Køkkenløsninger
© HTH | IKEA

8 smarte tricks til dig med et lille køkken

Bye bye, pladsproblemer!

7. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Du betaler sandsynligvis aaaalt for meget i husleje i din storbylejlighed, i forhold til hvor lidt plads du har, og køber de fleste af dine boligfund billigt i Søstrene Grene. På trods af dette er det fedt at bo småt: Du har alle dine yndlingsting inden for rækkevidde og det tager ikke mere end en time at gøre rent.

Til en lille lejlighed følger dog også et (meget) lille køkken, hvor det kan være svært at få plads til al dit køkkengrej. Udover at smide alt det ud, som du ikke længere bruger, kan du med disse smarte tips og tricks, løse dine pladsproblemer i dit lille køkken. 

Hæng ting på væggen

Det er om at udnytte pladsen bedst muligt, hvis du er den heldige ejer af et lille køkken. Dette kan eksempelvis gøres ved at hænge stegepander op på væggen i stedet for at gemme dem væk i en skuffe. Udover at du sparer plads, skåner du også din ryg for at bukke dig ned efter panderne, hver gang den står på frikadeller eller (mad)pandekager til aftensmad. 

Ligeledes kan du hænge dine kopper op, så de ikke fylder i skabene eller skufferne – på denne måde har du dem også lige ved hånden, når du bare ikke kan få din kop kaffe hurtigt nok om morgenen. Smart!

Skab ekstra plads

Rullebord
© IKEA

Med et rullebord får du både eksta bord- og hyldeplads, og derudover er det SÅ smart, at du nemt og ubesværet kan rykke rundt på det, når du enten mangler et bord til drinks, når du holder fest eller som udvidelse af dit spisebord, hvis du venter gæster.

Rullebord, Ikea 1.399 kr.

Brug en dominerende farve

Med et lille køkken virker det umiddelbart forstyrrende og ikke som en god idé at give sine skabe og skuffer andre farver end hvid. Men køkkenet syner rent faktisk større, hvis du bruger en dominerende farve til de store flader, da øjet vil lægge mærke til dette frem for manglen på plads. Vælg dog neutrale farver til alt andet, hvis du påbegynder projektet om at male dit køkken en anden farve!

Udnyt alle hjørner

Hvert et hjørne skal udnyttes i dit lille køkken! Køb derfor hylder og sæt dem op (eller få en anden til at gøre det, hvis du ikke kan prale med, at du er en handywoman) i hjørnerne af køkkenet, og udnyt på denne måde hver en krog.

Køkkenløsning
© HTH

Dette smarte møbel er perfekt i det lille køkken!

Spiseplads hos Hth.dk 4.326 kr.

Lange, tynde, vertikale elementer

Gå efter lange, tynde, vertikale elementer til dit køkken, så det ligner, at der er højere til loftet, end der rent faktisk er. Køb eksempelvis pendellamper, som ikke fylder meget, og som ikke har nogen lampeskærm, der fylder. 

Små krukker eller glas med låg

Som du sikkert kender fra chips og Coco Pops, så fylder dine fødevarers emballage ofte meget mere end selve indholdet. Derfor kan det være en god idé at købe nogle små krukker eller glas med låg, hvor du kan hælde havregryn, mandler, pasta, the og andre tørvarer i. Udover at det er superpraktisk, ser det også virkelig fint ud!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide