Takkekort til konfirmation
Vi giver vores bedste råd til takkekort efter en konfirmation.© Getty Images

Sådan skriver I personlige takkekort til jeres gæster efter en konfirmation

Hvornår skal takkekort egentlig sendes ud?

8. marts 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Kirkeceremonien er veloverstået, festen var et hit og konfirmanten er glad og tilfreds (og muligvis lidt rigere) – så må det være dét, tænker du måske. Dog ikke helt. Du mangler muligvis det sidste og meget vigtige punkt på listen, nemlig takkekort.

Udover at være en gammel tradition er takkekort din chance for at sætte dit sidste, personlige præg på en betydningsfuld og mindeværdig begivenhed, som en konfirmation ofte er. Det er hér, du får mulighed for, en sidste gang, at takke dine gæster for at have deltaget og udtrykke din taknemlighed over de gaver, de har medbragt.

Den er ikke helt nem – vi ved det. Derfor har lavet en lille liste med svar på de spørgsmål, du måske sidder med, når du skal skrive dine takkekort.

Lav selv dine takkekort til konfirmation
Læs alt, du skal vide om takkekort til konfirmation.© Getty Images

Hvem skal have takkekort til konfirmation?

I udgangspunktet, skal alle de personer, der deltog i festen eller i kirken, have tilsendt et takkekort. Flere af personerne vil dog højst sandsynlig komme fra samme husstand, og her kan du nøjes med bare at sende ét kort til hele husstanden – og altså ikke et kort til hver enkel person i husstanden.

Hvornår skal du sende takkekort efter konfirmationen?

Det mest optimale er at sende dine takkekort ud forholdsvis kort tid efter selve konfirmationen, da gæsterne stadig gerne skal kunne huske den begivenhed, de får et takkekort for. Derfor er det mest optimale at sende takkekort ud et sted mellem en uge og to uger efter festen. Her er det vigtigt at medregne fragten, hvis du sender med posten, da dette normalt lægger to-tre dage oveni. Hvis du vil være sikker på, at dine gæster får deres takkekort indenfor to uger, kan du selv køre ud og aflevere dem i deres postkasser.

Personlige takkekort til konfirmation
På Vistaprint.dk kan du købe 100 takkekort til 4,91 kroner per styk.© Vistaprint.dk

Hvordan laver du et takkekort til konfirmation?

Hvis du er den kreative type, kan du nemt lave dem selv! Der findes flere programmer, heriblandt Microsoft Word, hvor du kan finde mange fine skabeloner til netop dette formål. Det er også muligt at designe dine takkekort på hjemmesiden Canva.dk, som har en masse kreative funktioner, som du kan lege med, og her kan du designe designe dine takkekort, lige som du vil have dem.

Hvis du kan lide at tegne eller male, kan du virkelig personliggøre dine takkekort ved at dekorere dem i lige dén stil, der repræsenterer dig. På den måde kan dine gæster også se, at du virkelig har lagt kræfter i det.

Du kan selvfølgelig også betale dig fra det. Der er flere trykkerier, der udbyder denne service, og som du kan bestille hos over nettet. Du kan blandt andet bestille dine takkekort til konfirmationen hos Vistaprint.dk eller Smartphoto.dk, hvor du helt selv kan få lov til at designe dem. Du kan personliggøre dem yderligere ved for eksempel at benytte et billede af konfirmanten fra selve dagen på forsiden.

Takkekort til konfirmation fra SmartPhoto.dk
På Smartphoto.dk er startprisen for et stort takkekort 22,95 kroner.© SmartPhoto.dk

Hvad skal du skrive i et takkekort til konfirmation?

Der er flere forskellige måder at skrive takkekort på. Nogen vil helst holde sig kortfattet, mens andre skriver et lille brev til hver gæst, hvor de personliggør deres hilsen ved for eksempel at takke for den specifikke gave, de fik af den pågældende gæst. Dette er en virkelig flot gestus, men det er også meget tidskrævende, og derfor holder mange sig til en forholdsvis kort tekst.

Her er nogle eksempler på tekster til takkekort til konfirmation:

  • “Kære Lone og Kim. Tusind tak, fordi I deltog i min konfirmation og var med til at gøre min dag helt uforglemmelig. Jeg sætter stor pris på al den opmærksomhed og de mange gaver, jeg fik. Kærlig hilsen Freja.”
  • “Kære Lone og Kim. Jeg er meget taknemmelig for jeres deltagelse i min konfirmation den 11 april, og den flotte gave jeg fik af jer. Jeg havde den bedste dag! Kærlig hilsen Freja.”
  • “Kære Lone og Kim. Tak for en helt igennem fantastisk dag den 11. april. Jeg er virkelig glad for gaven og jeg glæder mig utrolig meget til at tage tasken i brug. De kærligste hilsner, Freja.”

Hav det sjovt med at lave takkekortene til konfirmationen

Vi håber, at du er blevet inspireret til enten at lave dine egne smukke takkekort til konfirmationen, eller at du nu ved, hvor du skal bestille dem fra. Lige meget hvad du vælger, er vi sikre på, at du nok skal få skabt nogle flotte takkekort på den måde, der passer dig bedst.

Og husk på, at selve konfirmationen er det vigtigste – takkekort er blot en formel afslutning på begivenheden. Så tag det ikke så tungt, men prøv at have det sjovt i processen!