Løgne, børn fortæller deres forældre
Har du fyret nogle af disse løgne af?© Getty Images

15 små løgne, vi tit fortalte vores forældre, da vi var børn – og som de troede på

“Jeg har ikke nogle lektier for til i morgen”

3. februar 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

1. “Jeg gør det i morgen”... Det har vi praktisk talt sagt om alt, vi ikke liiige orkede at lave – såsom at støvsuge under vores seng...

2. “Jeg har ikke nogle lektier for til i morgen”. Denne løgn blev brugt flittigt, når vi hellere ville ud at spille fodbold med Mikkel og Karla fremfor at sidde ved spisebordet og lave grammatik. 

5. “Hvis vi får en hund, så lover jeg, at jeg nok skal lufte den hver morgen og eftermiddag”. Klip til vores mor, der selvfølgelig endte med hundeluftertjansen hver morgen (upsi). 

4. “Jeg så slet ikke din besked”. Denne løgn blev tilfældigvis fyret af, hver gang vores forældre havde skrevet, at vi skulle komme hjem. 

5. “Jeg har ikke nogen kæreste”. I hvert fald ikke en, du havde lyst til at fortælle dine forældre om!

6. “Jeg kommer og spiser om to minutter. Jeg skal bare lige...” Du har lidt for ofte brugte denne løgn og endt med at spise kold aftensmad alene. 

7. “Det var ikke mig”. Hvis vi havde fået en krone for hver gang, vi sagde denne løgn, så ville vi have lommerne fulde af mønter. 

8. “Alle de andre må gerne for deres forældre”. Ah ja, den bedste løgn til at få lov til at lave noget, som dine forældre ikke var helt cool med. 

9. “Jeg har spist den frokost, du gav mig med i morges”. Du havde i hvert fald overvejet det, lige indtil du så, de havde pizzasnegle på tilbud i Netto. 

10. “Jeg har det ikke så godt. Jeg tror ikke, jeg kan tage i skole i dag”. Denne løgn blev også hyppigt brugt, hvis du lige trængte til en hjemmedag foran fjerneren. 

11. “Jeg har ikke blokeret dig på Facebook/Instagram. Jeg ved ikke, hvorfor du ikke kan finde mig”... Tanken om, at din mor kunne følge med i alt, hvad du lavede, var bare overskuelig. 

12. “Det var altså ikke mig, der startede”. Når du var i en konflikt med dine søskende, kunne denne løgn altid bruges. 

13. “Jeg har børstet tænder”. Lad kampen om ikke at børste tænder begynde. 

14. “Må jeg få 20 kroner til at købe frokost for?” Rettelse: Til at købe slik og sodavand for... 

15. “Det var ikke mig, der spiste den sidste småkage”. Eller jo, det var det jo egentlig, men shhh.