Smarte DIY-løsninger
© Lindsay Marcella / Barbro Tengeborg / Burkatron

6 smarte DIY-løsninger, som vil skabe blikfang i dit hjem

Hvad med en skohylde af noget så simpelt som plastikrør?

13. april 2017 af Mette Gottlieb Pedersen / BoligMagasinet

Rustik sengegavl

Hvis du vil skabe en hyggelig og rustik stemning i soveværelset, så kan du med fordel give dig i kast med at lave din egen sengegavl. Find nogle gamle brædder, mal dem i flotte nuancer og sæt dem sammen. Det giver et anderledes og kreativt spil til soveværelset. 

Skab lys med et fabriksvindue

Hvis du tør give dig i kast med et lidt større projekt, kan du vælge at skabe mere lys i dit rum ved hjælp af et stort fabriksvindue. Fabriksvinduet giver en masse dagslys og kan placeres lige der, hvor du ønsker mere lys.

Reolvæg med masser af plads

Har du en væg i stuen, som ikke bliver udnyttet godt nok? Byg din helt egen reolvæg, mal den i en pastelgrøn eller petroleumsblå, og giv dit hjem lidt farve og personlighed. Du kan også vælge at holde reolen i hvid, hvis du vil skabe et mere roligt look. Har du ikke en ledig væg, kan du bygge en mindre reol – eventuelt i et hjørne. På den måde får du en skræddersyet løsning, som er med til at give din bolig personlighed.

Dekorativ skoopbevaring

Denne skohylde er lavet af noget så simpelt som rør. Skohylden skaber en abstrakt og sjov tilgang til måden at opbevare sko på. Skohylder behøver nemlig ikke at være kedelige. Du kan selv vælge en form – en cirkel, trekant eller måske et hjerte? Og den kan også bruges til andet end sko. Halstørklæder, vanter, nøgler... Kun din fantasi sætter grænser.

Enkel knagerække

Hvis du har et stykke træplade, kan du nemt og hurtigt lave en god løsning til ophæng af jakker og tørklæder i entreen – eller til taskerne og kjolerne i soveværelset. Du kan eventuelt male træet i den samme farve som væggen og tilføje anderledes eller enkle knager.

Fin og elegant hylde

Med to fine lædersnore og et bræt, kan du lave en hylde, som du kan sætte alle dine yndlingsting på. Hylden kan bruges på badeværelset til fine planter eller i soveværelset som natbord.

Du vil (garanteret) også kunne lide