Par der er blevet gift
I skal kunne nyde den store dag uden tanker om budgettet.© Getty Images

6 udgifter, du måske ikke har på listen over ting, der skal betales til brylluppet

Undgå kedelige overraskelser til den store dag

15. marts 2022 af Amalia Kristiansen

Hvis du skal giftes, svæver du sikkert på den lyserøde sky i skyggen af den enorme kærlighedserklæring, et frieri er.

I er måske allerede begyndt at planlægge brylluppet og har nok fundet ud af, at det godt kan gå hen og blive en dyr (men god) fornøjelse.

Men der er altså også et par ting, som I måske ikke har overvejet, der kan blive en ekstra udgift i budgettet for jer. 

1. Bordkort

Uanset om I selv skal stå for alt eller har valgt en lokation, som sørger for det meste, så skal I altså selv stå for bordkort. Og hvis I skal have 50 gæster med, så kan det altså hurtigt løbe op og blive en ganske dyr post. 

Der er dog mange muligheder for at gøre det selv, som kan resultere i noget fint! Tjek Pinterest eller Instagram ud – der er vildt mange gode DIY-ideer. 

2. Transport til og fra kirken

Det kan være, at I har fundet en fin måde at komme fra kirken på, men turen dertil skal altså også betales, og hvis I følger de gamle bryllupstraditioner, så må I jo ikke komme sammen.

Det behøver dog ikke være vanvittigt dyrt, og hvis I bor tæt på kirken, så kan I jo faktisk gå. Dét er i hvert fald billigt. 

3. Kagesmagning

Bryllupskage kan være en virkelig dyr fornøjelse. For at I bliver helt sikre på, at det er den rette kage, skal der også en kage smagning til. Det er pludselig en ekstra udgift, som I måske ikke havde regnet med. 

Bryllupskagen behøver dog ikke vælte budgettet, for det er faktisk muligt at finde billigere (og mere kreative) alternativer. Nogle brudepar vælger eksempelvis små jordbærtærter eller et flødebolletårn i stedet for den traditionelle bryllupskage. 

4. Skrædder til både kjole og jakkesæt

Når du har valgt din fine kjole, er det ikke altid, at den passer helt perfekt. Derfor skal der en skrædder til, så du kan få den syet helt til dig. Det samme gælder for din heldige partner, som sikkert også skal have et helt specielt jakkesæt til den specielle dag. 

Ofte kan det sted, du køber kjolen, anbefale dig et sted at få den syet til. 

5. Takkekort

Takkekort til brylluppet er ofte en post, der glemmes, fordi den først dukker op efter brylluppet. Det kan dog være en fordel at gøre jer tanker om, hvordan de nogenlunde skal se ud inden, så I kan regne med en cirka pris, når I lægger budgettet for brylluppet. 

I kan også sagtens begive jer ud i et DIY-projekt, hvor I udfolder jeres kreative evner og finder på noget helt specielt. 

6. Transport til gæster

Hvis selve bryllupsfesten holdes tæt på kirken, kan gæsterne sagtens selv fragte sig dertil. Nogle brudepar vælger dog alligevel at leje en bus, så gæsterne slipper for at have bil med, hvis de eksempelvis også gerne vil have vin til maden. Vælger I det, kommer den udgift også oveni resten af budgettet.

Står du og skal være gæst til et bryllup, men ved du ikke, hvad du skal have på? Så tjek disse 21 fantastiske kjoler til bryllup.

Bryllup på budget

Selvom det virkelig kræver en del økonomi at holde et bryllup, så findes der altså mange løsninger, som kan gøre udgifterne mindre for jer. I kan eksempelvis vælge en billigere lokation eller blot holde en gigantisk havefest. Det kan også være, at I vælger at spare bryllupsrejsen væk eller satser på en budgetvenlig form for underholdning til brylluppet.

Hvis I er ude i god tid, kan I også selv kreere jeres pynt, så den bliver helt, som I vil have den. Der findes mange gode DIY-guides på Pinterest, som I kan give jer i kast med sammen.

Som brud kan du ovenikøbet selv sammensætte din brudebuket med dine yndlingsblomster, og ved hjælp af en hurtig søgning på YouTube kan du nemt lære basal blomsterbinding.

God fornøjelse!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.