Strenge forældre
Hvordan er du vokset op?© Getty Images

11 ting, du kender, hvis du er vokset op med strenge forældre

Du overnattede altid hos dine veninder, når I skulle til fest... Og bildte dine forældre ind, at I skulle holde filmaften og spise bland-selv-slik

6. februar 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Døren til dit værelse skulle altid være åben. Altså, hvad forestillede de sig, at du lavede derinde? Planlagde et bankrøveri? 

2. Du blev en mester til at snige dig ud af huset. Du vidste præcis, hvilke gulvbrædder der knirkede, og hvordan du kunne åbne døren, uden at den sagde klik. 

3. Du ventede mange måneder med at fortælle dine forældre om din kæreste. Indtil da måtte I mødes på caféer og i parker... Det blev en smule koldt i vintermånederne. 

4. Du overnattede altid hos dine veninder, når I skulle til fest. Og bildte dine forældre ind, at I skulle holde filmaften og spise bland-selv-slik. 

5. Du var rædselsslagen for at tage med dine forældre til skolehjemsamtaler. Hvad nu hvis klasselæreren fortalte om dine narrestreger? 

6. Du følte dig meget uretfærdigt behandlet af dine forældre, når dine klassekammarater måtte ting, du ikke måtte. Men du ved nu, at det var kærligt ment. 

7. Du kunne aldrig snige dig udenom rengøringstjansen. Uanset hvor meget du prøvede, holdte dine forældre fast i, at du skulle hjælpe til med de huslige pligter. 

8. Du blev lidt en rebel, når du syntes, dine forældres regler blev for strikse. Så lavede du et lille minioprør for at prøve grænserne af. 

9. Du har mere end en gang ønsket, at dine forældre blev byttet ud med nogle andre. Men kun for en kort stund. Du var alligevel ret glad for, at de var dine. 

10. Du skulle altid spise op, inden du måtte få dessert. Øv altså, de broccolier lå altid tilbage som det sidste på tallerkenen.

11. Du var meget misundelig på de børn, som fik lov til at få slik mere end en gang om uge. Hjemme hos dig hørte slik kun til om fredagen.