Kim Possible | Feminist | Hero | Disney | Stærk kvinde
© Disney Television Animation

8 inspirerende grunde til, at Kim Possible lærte os at være vores egen heltinde

Kvinder kan sagtens være helten med en mand som sidekick

9. maj 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Der er nok ingen tvivl om, at vi stort set alle sammen har siddet klistret til skærmen, hver eneste gang Kim Possible var i fjernsynet, da vi var mindre. Cheerleader om dagen og heltinde om natten – altså det var jo drømmelivet for en hver teenage-pige! Den rødhårede, superseje feminist var ikke bange for at være sig selv og stå på egne ben! Derfor har vi samlet otte grunde til, at Kim P i den grad har inspireret os til at være vores egen heltinde.  

1. Du kan sagtens være en tøset drengepige 

Kim P udviste sin egen unikke stil med baggy jeans fra Club Banana. Selvom hun gerne ville være en smule med på moden, når Bonnie og de andre cheerleadere viste deres nyeste køb, så endte hun i sidste ende bare med at følge sin egen stil. Det kunne ikke klæde hende meget bedre! 

2. Alt er possible

Alt er muligt, når du har samme indstilling som Kim Possible! Ligesom hendes efternavn røber, så er der intet, som kan stoppe hende, og ligegyldigt hvad hun sætter sig for, og hvilke begrænsninger hun skulle møde, så skal det nok gå – for alt er muligt, hvis hun virkelig brænder for det! Det er lidt sjovt at tænke på hendes partner og bedste ven Ron, hvis efternavn er Stoppable. Der snakker vi vist om to modsætninger, der mødes. 

3. Kvinder kan sagtens være helten med en mand som sidekick

Det er superirriterende, at det næsten altid skal være manden i film og tegnefilm, som er helten (bare tænk på James Bond), og så skal den smukke kvinde stå på sidelinjen... Kim Possible var med til at ændre situationen med sin karakter, og det giver os mod på, at vi sagtens kan klare os selv, og at vi kvinder ikke behøver at stå i skyggen af en stærk mand.

4. Det er fedt at være rødhåret!

Det er jo nærmest en ære for rødhårede kvinder at kunne se op til Kim Possible, som bare rocker det rødhårede look! Hun var muligvis den eneste karakter i serien med det røde hår, hvilket skilte hende ud fra de andre karakterer. Hun har også lært os, at med et godt hairflip kan du komme rigtigt langt!

5. Problemer er midlertidige – familie er forevigt

Hvis der er nogle, der kender til problemer, så er det vist nok Kim P! Hun bekæmper skurke, datinglivet og ikke mindst sin skole. Uanset hvad hun har været udsat for, har hun altid givet udtryk for, hvor højt hun elsker sin familie. Hendes mor og far er hjernekirurger, som nok tjener kassen, men den sociale status bemærker du ikke hos familien Possible. 

6. Den lille sorte er altid en vinder

Selvom Kim P er enormt sej i sit baggy tøj, så tager hun til galla i den lille sorte, hvilket gør Ron fuldstændigt blød i knæene. Dette inspirerer os til, at ligegyldig hvilken tøjstil vi har – så kan alle hoppe i den lille sorte og føle sig superlækre! 

Kim Possible | Ron | Sorte kjole | Smuk kvinde
© Kim Possible, Disney Television Animation

7. Det er okay at friendzone sin ven

Kim og Ron ender jo sammen og er mere eller mindre et fantastisk match – på mange punkter! Dog går der rigtigt mange afsnit før, at Kim gengælder følelserne. Og det er altså okay at være ærlig over for sin gode ven og erkende, hvis du ikke føler det samme. Du ved jo aldrig, hvad fremtiden bringer – men du skal hellere være ærlig end give ham falske forhåbninger. 

Kim Possible | Ron | Friendzone | Bedstevenner
© Kim Possible, Disney Television Animation

8. Penge betyder ikke lykke 

Ron får fingrene i en stor check i et af afsnittene, hvor han skifter fuldstændig karakter, da pengene stiger ham til hovedet. Han får alle disse falske venner, som kun er interesserede i pengene – og der trækker Kim P sig fra ham, da hun slet ikke er vild med denne opmærksomhedskrævende og overfladiske Ron. 

Endnu en bevis på at Kim P er et rigtigt godt forbillede for os kvinder. Penge er ikke nødvendigvis lig med lykke, og der er ingen grund til bare at følge strømmen. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori