Cameron Diaz bliver gift i What happens in vegas
Er I blevet gift og er nu klar til at tage på bryllupsrejse? © Twentieth Century Fox, Regency Enterprises

6 vigtige ting, du skal vide, før du tager på bryllupsrejse

Forvent ikke rosenblade på sengen, hvis din mand ikke er romantisk anlagt

20. oktober 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du har fundet den person, du vil tilbringe resten af livet med på godt og ondt (både når han lader dig vælge Netflixserie – og når han ikke gør!), og I har sagt et endegyldigt ‘ja’ til hinanden ved en vielse, er en af de første store ting, I skal gøre sammen som ægtefolk, sandsynligvis at tage på bryllupsrejse sammen.

Forventningerne til bryllupsrejsen, som er en skøn bryllupstradition, er sikkert høje – men før I pakker kufferten og drager afsted sammen som mand og kone, er der lige et par ting, I bør vide.

1. Det er en god idé at forventningsafstemme

Drømmer din mand om at fejre jeres bryllup med en fodboldrejse til Barcelona? Og drømmer du om at tage på romantisk bryllupsrejse til Paris, hvor I skal spise croissanter om morgenen og drikke hvidvin om aftenen? 

I kender (forhåbentlig) hinanden rigtig godt, hvis I er blevet gift, men lige denne situation har ingen af jer sikkert været i før. Tal om jeres forventninger, så ingen af jer bliver skuffede. Og det gælder både om destinationen, oplevelserne på turen og økonomien. Vil I eksempelvis gå all in og købe den dyreste luksusrejse, selvom I måske lige har brugt 100.000 kroner på et bryllup? 

Par i pool ser solnedgang
Find ud af, om I ønsker at tage på en dyr bryllupsrejse – eller kan nøjes med en billigere. © Getty Images

2. Gå på kompromis

Hvis I begge bare elsker at vandre i bjergene, er det sandsynligvis ikke særlig svært for jer at vælge, hvad I skal bruge tiden på jeres bryllupsrejse til. Men det siges jo, at modsætninger mødes, så hvis I er lige så forskellige som Pepsi Max og Coca Cola, kan I med fordel skrive ned, hvad I hver især drømmer om på turen. 

Udvælg herefter sammen ting fra både hans og din liste. Ønskerne kan være alt fra at sove længe og bruge en hel dag af ferien på at ligge i sengen og slappe af til at spise god morgenmad hver dag på restaurant.

3. Forvent ikke romantik på hele rejsen

Film propper os med forhåbninger (hvis du er den romantiske type) om røde rosenblade spredt ud over en kæmpe dobbeltseng og champagne i lange baner. Hvis du og din partner er til romantik, er dette jo bare dejligt, for så falder det jer sikkert helt naturligt at kigge hinanden i øjnene over et glas rosé og et par tændte stearinlys.

Hvis ikke, bør du nok sænke dine forventninger en smule, for hvis din partner aldrig rigtig har været så romantisk, har han – på trods af jeres bryllup – sikkert ikke tænkt så langt, at han skulle have lavet en Spotify-playliste med de sødeste kærlighedssange til jeres tur.

Jeres forhold behøver ikke være fyldt med romantik for, at I kan få en dejlig bryllupsrejse – måske er I ærlig talt bare lidt mere til den aktive eller kulturelle ferie?

Rosenblade på seng på bryllupsrejse
Hvis I ikke er et romantisk par, er I det sandsynligvis heller ikke på bryllupsrejsen. © Getty Images

4. Du kan godt risikere at blive syg på bryllupsrejsen

‘Det kan jeg jo risikere hele tiden?’ Ja, det kan du selvfølgelig, men hvis du har været stresset op til dit bryllup og bryllupsrejsen, har dit immunforsvar arbejdet mere på at holde sygdom væk. Derfor kan sygdommen risikere at slå ud, når du begynder at slappe af på din bryllupsrejse, fordi virussen kan have ligget og luret indtil da.

Det er det samme, der sker, når du helt generelt holder ferie og bliver syg i dine fridage

5. Find ud af, om jeres børn skal med

Kan I både kalde jer ægtefolk OG forældre? Hvis I har små børn, skal I overveje, om I kan tage af sted på bryllupsrejse (og undvære dem) i en hel uge. 

Hvis I gerne vil være alene, kan I tage et smut til Berlin, London, Paris, Malmø eller en anden storby et par dage? Eller hvad med en weekend på Samsø?

I kan selvfølgelig også pakke ungernes kufferter og tage dem med på bryllupsrejsen! Der er også et eller andet charmerende ved at fejre jeres nye titler i et vandland fyldt med mange skrigende børn.

Familie ser solnedgang
Overvej om børnene skal med på bryllupsrejsen, eller I skal tage et par dage for jer selv. © Getty Images

6. Skænderier kan sagtens opstå på bryllupsrejsen

Selvom du sikkert mest af alt ønsker den helt perfekte ferie sammen med din partner, bør du være opmærksom på, at bare fordi I er blevet gift, betyder det ikke, at I samtidig har pakket alle dårlige vaner og skænderier væk.

Selvom I nu er ægtefolk, er I jo stadig de samme mennesker som før vielsen, og derfor bliver du sikkert stadig irriteret på din kære mand, når han kommer for sent eller ikke tager kaffe med til dig til morgenmaden, når han alligevel henter til sig selv.

Det er okay, at I skændes. I har jo lovet hinanden, at I vil være der i medgang og modgang – også på bryllupsrejsen!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori