just married
Det er (åbenbart) meget forskelligt, hvordan bryllupper fejres.© Getty Images

15 virkelig skøre bryllupstraditioner fra hele verden

På Cuba dekoreres brudens kjole med penge!

14. september 2018 af Michelle Andersen

Bryllupper er forbundet med uendeligt mange forskellige bryllupstraditioner. I Danmark skærer bruden og gommen for eksempel det første stykke af bryllupskagen sammen, der er en helt særlig talerække, når det kommer til bryllupstaler, bruden kaster sin brudebuket til single-veninderne, og gæsterne kaster ris på det lykkelige par efter vielsen – og så er der bryllupsrejsen (og ikke mindst en polterabend).

Selvom traditionerne kan virke ret fjollede, så har de ofte en dybere mening. Og det skal lige siges, at det ikke kun er i Danmark, at vi har skøre bryllupstraditioner. Vi har her samlet 15 af de allerskøreste bryllupstraditioner fra hele verden. Måske du får lyst til at afprøve nogle af dem, hvis du skal giftes?  

1. I Congo må brudeparret ikke smile

De fleste brudepar er så lykkelige og glade på bryllupsdagen, at de ikke kan lade være med at smile – men den går ikke i Congo... Hvis brudeparret smiler på bryllupsdagen, betyder det, at de ikke tager deres ægteskab seriøst. Pyh, den tradition må være svær at overholde!

2. I Frankrig spiser brudeparret chokolade og drikker champagne

... Af toiletkummen! Ja, du læste rigtigt. Selvom det lyder virkelig ulækkert, er der en dybere mening bag galskaben: Når brudeparret spiser chokolade og drikker champagne af toiletkummen til bryllupsfesten, får de styrke til bryllupsnatten. 

3. I Kina skyder gommen med pile

Den kommende gom bruger en bue til at skyde sin brud med pile (bare rolig – pilespidserne er pillet af!). Når gommen har ramt bruden tre gange, samler han pilene sammen og ødelægger dem under vielsen. Det lyder vildt skørt, men gommen gør det for at sikre sig, at kærligheden mellem ham og hans kone varer for evigt. Lad os håbe, at det ikke er så voldsomt, som det lyder – for tanken bag er da ret sød. 

4. I Tyskland smider gæsterne med porcelæn

Syd for Danmarks grænse smider brudeparrets gæster deres brugte porcelæn på gulvet. Umiddelbart virker det som spild af porcelæn, men gæsterne gør det faktisk for at skræmme eventuelle onde ånder væk fra brudeparret. At det så er brudeparret, som skal rydde op efter porcelæn-kasteriet er en mindre detalje... 

5. I Grækenland skal gommen barberes

... Af sine bedste venner! På bryllupsdagen finder gommens forlovere al barbergrejet frem og sørger for, at gommen er nybarberet og klar til at blive gift. Imens bliver gommen forkælet med honning og mandler af sin svigermor. Det lyder da ikke helt dårligt, vel? 

6. På Mauritius skal bruden spise så meget, hun kan

Den her bryllupstradition er vi kæmpe fans af! Bruden skal give den fuld gas og spise så meget mad, hun kan, så hun tager på i vægt inden brylluppet. Jo mere hun tager på, jo bedre! Meningen bag denne tradition er at få gommen til at se velhavende ud. Og det gør han, hvis han har en kone, som er godt i stand. 

7. På Jamaica skal bruden vurderes 

Den her bryllupstradition er virkelig skør (og lidt tarvelig), og den ville ikke gå hjemme i Danmark... Traditionen går ud på, at de lokale, fra den by som bruden bor i, stiller sig frem for at kigge på bruden, mens hun går gennem byens gader. Hvis bruden ikke lever op til de lokales forventninger, skal hun gå hjem og gøre et nyt forsøg på at se godt ud.

8. I Kenya spytter brudens far på hende

Ja, du læste rigtigt – igen! Når brudeparret har fået hinanden, spytter brudens far efter hans nygifte datter. Selvom det er herre tarveligt, gør han det for at vise, at han ikke støtter alt for meget op om ægteskabet – for det ville udfordre skæbnen. 

9. I Rusland handler det om at tage den største bid af kagen

Det nygifte brudepar deler en særlig russisk bryllupskage, som kaldes Karavaya. Den, som tager den største bid af kagen uden at bruge sine hænder, vinder titlen som familiens overhoved. Den her tradition får med garanti alle gæsterne ved et russisk bryllup til at skraldgrine! Måske vi skulle overveje at inkorporere traditionen som en del af underholdningen til vores bryllup?

10. På Cuba dekoreres brudens kjole med penge

En brudekjole dekoreret med penge – hvor perfekt lyder det lige? Og det er ikke en gang en joke! På Cuba skal alle mænd, som danser med bruden til bryllupsfesten, sætte en pengeseddel fast på hendes brudekjole – og pengene skal brudeparret bruge som tilskud til festen og bryllupsrejsen. Måske vi skulle overveje at indføre den tradition i Danmark? 


11. I Venezuela skal brudeparret snige sig væk fra festen

... Og hvis de formår at snige sig væk, uden at nogen af gæsterne opdager dem, betyder det held og lykke i ægteskabet. Hvis en af gæsterne derimod tager dem på fersk gerning, er det gæsten, som får en portion held og lykke. Det er da en ret sjov leg! 

12. I Indien kæmper gæsterne om gommens sko 

Når gommen går op til alteret, skal han tage sine sko af – og så skal hans familie sørge for at beskytte skoene, mens brudens familie skal forsøge at stjæle og gemme dem. Traditionen er en slags selskabsleg, som skal sørge for, at brudeparrets familier bonder med hinanden. Det er da originalt! 

13. I Fransk Polynesien skal brudeparret træde på gæsterne

Jeps, hvor skørt det end lyder, så er det altså sandt. Når bryllupsfesten er slut, lægger brudens familie sig på maven nede på jorden, og så skal brudeparret gå henover dem, som om de var et gulv. Lad os håbe, at bruden ikke har de spidse stilletter på den dag... 

14. I Peru gemmer de en falsk vielsesring i bryllupskagen

Den singlekvinde som er så heldig at få det stykke kage, hvor vielsesringen er gemt, er efter sigende den næste, som bliver gift. Så må vi håbe, at der ikke er nogen, der kommer til at sluge ringen...

15. I Korea kaster brudens svigermor med ænder

Altså ænder lavet af træ – bevares! Hvis bruden griber en af de ænder, som hendes svigermor kaster til hende, vil hendes første barn efter sigende blive en dreng. Hvis ikke hun griber en af ænderne, vil det derimod blive en pige. Om det er sandt, melder historien ikke noget om...

Kilder: Brides, The Knot, Marie Claire