Kvinde krammer hund
Gør din hund disse ting? Så elsker den dig højt. © Getty Images

12 ting, din hund gør, som viser, at den elsker dig meget højt

Forsøger din hund ofte at få øjenkontakt med dig?

28. september 2022 af Henny Müller Dahl

Har du en hund, og ved du ikke altid helt, hvordan du skal tolke dens signaler? Hunde er fantastiske dyr, og vi er nok mange, der ville ønske, at vi kunne kommunikere med vores firbenede venner ved hjælp af lidt flere ord. Men selvom hunde ikke siger så meget (udover at gø i ny og næ), så kan de selvfølgelig kommunikere på andre måder. 

Her har vi samlet 12 ting, som din hund måske gør, og som viser, at den elsker dig meget højt. 

1. Din hund stirrer dig direkte i øjnene 

Hvis du nogle gange føler dig nedstirret af din hund, så kan det faktisk være, fordi din hund i virkeligheden forsøger at vise dig kærlighed. En hunds forsøg på at opnå øjenkontakt kan nemlig tolkes som, at din hund forsøger at “kramme dig med øjnene”. Sødt, ikke? 

Når du og din hund får øjenkontakt, når I nusser eller leger, frigives der oxytocin, som er det samme stof, der er med til at binde nybagte mødre til deres små babyer. 

Pas dog lidt på med at nedstirre en fremmed hund, du tilfældigt møder på gaden, da hunde også kan opfatte langvarig øjenkontakt som truende. 

Hund stirrer på ejer
Hvis din ofte ofte kigger dig direkte i øjnene, ved du, at den holder af dig. © Getty Images

2. Din hund logrer med halen, når I er sammen

En hunds hale kan kommunikere mange ting – alt fra frygt til lykke. Hvis din hund logrer så hårdt med halen, at næsten hele bagenden bevæger sig fra side til side, er det et klart tegn på, at din hund er glad for at se dig og stoler på dig. 

3. Din hund følger efter dig 

Hunde er flokdyr, og de vil ofte gerne have selskab af andre. Hvis din hund følger efter dig, hvor end du går, er det et udtryk for, at den vil være sammen med dig, og at den føler sig tryg i dit selskab – og måske gerne vil beskytte dig. Hunde med separationsangst kan også have tendens til at følge efter deres ejer. 

4. Din hund slikker på dig 

Små hvalpe slikker deres hundemor i ansigtet for at fortælle hende, at de er sultne, og moren slikker dem tilbage for at sikre, at de er rene og trygge. Når din hund slikker på dig, betyder det oftest, at den ønsker at pleje dig, og at den ser dig som floklederen. Slikkeriet kan også være et forsøg på at få opmærksomhed eller en måde at vise, at den er stresset. 

Hund slikker på ejer, mens de ligger på sofaen
Når din hund slikker på dig, er det ofte for at vise, at du er dens leder. © Getty Images

5. Din hund hopper op 

Selvom det kan være irriterende med en hund, der konstant hopper op (ikke mindst med beskidte poter), så er hopperiet ofte også et udtryk for kærlighed. Som nævnt i punkt fire plejer hvalpe at slikke deres mors ansigt, og når din hund hopper på dig, er det ofte et forsøg på at nå op for at slikke dit ansigt, fordi hunden ser dig som dens forælder. 

6. Din hund vil gerne sove tæt på dig 

Hunde (og ulve for den sags skyld) kan godt lide at krølle sig sammen og sove tæt med hinanden. Da du er din hunds bedste ven og familie, er det derfor kun naturligt, at den vil sove i nærheden af dig – og gerne så tæt på, som du tillader. Det viser dyb kærlighed og en stor grad af tillid. 

Hund ligger ved kvindes fødder og sover
Det er et tegn på kærlighed, når din hund gerne vil sove tæt på dig. © Getty Images

7. Din hund giver dig sit legetøj

Når din hund giver dig sit legetøj, er det ikke altid nødvendigvis et tegn på, at den vil lege. Det kan også være, fordi at den ser dig som sin leder og gerne vil dele en “præmie” med dig, ligesom den ville gøre, hvis den fandt noget i den vilde natur.

Giver din hund dig noget ødelagt legetøj, kan det være, fordi den har tiltro til, at du vil kunne fikse tingen. 

8. Din hund passer på dig, når du er syg 

I den vilde natur passer hunde og ulve på deres familiemedlemmer, når de er syge – blandt andet ved at slikke hinandens sår. Hvis du ligger syg, og du mærker, at din hund gerne vil være i nærheden af dig, er det fordi, at den vil passe på dig, ligesom den ville gøre med et flokmedlem i naturen. 

Hund med bold i mundvigen
Når din hund giver dig sit legetøj, vil den gerne vise dig, hvad den har. © Getty Images

9. Din hund læner sig op ad dig

Hvis din hund læner sig mod dig, er det et udtryk for hengivenhed og kærlighed. Det kan også være en måde for hunden at kræve din opmærksomhed, så når din hund læner sig mod dig, er det en god idé at klappe den eller give et kram for at signalere, at du også godt kan lide den. 

10. Din hund prikker til dig med sin snude 

Når du mærker en våd hundesnude mod dit ben, er det ofte et tegn på, at din hund søger din opmærksomhed. Næsestødet er dog også en måde for hunden at nusse dig på. 

11. Din hund lægger sig på ryggen 

Når din hund ruller om på ryggen, signalerer den, at den godt tør at være afslappet i nærheden af dig. Når en hund viser sin mave til andre hund eller dig som ejer, er det altså et tegn på stor tillid. 

12. Din hund siger et højt suk, når I slapper af 

Et suk fra hunden er ofte et tegn på tilfredshed, og hvis din hund putter sig tæt ind til sig og bagefter siger et højt suk, betyder det, at den føler sig tryg og godt tilpas ved din side.