Morfar med barnebarn
Han fortæller anekdoter om dengang, du var lille.© Getty Images

8 ting, der uundgåeligt sker, når din far bliver morfar

Pludselig er det ikke dig, din far kommer for at besøge

20. april 2023 af Rie Kirkebjerg

1. Hans første reaktion var måske ikke den vildeste. Dig: “Du skal være morfar!”. Din far: “Okay. Ja. Er der mere kaffe på kanden? Men tillykke.”

2. Han skal lige vænne sig til det dér med at holde en baby. Men det er trods alt sikkert også 20+ år siden, at han sidst har haft sådan et lille væsen i armene.

3. Han viser sandsynligvis sin kærlighed på en mere praktisk måde, end din mor gør. Efter du fortalte, at I skal til at børnesikre hjemmet, har du modtaget samtlige Facebook Marketplace-opslag på billige babygitre, og du ved, at han står klar med skruemaskinen, hvis I skal have hjælp til at samle tremmesengen.

4. Pludselig er det ikke dig, din far kommer for at besøge. Hans besøg skal helst times med, at den lille lige er vågnet fra lur, så der er mest mulig vågentid, inden det igen er sovetid.

5. Du kan vitterligt ikke føre en samtale med ham, hvis dit barn er vågen. Det er bare, som om det er meget sjovere at lave sjove ansigtsudtryk og underlige lyde, end at høre om dine seneste røverkøb i Netto.

6. Han har fundet på søde kælenavne til dit barn. Du troede aldrig, at “lillefisen”, “snuske” og “basse” skulle komme ud af din fars mund. 

7. Han fortæller anekdoter om dengang, du var lille. Og du sætter virkelig pris på, at det ikke længere er almindeligt at have askebægre stående fremme i dagligstuen og alle offentlige steder.

8. Han glæder sig til at kunne tage på stranden, i Legoland, Knuthenborg og Experimentarium med dit barn. Og det gør dig varm om hjertet at tænke på, hvor mange fantastiske minder de får sammen resten af livet.