Smid skrald ud
© iStock

13 ting i dit hjem, du burde kyle ud med det samme

Fjern nu de alkoholflasker, som ingen har rørt i over to år...

11. maj 2017 af Diana Bjerregaard Kristensen / Costume.dk

Du kender helt sikkert til, at masser af ting hober sig op rundt omkring i dit hjem (noget mændene faktisk også lægger mærke til!).

Det kan også være svært at finde ud af, hvor du skal starte oprydningen, og samtidig er det heller ikke det sjoveste arbejde at gå i gang med.

Men bare rolig, vi giver dig nemlig 13 nemme tips til, hvilke ting, du med sikkerhed ikke vil fortryde at smide ud. 

1. Tupperware, der er over 10 år gammelt – du kan sikkert nikke genkendende til alle Tupperware-skålene med tilhørende låg (som du faktisk ikke kan finde), der fylder i dine køkkenskabe. Ryd ud i samlingen med det samme.

2. Flasker med alkohol, som ingen har rørt i over to år – vi har nok alle en flaske med alkohol stående et sted, som enten er blevet glemt, eller som bare ikke lige var det bedste til festen. Fjern den, og der vil blive plads til noget af det, du rent faktisk godt kan lide.

3. Pakker med soyasauce, der ligger på hylden i køleskabet – hvis du ikke har brugt dem, da du bestilte sushien, så smid dem ud, da du nok heller ikke får dem brugt i fremtiden. 

4. Opladere fra dine gamle telefoner, der ikke virker mere – nu fylder de bare i skuffen, men det er tid til at smide dem ud, fordi du får ikke brug for dem. Det samme gælder dine gamle telefoner.

5. Fjernbetjening til ting, du ikke længere ejer – af en eller anden grund har du en fjernbetjening liggende til et gammelt stereoanlæg, men siden du ikke længere har anlægget, så smid da også fjernbetjeningen ud. 

6. Gamle ulæste magasiner – du læser selvfølgelig altid dit nummer af Costume med det sammen, men alle de andre magasiner, der stadig ligger urørt i en bunke, kan du lige så godt skille dig af med.

7. VHS-båndene – du kan sikkert se dem på Netflix alligevel. Hvis du er rigtig hårdhændet, dropper du også din DVD-samling. 

8. Din toiletbørste – hvis den er over et år gammel, så skift den ud med en ny.

9. Produkter, der næsten er tomme – du har sikkert allerede købt en ny shampoo eller creme, fordi det var nemmere end at skulle klemme det sidste produkt ud af indpakningen.

10. Makeup, du ikke har brugt i et år – hvis du ikke har fundet en lejlighed til at gå med den lilla læbestift eller perlemorsøjenskyggen, kan det være på tide at give op og smide det ud. Makeup holder jo heller ikke for evigt. 

11. Gamle sneakers – de er fine at have til tidspunkter, hvor du skal have et par gamle sko på, der ikke er sarte, men du behøver jo altså ikke at have fem par stående.

12. Alt, hvad der har pletter på, som ikke kan komme af i vask – det eneste, der er at gøre, er at komme af med det. Aflever det eventuelt til H&M Garment Collecting, så får tøjet nyt hed og du slår et slag for en mere bæredygtig modebranche.

13. Sokker med huller – eller hvor den ene sok mangler. 

Du vil (garanteret) også kunne lide