Babystrik og hjemmelavet chokolade
Du kan sagtens lave julegaverne selv, selvom du er voksen!© Instagram: @Sofieroedkjar og @Lisbethvestergaard

7 hjemmelavede julegaver, der vil være et hit under træet

Mangler du inspiration til årets julegaver?

14. december 2021 af Simone Overgaard Aaberg, Ida Storm Frøslev Hansen

Da vi var små, var det altid super nemt, når det kom til, hvilke julegaver vores familiemedlemmer skulle have – og vi er sikre på, at mor, far, mormor, onkel og tante alle satte pris på den kreative, flerfarvede halskæde med en blanding af små, store og stjerneformede perler, som de hver især fik. Hver jul. 

Med alderen er de dog blevet lidt mere kræsne (hvilket vi er totalt uforstående over for), så nu står du måske i en situation, hvor du ikke aner, hvad du skal give dem i julegave. Enten på grund af deres kræsenhed, manglende ønskeliste eller din evne til at købe julegaver i allersidste minut. 

Uanset hvad så kommer Woman dig til undsætning, for vi har samlet syv hjemmelavede julegaveidéer, som vi næsten garanterer, at modtageren vil blive glad for at få! 

1. Verdens smukkeste, hjemmelavede chokolade

Hvem elsker ikke chokolade? Vi kan i hvert fald ikke komme i tanke om en eneste, der ikke ville blive lykkelige for at åbne en pakke med disse enormt smukke, hjemmelavede chokoladebarer! 

2. En hæklet enhjørning

Er du Picasso med en hæklenål? Så kan det være, at du skal glæde din niece, din datter eller din heste-gale veninde med denne ALT for nuttede, hæklede, hjemmelavede enhjørninge-bamse?

Vi ville ønske, at hækling var vores kreative hobby, så vi kunne kreere så nuttet en hjemmelavet gave. 

3. Hjemmelavet snaps med smag 

Okay, den er selvfølgelig ikke helt hjemmelavet den snaps, men dét er den særlige smagsvariant, som alkoholen får til gengæld... Den står du nemlig for! Den her gave er en perfekt julegave til ham, der aldrig ønsker sig noget, eller din festglade fætter, der aldrig siger nej tak til noget med promiller i.

Du kan læse vores opskrift på en lækker hjemmelavet snaps her

4. Hjemmestrik til både store og små 

Det er sæsonen for klaprende tænder og iskolde tæer, så hvis du er ferm med en rundpind, vil dine hjemmelavede kreationer i uld uden tvivl være et hit juleaften!

Baby-strik er så nuttet og uden tvivl noget, de vordende forældre vil sætte enormt stor pris på – plus, babystrik er småt, så det går noget hurtigere end at strikke en hel flyverdragt til din faster Gerda. 

5. Hjemmelavet keramik 

Hvorfor ikke sætte dit helt eget præg på julegaven? Rigtig mange steder i landet kan du gå til keramik, hvor du kan forme dine egne potter, kander og kopper. Mega smukt og meget personligt – og både perfekt til julegaver, studentergaver og alle andre gaver. 

Hvis du ikke lige har tid til at sidde og lege Ghost, kan du med fordel bevæge dig ned på en af de mange keramik-caféer, der er poppet op overalt i landet og male en allerede færdig-drejet keramik-kop. Det er stadig en super kreativ og personlig gave!

6. Hjemmelavede smykker

Hvis du mangler en perfekt gave til veninden, søsteren eller din mor, kan en idé være at kaste dig ud i at lave hjemmelavede smykker. 

Der findes massevis af guides på YouTube til, hvordan du kan lave smukke armbånd, halskæder eller øreringe, så hvis du mangler et DIY-projekt, vil vi mene, at dette er en spændende (og smukt) et af slagsen. 

7. En hjemmesyet kjole

Smukke kjoler er altid et sikkert hit! Som for eksempel denne smukke kjole på billedet herunder – og det bedste af det hele er, at den er hjemmesyet! 

Find din mors gamle symaskine frem fra gemmerne, og rip din lokale genbrug for smukt, ældre sengetøj – så er du meget tæt på at have en smuk, hjemmelavet kjole, som vil være den perfekte gave til en, du holder af. 

Skal dine hjemmelavede gaver i en gavekurv?

De kreative gaver på listen her kan du endda kombinere i en unik gavekurv, der kan gives til jul. På den måde kan du give et familiemedlem eller din veninde en gavekurv, der både er personlig og kreativ – og som med garanti vil skabe glæde juleaften. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.