10 grønne stueplanter
© Getty Images

10 populære planter til dig, der ikke har de grønneste fingre

Og os, der kan slå selv en kaktus ihjel...

24. april 2017 af Louise Gellert Kätow / Costume

Det er ingen hemmelighed, at indendørsplanter er blevet super moderne, og at de bliver højt prioriteret, når det gælder indretning af boligen.

Vi ser flere og flere planter, der havner i rampelyset som de såkaldte “blogger-planter” heriblandt Monstera Deliciosa, Pilea Peperomioides og avokadoplanten.

Derfor har vi fundet de ti mest populære indendørsplanter, du helt sikkert bør tilføje til din ønskeliste lige nu, kig med i galleriet her. 

1. Monstera Deliciosa

Monstera er en pragtfuld plante, og hvis den trives godt, vil den hurtigt vokse sig op mod 2 1/2 meter som stueplante. Den er derfor kun krævende, hvad angår plads. Planten skal ikke have meget vand og bør ikke stå i direkte sollys. 

2. Kaktus

Kaktusser kræver masser af lys, da det er en ørkenplante, der elsker solskin. De skal vandes cirka hver anden uge og har bedst af at stå i helt tør jord. 

3. Oliventræ

Oliventræet er oprindeligt fra bl.a. Middelhavsområdet, hvor der er varmt, lyst og tørt. Den skal vandes lige som andre stueplanter, men må aldrig stå med vand i underskålen. Jorden skal nå at tørre ud mellem vandingerne. 

4. Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides skal helst stå et sted med masser af naturligt lys, hold den dog gerne væk fra varme radiatorer og for meget direkte sol. Planten har godt af at blive gødet en gang om måneden, men den bør ikke overvandes – kun holdes fugtig.  

5. Figentræ

Et indendørs figentræ kræver rig mulighed for meget og gerne direkte sollys. Vand dit figentræ, så den er en smule fugtig hele tiden. En god indikation på, hvornår du skal vande planten, er, når det øverste lag jord begynder at se tørt ud. 

6. Sukkulent

Sukkulenter skal have masser af lys og lige tilpas meget vand. Planterne kan sagtens tåle at stå i direkte lys og bliver faktisk mere kompakt og farverig af det. Planten skal have vand cirka én gang om ugen. 

7. Palmetræ

Palmetræer skal have masser af lys, og om sommeren egner de sig bedst til at stå udendørs. Planten bør vandes én gang hver 7-9 dag. 

8. Avokadoplante

Avokadoplanten skal vandes jævnligt men aldrig overvandes. Hvis bladene bliver gule, er det tegn på overvanding. Jo mere solskin, jo bedre. Planten skal desuden tyndes ud undervejs, så bliver den sundere.

9. Eucalyptus

Eucalyptusplanten skal have en del vand, det er nemlig afgørende for væksten. Planten har godt af at stå i en vindueskarm, men det er ikke en nødvendighed. 

10. Citrus

Giv Citrustræet en lys og solrig placering, og vand det jævnligt ud fra, at den hverken må udtørre eller soppe i vand. Tilføj gerne en håndfuld naturgødning en gang om året.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide