Kvinde med bedsteforældre
Dine bedsteforældre har aldrig stoppet med at bekymre sig om dig© Getty Images

14 søde ting, du måske ikke har takket dine bedsteforældre for – men helt sikkert burde

Har du takket dine bedsteforældre for de utallige timer, de har passet og forkælet dig?

3. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. Tak for altid at have ladet dig spise alle de lækre ting, du aldrig har måttet derhjemme. Måske har deres udvalg af lækkerier ikke altid været helt lige så lækkert som det derhjemme, men der har aldrig været nogle restriktioner på, hvor mange stykker Blomme i Madeira, lakridskonfekt eller Quality Street, du har måtte spise. 

2. Tak, fordi de altid har forkælet dig. Hos bedstemor og bedstefar har der aldrig været krav om, at du har skullet hjælpe til med at sætte på bordet, tage skraldespanden ud eller lige lave en salat. Nej nej, du har bare skullet hygge dig! 

3. Tak, fordi de altid har været glade for at se dig. Også da du var i den der irriterende periode, da du var 13 år, og udelukkende ville svare dine bedsteforældre i enstavelsesord.

4. Tak for alle de gange, de lige har givet dig en lille skilling med hjem. “Så er der jo til en lille is-pind. Men du skal ikke bruge dem alle på en gang!” 

Kvinde med bedsteforældre
Dine bedsteforældre har altid været glade for at se dig© Getty Images

5. Tak for de utallige timer, de har passet dig som lille. Hver gang du var syg, dine forældre skulle til møde, du ikke gad med ud at handle stort ind, dine forældre skulle til møde på skolen – uanset hvilken anledning var du altid hjertelig velkommen hos dine bedsteforældre. 

6. Tak for hvor stolte de altid har været af dig. Har du haft lavet en fingerstrik? Jamen, det er da den smukkeste fingerstrik, de nogensinde har haft set! Har du haft bagt en kage? ALDRIG, har de smagt så god en kage! Har du fået et 7-tal i skolen? Det er det mest fortjente 7-tal, de nogensinde har været vidne til!

7. Tak for alle de ting, du har måtte ude hos dem, som du ikke har måtte derhjemme. Sovet i deres seng, slæbt alle deres møbler ud af stuen, så du har kunnet lave en hule, haft prøvet alle dine bedstemors kjoler...

8. Tak for altid at have holdt med dig fremfor dine forældre. Også alle de gange, det har været helt tydeligt, at du har været den, der var gal på den.

9. Tak, fordi de altid har bekymret sig om dig. Uanset hvor gammel du bliver!

Kvinde med bedstemor
Tusind tak, for de altid har haft tiltro til dig – ligemeget hvad!© Getty Images

10. Tak for at have evig tiltro til dig. “Løbe et halvmarathon på 30 minutter? Det ved jeg, at mit barnebarn sagtens kan”, "Bedstemor, det er altså fysisk umuligt”, "SLUDDER! Mit barnebarn kan alting”.

11. Tak, fordi dine bedsteforældre altid har haft lavet din livret, når du har været på besøg. Helt uden, du har bedt dem om det, har de altid bare vidst, at få ting har kunnet gøre dig gladere end et fad med din bedstemors frikadeller. 

12. Tak, fordi de har lært dig alt om traditioner og vigtigheden af dem. Selvfølgelig skal du da have påskepynt op, det er en tradition!

13. Tak for at have lært dig de “gamle dyder”. Uden dine bedsteforældre har du måske aldrig lært at strikke, bage småkager fra bunden eller lave en hel Kryds og Tværs? 

14. Tak for altid at have deres dør åben for dig. Ligegyldigt hvor, hvornår eller hvordan, har dine bedsteforældre altid være glade for at se dig. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.