Kvinde ligger i en bunke rod
Ser det også cirka sådan her ud, når du går i gang med oprydningen? © Getty Images

10 faser, du altid oplever, når du (endelig) går i gang med den helt store oprydning derhjemme

Efter de første 22 minutter tænker du, at du har brug for en velfortjent pause

12. maj 2022 af Henny Müller Dahl

1. ‘Så, NU skal jeg endelig bare i gang!’ er som regel din allerførste tanke. Du er max-klar på at få ryddet ud, og du smiler ved tanken om, hvor dejligt dit hjem bliver bagefter. 

2. Ret hurtigt finder du en gammel, hullet t-shirt, som du ikke har brugt i mindst to år. Men du ender alligevel med at tvivle på, hvad det næste skridt egentlig bør være. To keep or not to keep? Hmmm... 

3. Bagefter falder du højst sandsynligt over noget, der ender med at gøre dig virkelig sentimental. ‘Åhhh, flybilletter fra dengang, hele venindegruppen holdt nytår i udlandet. De burde næsten blive rammet ind!’ 

4. Efter de første 22 minutter tænker du, at du langt om længe har fortjent en længeventet pause. Hvor har du altså bare arbejdet hårdt allerede! 

5. Pludselig opdager du, at pausen er endt med at blive én time og 12 minutter lang... Og i den tid har du spist mindst to snickers og skiftevis halvsovet på sofaen og danset til alle de sange, du plejede at lytte til på teenageværelset

6. Inden du går i gang igen, fortsætter du med at ligge lidt mere på sofaen og filosofere over, om du egentlig bare burde blive minimalist. Der er vel ikke ret meget at rydde op, hvis der ikke er noget at rydde op...? 

7. Eller måske skulle du hente lidt inspiration til at klare oprydningen? ‘Jeg kan vel lige nå at snige en enkelt episode af Tidying up with Marie Kondo ind? Det må da tælle som research!’ 

8. Du ender inderligt med at fortryde, at du nogensinde gik i gang med det her skøre projekt. Og endnu engang bliver du mindet om, hvorfor du altid HADEDE, når din mor pænt bad dig om at rydde op på dit værelse, da du var yngre. 

9. Du erkender, at sofaen og Netflix altså har vundet i denne omgang, og du udskyder dit ufærdige projekt på ubestemt tid. Og de bunker af tøj og papirer, der flyder over hele gulvet, ender med at blive mast ind på samme placering, som de kom fra. 

10. Du tænker, at næste gang vil du være langt mere produktiv og organiseret. Og et par måneder senere gentager det hele sig endnu engang!