Kvinde maler på keramik vase
Du kan sagtens lave julegaverne selv, selvom du er voksen! © Getty Images

6 hjemmelavede julegaver, der vil være et hit under træet

Mangler du inspiration til årets julegaver?

5. november 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Da vi var små, var det altid super nemt, når det kom til, hvilke julegaver vores familiemedlemmer skulle have – og vi er sikre på, at mor, far, mormor, onkel og tante alle satte pris på den kreative, flerfarvede halskæde med en blanding af små, store og stjerneformede perler på, som de hver især fik. Hver jul. 

Med alderen er de dog blevet lidt mere kræsne (hvilket vi er totalt uforstående over for), så nu står du måske i en situation, hvor du ikke aner, hvad du skal give dem i julegave. Enten på grund af deres kræsenhed, manglende ønskeliste eller din evne til at købe julegaver i allersidste minut. 

Uanset hvad så kommer Woman dig til undsætning, for vi har samlet seks hjemmelavede julegaveidéer, som vi næsten garanterer, at modtageren vil blive glad for at få! 

1. Hjemmelavet slik i en fin beholder

Hvem elsker ikke slik? Vi kan i hvert fald ikke komme i tanke om nogen, som ikke ville sætte stor pris på lidt hjemmelavede godter. Om du giver dig i kast med vingummier, karameller eller noget helt tredje er helt op til dig og den tid, du vil bruge i køkkenet. Det vigtigste er selvfølgelig, at du laver noget slik, som er langtidsholdbart. Måske de her lækre lakridsfudges

Læg slikket ned i en fin glasbeholder, og bind en sløjfe om låget. Så kan du lægge en sød og velsmagende gave under træet. Du kan eventuelt også pakke slikket ind i noget rustikt slikpapir, som billedet nedenunder viser (så undgår du, at det klistrer sammen). 

2. Et hæklet (eller strikket) halstørklæde

Vinteren skriger nærmest på strikkede beklædningsgenstande, så det er den perfekte anledning til at gå i gang med en blød, hjemmelavet julegave, som kan holde en, du har kær, varm hele vinteren. Vælg en af tidens mest populære farver, eller spørg diskret efter personens yndlingsfarve – så går du ikke galt i byen. 

Hvis du ikke ved, hvordan du strikker eller hækler, så har Youtube en masse videoer, der kan hjælpe dig godt på vej. Hækling skulle eftersigende være nemmest, så som nybegynder kan det være det, du skal give dig i kast med? 

3. Hjemmelavet vodka med smag 

Okay, den er selvfølgelig ikke helt hjemmelavet den vodka, men det er den særlige smagsvariant, som vodkaen får til gengæld... Den står du nemlig for! Den her gave er perfekt til festaben, teenageren eller ham eller hende, der godt kan lide en lækker drik med procenter i.

Hvad du vælger at tilføre vodkaen er helt op til dig. Du kan eksempelvis lave en vodka med baconsmag (for helt ærligt, hvem ville ikke blive glad for det!?) eller måske en med smag af Hubba Bubba-tyggegummi? 

Du hælder meget simpelt vodkaen over i en beholder, smider bolcher, tyggegummi eller hvad du nu ønsker i, og lader det så stå i 14 dage (mindre kan også gøre det, men jo længere det står, jo kraftigere en smag). Hvis modtageren af gaven vil have sin drik endnu stærkere, så kan du også brilliere med en lækker hjemmelavet snaps.

4. Bordskåner lavet af tøjklemmer

En flot bordskåner kan virkelig pynte på et julebord (og hvilket som helst andet bord), samtidig med at det en praktisk genialitet, der sørger for ikke at ødelægge det fine bord, når de varmer gryder skal placeres.

Gør bordskåneren personlig ved at lave den selv – det kræver ikke andet end 40 tøjklemmer i træ (kan også være mere eller mindre afhængig af, hvor stor du vil lave den), noget metaltråd og et boreredskab. 

Du skiller alle tøjklemmerne ad og borer et lille hul enten i hver ende af klemmerne eller i midten. Kør metaltråden gennem hullerne og dan en cirkel med klemmerne – når cirklen er komplet, bindes enderne af metaltråden sammen.

5. Hjemmedekoreret keramik 

Hvorfor ikke sætte dit helt eget præg på julegaven? I mange hobbybutikker kan du købe forskelligt keramik og maling, der indbyder til at slippe fantasien løs og være kreativ – på den måde kan du skabe en helt unik gave til en, du holder af. 

Flere steder rundt i landet er der også lavet caféer/hobbyværksteder, hvor du kan komme ind og vælge et stykke keramik (prisen afhænger af type og størrelse), som du kan male lige som du vil. Efterfølgende bliver dit mesterværk brændt og glaseret, så det får et flot skinnende look, som på billedet nedenunder. 

Du kan blandt andet male keramik hos steder som Fafla (Køge), Creative Space (København), Art By Me (Aarhus og Aalborg). 

6. Pressede blomster i ramme 

Friske blomster er en fin gave, men har desværre den ulempe, at den kun glæder kort. Få glæden ved blomsterne til at vare længe ved at presse dem, så de passer i en ramme – det skaber et meget fint og dekorativt billede, der vil pynte i et hvert hjem. 

Vælg de blomster og planter, du synes er flotte, og som du tror vil pynte ind i modtageren af julegavens hjem. Læg blomsterne mellem to sider i en bog (vær opmærksom på, at det godt kan smitte af), og læg så eventuelt en anden bog eller noget andet tungt ovenpå. Lad det ligge i én til to uger, så du er sikker på, at blomsterne er helt tørre. Sidste step er at lægge blomsterne i en glasramme og voila! Så har du en flot, hjemmelavet julegave klar. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori