babys første jul
Glædelig jul!© Getty Images

Er det dit barns første jul? Her er 9 søde ting, I kan gøre, så juletiden bliver helt speciel

Skal I starte en sjov juletradition?

30. november 2022 af Maria Dalby Kamper

1. Lav julepynt med barnets håndtryk

Et stykke julepynt med barnets aftryk er enormt sødt på juletræet, og det er også et minde, som I kan gemme sammen med julepynten. 

jul baby håndaftryk - første jul
Det fine lille håndtryk kan også bruges som en gave til bedsteforældre!© babyshower.dk

2. Køb matchende julesweaters eller julepyjamas til hele familien

Det ser så enormt sødt ud, hvis I til jul eller den første juledag tuller rundt i matchende outfits, hvad enten det er sweaters eller pyjamas. I kan selvfølgelig også bruge disse op til jul, hvis I holder familie-julehygge eller hygger i adventsdagene. 

3. Læs små julehistorier for barnet hver dag op til jul

Der findes så mange gode julehistorier og bøger. Der er flere, hvor du kan læse et lille kapitel om dagen, og selvom den lille ikke forstår hele historien, så er det en enormt hyggelig aktivitet, som kan knytte jer endnu tættere sammen. I kan også læse den samme bog hvert år, så det bliver en tradition. Bogen kan derpå gå i arv hos eventuelle børnebørn (om lang lang tid!).

mor og bar læser historie, barn første jul
Matchende outfits og julehistorier er en perfekt kombi!© Getty Images

4. Fyld hjemmet med julelys

Det kan godt være, at den lille ikke får meget ud af nissepynt rundt omkring, men lys, kontraster og bevægelser er noget af det første, som virkelig fascinerer en baby. Så lys og sjove farver kan I godt pynte op med, og den lille vil elske det. 

5. Lav et photoshoot

Få taget nogle professionelle billeder af din datter eller søn med og uden familien. Det giver nogle gode muligheder for også at lave julegaver til familien. Morfar vil uden tvivl blive glad for mussemåtten med din lille engel på. 

Det er enormt hyggeligt, hvis I gør billederne til en tradition, for I vil kunne følge med i den årlige udvikling af barnet på en sød måde, og det kan pynte i en ramme på kontorbordet (hvis du har sådan et). 

baby til jul
Uanset hvor lille baby er, så kan et photoshoot godt lade sig gøre!© Getty Images

6. Lav en personlig julesok til den lille

Måske du, en veninde eller et familiemedlem elsker at strikke eller sy? Så er en julesok til det lille barn en virkelig sød idé at give som gave – særligt hvis den er personlig med navn. Efter den har hængt i stuen frem til jul, så kan I fylde den med billeder fra den første jul, et lille stykke julepynt, båndet fra barnets første gave og andre fine ting, som kan minde om den første jul. 

7. Tag endnu flere billeder!

Dette gælder hele julen, for billeder er bare hyggelige! Hvis I har fået matchende julesæt, så få et billede sammen, mens I er iført disse. Dette kan I eksempelvis bruge som julekort, som I kan sende rundt til familie og venner. 

Særligt juleaften er det virkelig hyggeligt, hvis du får nogle billeder af dit barn, der sidder hos alle familiemedlemmer (som har lyst). Husk også at bede om, at nogle tager billeder med dig og dit barn (det bliver nemlig ofte glemt). Billeder ved gaveåbning og omkring juletræet er også sødt at kigge tilbage på!

jul, barn første jul!
Søde billeder er fantastiske at kigge tilbage på!© Getty Images

8. Find på jeres egen hyggelige juletradition

Der har i denne artikel været nogle hyggelige bud på traditioner såsom julebilleder og historielæsning, men I kan også finde på jeres egen tradition, som I kan sige, at I har gjort hvert år, siden den lille kom til. Om det er at lave konfekt, tegne højden ind på dørkarmen eller noget helt tredje og unikt for jeres familie, er jo helt op til jer!

9. Lad dit barn have det sjovt!

Det er selvfølgelig allervigtigst, at dit barn har det virkelig sjovt til jul. Det kan være, at det inkluderer, at barnet har det sjovere med at lege med kasserne fra gaverne end de søde bamser, som han eller hun har fået i julegave! Det er helt okay, for den lille vil højst sandsynligt ikke huske den første jul – men han eller hun vil have det fantastisk i øjeblikket. 

første jul, barn hav det sjovt
Børnegrin er den bedste julegave!© Getty Images