, så kan I også hygge jer med at tage nogle nye. I kan endda forsøge at genskabe nogle af billederne fra de gamle fotoalbums. 

I kan jo tage hen til den park, hvor I holdte picnic, da du var 10 år gammel, og tage det samme billede under træet, som I gjorde dengang. Og I kan forsøge at style og klæde jer, som I så ud i 90'erne, og tage selvsamme billede med de store vaffelis, som I tog på stranden dengang. Det er bare med at gå i gang!

5. Tag på roadtrip gennem landet

Har I nogensinde set Danmarks helt egen ørken Råbjerg Mile, besteget Himmelbjerget eller besøgt de søde gågader i Helsingør? Hvis ikke, så er der masser at udforske herhjemme.

I kan lege turister i egen by eller tage på roadtrip rundt i landet, og I bestemmer selv, om det skal være en dagsudflugt eller en weekendtur. I kan også vælge at sove i telt – det vil måske bringe nogle gamle, hyggelige minder frem. Og så er det jo en fantastisk måde at mærke nærvær og komme hinanden ved.

En kvinde og hendes mor kører bil rundt i landet sammen
Hop ind i bilen og kør ud til nye steder i landet, som I aldrig før har oplevet sammen. © Getty Images

6. Indret dit hjem på ny

Kunne du godt tænke dig at se, hvordan din stue ville se ud, hvis sofaen stod ovre ved vinduet i stedet for spisebordet? Eller hvordan dit soveværelse ville tage sig ud med en blå væg? Så skal du da tage din mor med ned i farvehandleren lige med det samme. 

Hun vil med garanti gerne hjælpe dig, og så er det da altid sjovt at være lidt kreative sammen, også selvom det bare er en væg, der skal males. Og så er det ligesom bare heller ikke helt det samme at flytte rundt på møblerne alene. 

7. Lær noget nyt sammen 

I kan også taget på et sjovt og anderledes kursus sammen og på den måde hygge jer med at lave noget nyt. Det kunne være et keramikkursus, flødebollekursus eller måske et kursus, hvor I lærer at lave jeres egen sushi? Det er helt op til jer, for der er jo masser af muligheder. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori