At søge efter job og bolig er det samme
© FOX

8 frustrerende beviser på, at det at søge job og lede efter en bolig faktisk er det samme

Ansøgninger og samtaler ... Suk!

10. januar 2017 af Diana Bjerregaard Kristensen
At finde en bolig kan mildest talt være lidt af en jungle, og at få et job er faktisk lige så svært. Der er tale om to vidt forskellige ting, men ikke desto mindre gør det sig gældende, at begge kan skabe stor frustration hos dig. 


Lyder det bekendt? Ja, du har sikkert siddet i en af situationerne – hvis ikke begge, og faktisk så minder processen om at søge job og bolig utrolig meget om hinanden. Du kan læse de 8 beviser lige her.

1. Du bruger dagen lang på at sende den ene ansøgning afsted efter den anden – selv til dem, der ikke rigtig passer til dig: “Børnehavemedhjælper med en kandidat i filosofi? Et fremlejet værelse i 2,5 måned? Ja, hvorfor ikke?”  

2. Du prøver lidt desperat at sælge dig selv med diverse skills. “Jeg har arbejdet frivilligt med børn og elsker at eksperimentere i køkkenet...” Dvs. du babysittede dine søskende og spiser en blanding af det, der er i køleskabet. At pynte på sandheden gælder begge steder. 


3. Du kan næsten sige det samme til en kommende kollega og roommate“Jeg har gode kommunikationsevner, har nemt ved at indgå i og skabe relationer til mine medmennesker, og så er jeg god til at bage kage.” – God kollega, tjek! Og god roommate, tjek!

4. Du spørger alle i dit netværk via sociale kanaler, om de kender nogen, der kender nogen, der kender nogen. Nepotisme! Det er åbenbart sådan, verdenen fungerer!

5. Du ved allerede, at der er 100 andre om budet. Der har sikkert både været nogen inde lige før dig, og der skal sikkert også nogen ind efter dig. Suk!

Job og bolig søgning
© Giphy.com

6. Du siger derfor ja til alt! Også de lidt mærkelige og direkte urimelige betingelser: “Arbejde hver anden søndag uden tillæg? Kontant betaling af huslejen? Ja da!”

7. Du klæder dig på for at imponere dine potentielle kollegaer eller roommates. I nederdel og skjorte som den professionelle workaholic og i jeans og t-shirt som den afslappede og cool roommate.

8. Mange gange handler det om kemi. “Hvorfor kan det ikke bare være ligesom i Venner?” At bo sammen på skift med venner, søskende og kærester – og så også arbejde sporadisk sammen på kryds og tværs?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.