En kvinde med sit barn og sin mor
Din mor har nok glædet sig længe til at blive mormor. © Getty Images

6 søde tegn på, at din mor bliver en fantastisk mormor

"Hun har gemt alt dit gamle baby-legetøj”

28. november 2018 af Freyja S. Anderberg

Åh, kære mor. Mor er som regel den bedste i verden. Hun er der for dig, når du har allermest brug for hende, og ofte er hun der også, når du ikke har. Men betyder det også, at hun bliver en god mormor? 

Hvis du kan genkende de her seks ting hos din mor, så bliver hun nok en ret så fantastisk mormor til dine børn. 

1. Hun har gemt alt dit gamle baby-legetøj

Din mor mindes nok din barndom med glæde, og måske har hun klynget sig til alle minderne ved at gemme alt dit gamle legetøj og babytøj. Så du kan vide dig sikker på, at din mor vil blive en fantastisk mormor, hvis hun simpelthen bare ikke nænner at smide det ud, fordi det indeholder så mange søde, sjove og varme minder.

Måske gemmer hun det også, fordi hun glæder sig til at blive mormor og til at genopleve den hyggelige tid med børn i huset. Og så ved hun bare, hvor glad du var for dit legetøj. Måske håber hun også på, at dine børn vil få lige så meget glæde af legetøjet, som du havde, simpelthen fordi hun vil dem det allerbedste. 

En mormor leger med sit barnebarn
Hun glæder sig til at vise alt dit gamle legetøj til dit barn. © Getty Images

2. Hun deler ofte sine minder, fra da du var barn

Det her hænger vel nok sammen med det ovenstående, for hvis din mor har gemt alt dit gamle legetøj og babytøj, fordi hun mindes den dejlige tid, så deler hun nok også ofte sine gode minder fra da du var barn.

Kan du ikke komme igennem et besøg hos mor uden en lille anekdote eller to, fra du var tre år og var klædt ud som løve til fastelavn, så glæder hun sig nok ret meget til at blive mormor. Og du ved bare, at hun vil være god til sin mormor-rolle, fordi hun deler de søde minder med så meget kærlighed og glæde, at hun kun har kærlighed at give til sine fremtidige børnebørn.

3. Hun har jo opdraget dig, og du er da endt godt ud...

Tag lige et kig indad. Er du glad for, og stolt af, den person, du er er i dag? Hvor meget af det kan du takke din mor for? Hvis hun faktisk, til trods for jeres mange mulige konflikter i dine teenageår, har gjort et ret godt stykke arbejde med dig, så kan du trygt overlade dine børn til hende. 

Ja, det kan godt være, at hun har lært dig en del ting, som faktisk er helt forkerte, men det var da i det mindste i god tro. Tror vi da... 

Hun er nok også rigtig stolt af den person, du er, og det vil helt sikkert gøre hende til en dejlig mormor over for dine børn. 

En ung kvinde og hendes mor
Hun er nok rigtig stolt af dig og den person, du er. © Getty Images

4. Hun kender dig ind og ud

Din dejlige mor er nok også en af dem, som kender dig allerbedst. Hun ved, at du stadig elsker Disney, og derfor skal dine børn selvfølgelig også se Disneyfilm, når de kommer på besøg. Og så ved hun, at du ikke bryder dig om syntetisk slik, så det bliver der altså ikke serveret hjemme hos mormor. 

Hun ved nok også, hvordan hun skal tackle dig, når du bare gerne vil være på tværs, så dine børn vil nok få samme behandling, som du ville få, hvis de skulle finde på at lave ballade i trodsalderen. Og så ved hun selvfølgelig, at det kræver et stort kram, en skulder at græde ud ved og en bøtte af den helt rigtige Ben & Jerry's is, når du er ked af det. Så der vil også altid være den helt rigtige trøst hos mormor til triste og grædefærdige børnebørn. 

5. Hun respekterer din mening

Endnu en ting, som vil gøre din mor til den mest fantastiske mormor, er, hvis hun respekterer dine meninger – også selvom de kan være meget forskellige fra hendes egne.

Giver hun dig plads til at være den, du er, og gøre som du finder bedst? Så vil hun nok heller ikke blande sig (så meget) i din måde at opdrage dit barn på og forsøge at belære dig og tage kontrollen. I stedet vil hun støtte dig og hjælpe dig, når du selv beder om det – og hjælpe dig på dine præmisser. 

6. Hun forkæler dig, når du kommer hjem

Der findes nok ikke noget bedre end at komme hjem og blive forkælet hos mor. Især ikke hvis hun har lavet din livret og lagt dit yndlingstæppe frem på sofaen til dig. 

Står hun altid klar med en kop te, når du kommer på uventet besøg? Og smider hun gerne det, hun har i hænderne for at hjælpe dig med din skat og forskudsopgørelse?  

Hvis det er det, der møder dig, når du ringer eller smutter hjem forbi mor, så vil dit barn helt sikkert også blive forkælet af mormor. Og dit barn vil nok altid føle, at mormor er der uanset hvad. Kan du få en mere fantastisk mormor end det? Det tror vi altså ikke!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori