Mormor og barnebarn
Din mor har garanteret glædet sig til at blive mormor, siden du flyttede hjemmefra... © Getty Images

14 ting, der uundgåeligt sker, når din mor skal være mormor

Hun er næsten endnu mere spændt, end du selv er

3. december 2019 af Simone Overgaard Aaberg

1. Hendes første reaktion var en blanding af tårer, kæmpe smil og en indvendig sejrsdans. Hun har ventet på det her i flere år jo!

2. Hun er næsten endnu mere spændt, end du selv er. Jo jo, du bliver mor – men hun bliver altså MORMOR!

3. Hun er hamrende utålmodig, når det kommer til at skulle holde baby-nyheden hemmelig. “Er det okay, at jeg fortæller det til naboen bare? Bliver jo nødt til at dele det med nogen!”

4. ... Og så snart nyheden er ude, så går hun fuldstændig bersærk. ALLE får det at vide, også dem der ikke kunne være mere ligeglade. Naboens søster? Ja da!  

5. Hendes omgangskreds er i hvert fald på ingen måde i tvivl om, at hun skal være mormor. For det er det helt store samtaleemne, uanset hvem hun ses med. 

6. Hun deltager i samtlige konkurrencer på Facebook, der har noget med babyer at gøre. ‘Vind en autostol’-konkurrencen får da også lige et skud. Og det er uanset, om I har bil eller ej.

7. Hun går med det samme i gang med planlægning og indretning. Ikke i dit hjem, vel at mærke. Næ nej, hendes eget skal jo også kunne rumme et lille overnattende menneske! 

8. Hun overvejer kraftigt at flytte tættere på dig. Det er jo ikke optimalt, hvis ikke hun kan være hos baby på under en halv time!

9. Hun har mere end én gang givet udtryk for, at du jo aaaaltid kan ringe til hende, hvis den lille skal passes! Hun ser nemlig frem til at gå lange ture og forkæle sit barnebarn så ofte, hun kan komme til det.

10. Hun har allerede inden babys ankomst købt et hav af sødt babytøj i bittesmå størrelser. Bodyer, savlesmækker og små søde sutsko – hun har svært ved at modstå fristelsen til at forkæle!

11. Det vælter ud med gode råd og ‘sådan var det dengang’-anekdoter. Og hun mener det kun godt – af og til glemmer hun bare, at ‘dengang’ er plus 20 år siden.

12. Hun ringer eller skriver næsten hver eneste dag. Hun bliver jo nødt til at sikre sig, at sin kommende guldklump (nå ja, og sin datter) har det godt!

13. Hun forventer selvfølgelig også at modtage et scanningsbillede, så snart du har været til scanning. Hun har glædet sig i flere uger til at vise sit barnebarn frem til verdenen!

14. Hun glæder sig, som hun aldrig har glædet sig til noget før. Så skulle det da lige være, da hun ventede dig. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.