Takkekort til bryllup
Skal du til at skrive takkekort?© Getty Images

Sådan skriver du et personligt takkekort til dine bryllupsgæster

... og hvornår skal de takkekort egentlig sendes ud?

7. april 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Tillykke! Vi er ret sikre på, at du kan kalde dig hustru, siden du har trykket dig ind på denne artikel. 

Nu er brylluppet overstået, og måske du og din mand har en lækker bryllupsrejse i vente? Før I kan nyde den sidste del af jeres bryllup, er der dog en enkelt ting, I lige skal have styr på: Takkekort til bryllupsgæsterne. 

Derfor har vi her guiden til, hvornår du skal sende takkekort, hvem du skal sende takkekort til, og hvad du skal skrive i dine takkekort. Vi giver dig også inspiration til, hvordan dine bryllupstakkekort kan se ud.

Takkekort til bryllup
Her er alt, du skal vide om takkekort til gæsterne.© Getty Images

Hvornår skal I sende takkekortene ud?

Bestræb jer på at få sendt jeres takkekort ud så hurtigt som muligt. Hvis I skal direkte på bryllupsrejse efter brylluppet, går der naturligvis længere tid, før I får tid til at sætte jer ned og lave dem, og her er det bare vigtigt, at I nyder hinanden og jeres ferie!

Hvis I venter på bryllupsbillederne fra den fotograf eller det familiemedlem, som har fotograferet jer på den store dag, kan der også gå lidt tid, hvis I gerne vil smække et fint billede af jer på takkekortet. I skal jo også have tid til at kigge på alle de lækre bryllupsgaver, I har fået!

Hvis I derimod allerede har bryllupsbillederne eller slet ikke vil sende takkekort med billeder på, kan I lige så godt få sendt en stor tak til jeres kære bryllupsgæster med det samme! Så skal I ikke tænke på det lige indtil næste bryllupsdag (okay, det ville måske være liidt sent at sende takkekort). 

Hvem skal I sende takkekort til?

Takkekortene sendes til alle, der har været med til jeres bryllup. Hvis nogen kommer som familie eller par, sender I naturligvis bare et enkelt takkekort afsted til deres adresse.

Sjovt bryllupsbillede af brudepar
I kan tage et sjovt billede til bryllupsfesten, som I kan bruge i takkekortet.© Getty Images

Hvilken tekst skriver I i takkekortet?

I er ubeskriveligt glade for, at jeres gæster har været med til jeres store dag, og det skal de vide. I bestemmer helt selv, hvad I vil skrive i jeres takkekort, men I kan med fordel gøre takkekortene personlige ved at nævne gæsternes navne, nævne den gave, de har foræret jer, og skrive hvorfor I er glade for gaven. Eller hvis jeres gæster diskede op med noget helt særlig underholdning til brylluppet, kan I takke for det.

Her er eksempler på tekster til et takkekort:

  • “Kære Tina og Thomas. Vi er meget taknemmelige for, at I var med til at fejre os for et par uger siden. Vi er vilde med den kaffemaskine, I har foræret os. Den gør vores morgener endnu bedre. Tak, fordi I var med til at give vores ægteskab den bedste start. Vi er meget glade for, at vi har så mange gode venner omkring os. Knus fra Sidse og Søren.”
  • “Kære Tina og Thomas. Tusind tak for gaven, og fordi I fejrede vores store dag sammen med os. Vi håber, I havde det lige så sjovt som os. Vi glæder os til at se jer igen. Knus fra Sidse og Søren.”

  • “Kære Tina og Thomas. Tak, fordi I var med til at fejre os 1. april. Vi værdsætter virkelig jeres store hjælp og support. Tak for gaven, som vi allerede glæder os til at tage i brug til sommer. Knus fra Sidse og Søren.”
  • “Kære Tina og Thomas. At se jeres store smil blandt gæsterne i kirken berørte os virkelig på vores store dag. Det gjorde dagen endnu mere speciel. Tak for gaven, og fordi I var med til at fejre os. Sidse og Søren.”
  • “Kære familie og venner. Tak for at være en del af vores store dag. Vi vil forevigt huske denne dag, og I har været med til at gøre den til noget helt særligt. Sidse og Søren.”

Inspiration til takkekort

I kan selv vælge, om I vil have bestilt jeres takkekort udefra eller selv lave dem. Herunder har vi samlet inspiration til, hvordan jeres takkekort kan se ud. 

Husk, at det var jeres bryllupsfest, og at det er jeres store tak til gæsterne. Derfor værdsætter de med garanti, at I bruger tid på at gøre netop jeres takkekort personlige.

1. Takkekort med flotte bryllupsbilleder

2. I kan også vælge et enkelt festligt billede til takkekortet

3. Det minimalistiske takkekort

4. Takkekortet her er malet med vandfarve

5. Virkelig sødt takkekort, som er et evigt minde om den store dag

6. Her kan I med håndskrift skrive en personlig hilsen på takkekortet

7. Det romantiske takkekort

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide