tattoo tatovør
© iStock

8 regler om tatoveringer, som vi har i Danmark

Vidste du, at du ikke behøver at være uddannet for at tatovere andre?

18. juni 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

1. Du må ikke blive tatoveret, hvis du er under 18 år. Heller ikke selvom dine forældre er med eller giver en skriftlig tilladelse. 

2. Det er ulovligt at tatoverere på halsen. Det er også ulovligt på hænderne og i hovedet. 

3. Du behøver ikke at være uddannet for at tatovere andre. Det betyder faktisk, at alle kan kalde sig tatovører uden at have et særligt kendskab til noget som helst inden for tatoveringsverdenen.

4. Du har ingen ret til at klage, hvis din tatovering er gået galt. Du har kun mulighed for at klage, hvis tatovøren er et registreret medlem af en brancheforening for tatovører.

5. En tatovør kan selv bestemme, om han eller hun vil følge loven. Den frivillige lov for tatovører betyder, at de skal fortælle og beskytte kunderne mod skader i forbindelse med en tatovering. Men da loven er frivillig, vil det sige, at tatovører selv kan vælge, om de vil følge den.

6. En registreret tatovør skal være medlem af en brancheforening. Hvis en tatovør følger den frivillige lov, kan han faktisk kalde sig for en registreret tatovør. For at blive registreret tatovør skal tatovøren være medlem af en brancheforening for tatovører – men hvis han udgiver dig for at være registreret uden at være det, får han en stor bøde.

7. En registreret tatovør skal have taget et hygiejnekursus. Derudover er der også krav på, at de skal afvise kunder, som er påvirket af alkohol eller andet. Du må nemlig ikke blive tatoveret, hvis du er påvirket af alkohol.

8. Du kan spotte, om din tatovør er registreret i salonen. Hvis din tatovør er registreret, hænger deres bevis stensikkert i salonen. Ellers kan du spørge efter at se beviset, hvis du er nysgerrig. 

Hvis du skal tatoveres og har brug for flere råd, kan du bliver klogere her. 

Kilder: Legaldesk.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.