Badass kvinder i Game of Thrones
© HBO: Game of Thrones

10 episke øjeblikke, hvor kvinderne i Game of Thrones var definitionen af badass

Inklusive det eneste tilfælde nogensinde, hvor det IKKE var en overreaktion at bage nogen ind i en tærte...

27. oktober 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Game of Thrones er en fantastisk serie med det vildeste plot og de fedeste karakterer; især de kvindelige karakterer har gang på gang bevist, at de sagtens kan klare det hele selv, og at de ikke finder sig i noget.

Vi har derfor fundet 10 øjeblikke frem fra Game of Thrones-arkivet med badass damer, som får os til at hoppe lidt i stolen, mens vi råber: ”YOU GO GIRL!” – og du kan selvfølgelig se dem lige herunder. 

1. Arya sætter Joffrey på plads

Allerede i første sæson var Arya rimeligt fierce! Da Joffrey truer hendes ven, smækker hun ham én med en pind – prins eller ej, han skal opføre sig ordentligt! 

2. Daenerys spiser hestehjerte

Den gravide Daenerys skal spise et helt hestehjerte, så hendes barn bliver stærkt, og hun færdiggør selvfølgelig opgaven. Her havde vi andre nok sagt nej tak...

3. Daenerys brænder alle khals

Daenerys har (billedligt talt) fået lidt mere hår på brystet med årene, og det beviser hun meget tydeligt, da hun smiler helt køligt, mens hun bliver truet med alskens ubehageligheder og derefter vælger at brænde alle de lede khaler inde. Bagefter dukker hun helt upåvirket frem fra flammerne uden en trevl på kroppen – respekt, Dany.

4. “Dark Sansa”

Sansas karakter har virkeligt udviklet sig med årene, og hendes udvikling bliver markeret med et nyt look, som efterfølgende er blevet kendt som “Dark Sansa”. Her melder Sansa sig for alvor ind i spillet, og som du kan se i klippet, bliver Sansas nye læderlook også bemærket af Littlefinger.

5. Brienne redder Sansa og Theon

Theon og Sansa er flygtet fra Ramsay Bolton og Winterfell, men Ramsays mænd og hunde er efter dem – heldigvis kommer den kære Brienne lige forbi sammen med Podrick og redder dagen. Øjeblikket bliver kun bedre af, at en af soldaterne lige når at sige, ”It’s a bloody woman!”, inden Brienne nakker ham og resten af slænget.

6. Cersei brænder Sept of Baelor med wildfire

Okay, det her er badass på en svært ubehagelig måde, men det er altså stadig iskoldt og rimeligt vildt gjort af Cersei; hvis hun har fjender, så nøjes hun ikke med at spytte i deres kaffe, men brænder dem ned til grunden, mens hun læner sig tilbage med et glas vin. Færdig med det!

7. Lady Lyanna Mormont: ”The North remembers”

Lyanna Mormont er ikke meget mere end et barn, men hun er måske den sejeste af alle Game of Thrones-damerne. Hun satte alle de bitre lords på plads, og så kunne de ikke gøre så meget andet end at støtte Jon som konge i Norden. Og så gider hun altså heller ikke strikke foran ilden, mens mænd kæmper på hendes vegne. Bum.

8. Olenna indrømmer mordet på Joffrey

”Tell Cersei. I want her to know it was me.” Olenna fik smidt et sidste trumfkort på bordet, og den sad, som den skulle. Sådan, Olenna!

9. Arya får sin hævn over House Frey

Vi tør godt påstå, at the Red Wedding gjorde ondt helt ind i hjertet på de fleste, men det gjorde også Aryas hævn så utroligt tilfredsstillende. Sæson seks sluttede med Walder Freys død, og sæson syv blev effektivt sparket i gang med Aryas hævn, part to. Vinteren er endelig kommet – og den startede hos House Frey. Yaaaasss, Arya!

10. Sansa og Arya rotter sig sammen mod Littlefinger

Petyr Baelish har været den ultimative dukkefører i Game of Thrones, men nu er det slut. Det var, kort sagt, ret episk, da Arya og Sansa klippede snorene over og satte en effektiv stopper for Littlefingers spil og spilopper. Du er det svageste led, Littlefinger ­– farvel!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?