To veninder spiser is i solskin
Tag din veninde med ud og få en is i sommervarmen.© Getty Images

12 anderledes ting, du kan bruge denne sommer på

Gå offline, og vær tilstede med dem, du holder af

10. juni 2020 af Zenia Andine Kehlet

Hvis du også står tilbage med ødelagte sommerferieplaner eller bare ikke ved, hvad du skal bruge sommeren på, så har vi samlet en masse gode idéer til dig. Selvom sommeren ikke nødvendigvis går sydpå i år, så skal den ikke gå i glemmebogen. 

1. Lær et nyt sprog

Vær klar til næste sommer ved at lære et nyt sprog denne sommer. Rejser du altid til Frankrig, men har endnu ikke mestret det franske sprog, så ved du netop, hvad du skal gå i gang med. Og så er det jo så spændende at kunne noget, som ikke alle kan.

2. Lær at hækle eller strikke 

Sæt dig for at lære noget nyt, eller bliv bedre til det, du allerede kan. Hvis du er god til at strikke, så udfordr dig selv med et nyt mønster. Hvis du derimod er god til at hækle, så kan du muligvis lære at hækle disse fine Harry Potter-figurer på et tidspunkt.

Kvinde hækler
Brug tiden på at lære nye hæklemønstre.© Getty Images

3. Læs et magasin 

Okay, måske ikke så anderledes, men det er altid en god idé at læse dit yndlings magasin. Her kan du læse alle dine yndlingsmagasiner online. Så har du dem med dig overalt, og du får endda første måned gratis. Win win!

4. Lær at sy

Du kan også gå all in på kreativitet og lære at sy. Måske du bliver så god, at du kan lave dit eget tøj, som du kan vise frem til dine veninder. 

5. Lær dig selv at lave en masse nye retter

Hvis du er vant til at lave de samme retter i et køkken, så må du ikke fortvivle. Denne sommer kan være sommeren, hvor du lærer at lave en masse ny og lækker mad. Det er bare med at komme i gang og eksperimentere i køkkenet.

Kvinde i køkken laver mad
Lad dig inspirere af sommerens lækre frugter og grøntsager.© Getty Images

6. Udfordr dine kreative sider

Det kan du gøre på mange måder. Køb et lærred og maling, og gå herefter i gang. Lad være med at tænke for meget, men lav lige præcis det, der falder dig ind. 

Du kan også besøge Creative Space, som ligger både i Århus, Odense og København, hvor du har mulighed for at dekorere en kop eller en vase alt efter lyst. Tag dine veninder under armen, og kom afsted! Det kan kun blive godt. 

7. Læs dine bøger

Måske bruger du normalt sommeren på at læse en bog ved poolen eller stranden, men her mener vi altså alle dine bøger. Mon ikke du har nogle bøger stående derhjemme, som du stadig ikke har fået læst? Brug sommeren på at fordybe dig i dine bøger.

Kvinde maler på lærred
Find din kreative side frem, og lad dig inspirere.© Getty Images

8. Sæt dig et mål

Sæt dig for at nå noget denne sommer, så du ikke ender med at kede dig, eller tænke over, hvad du egentlig har lavet eller opnået i løbet af sommeren (det er ikke kun os, der har det sådan, vel?).

Men... Sæt et realistisk mål, så du ikke bliver slået ud, fordi du ikke når i mål. Vil du gerne lære at løbe fem kilometer uden stop, læse 10 bøger eller noget helt tredje, så lav et realistisk mål, som du kan overholde.

9. Gå offline, og vær tilstede

Brug tiden med dem, du holder af, uden at tænke over, hvad der sker ude i verden. Vi kender det (måske lidt for godt): Vi kan ikke holde fingrene fra telefonen. Faktisk skal den kun lige lyse op, og så er vi allerede over den, fordi vi bare må være på hele tiden. 

Prøv at koble fra, når du er sammen med dem, du holder af. Vær tilstede i nuet UDEN at tænke på, hvad der sker, og hvem der skriver.

Veninder på roadtrip
Nyd at være sammen med dine veninder, uden at være online.© Getty Images

10. Lav frivilligt arbejde

Der er altid nogle, der kan bruge din hjælp. Besøg eventuelt Frivilligjob.dk og se, hvor du kan gøre en forskel. Alt tæller, så find noget, der passer til, hvor meget tid du har at give ud. 

11. Gå på museum

Besøg et af de mange fine museer, vi har i Danmark. Der er mange forskellige kulturelle oplevelser at vælge imellem. Så find noget, der interesserer dig, og grib en veninde under armen, eller udfordr dig selv, og tag alene afsted. Måske finder du ud af, at det faktisk er en rigtig god måde for dig at koble fra. 

12. Turist i egen by

Ja, måske har du boet der længe, men har du egentlig helt styr på, hvad din by har at byde på? Undersøg hvilke gemte perler, der ligger i din by, og oplev nogle nye ting. Hvem ved, måske finder du dit nye yndlingsspot. 

Kvinde på museum
Kobl fra ved at tage på museum og opleve en masse nyt.© Getty Images

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.