Billedvæg og vitrineskab
Vi vil gerne lave samtlige projekter!© Instagram: Mariarisom, Zannekamper_

8 fede boligprojekter, du kan kaste dig over, hvis du vil pifte dit hjem op

Kender du det, at dit hjem lige pludselig bare ser lidt kedeligt ud?

5. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Kender du det, at dit hjem lige pludselig bare ser lidt kedeligt ud? Du får måske lyst til at købe en ny sofa, bygge et nyt køkken og rive alle fliserne ned – men klap lige hesten, cowboy!

Du kan sagtens pifte dit hjem op, uden at give din bankrådgiver sved på panden og uden at bruge en uge på at forstå ulæselige IKEA-manualer. 

Her har vi fundet otte seje, sjove og smukke boligprojekter, der alle er forholdsvis hurtige at lave, men som hurtigt vil få dit hjem til at se helt anderledes ud.

1. Mal en væg

En klassiker! Men med god grund.

Du kan gøre enhver kedelig stue til enhver bloggers drøm ved blot at drible en tur ned i din lokale Flügger-farver og udvælge din absolutte yndlingsfarve. 

Og ved du, hvad det gode ved at male en væg er? Du kan altid male den over igen, hvis du bliver træt af det! Easy-peasy

2. Lav en billedvæg

Hænger dine plakater lidt hulter til bulter rundt i hjemmet? Pil dem alle ned, find en god væg (for eksempel bag din sofa, rundt om dit fjernsyn eller langs dit spisebord), og så er det ellers bare i gang med projekt billedvæg.

Det kan virke en kende uoverskueligt, når du står med alle dine plakater på gulvet og med hammeren i din hånd, mens du kigger på den tomme væg, men vi lover dig for, det er nemmere, end du lige tror. 

Du kan se en guide til en flot billedvæg lige her

3. Mal dit skab

Har du også arvet alverdens dimser fra din søde farmor? Og er der tilfældigvis et (lidt grimt) vitrineskab i arve-bunken? Et vitrineskab er faktisk super nemt at pimpe, så det ser hammergodt ud!

Endnu engang skal du lige ned og besøge din lokale Flügger-mand og finde dine yndlingsfarver frem. 

Derefter kan du pifte ethvert farmor-fund op til den rene boligmagasins-drøm! Se for eksempel det lille nuttede skab herunder. Hvor flot er det ikke lige blevet efter en klat maling? 

4. Udskift dine stearinlys

Dette er en lille, men virksom, ændring i dit hjem! 

Dagen er kommet, hvor du holder massebegravelse for din kedelige, hvide lys (ej okay, du må hellere gemme dem), og siger ”velkommen hjem” til dine lysestagers nye bedste venner – sjove, seje og finurlige stearinlys i alverdens farver og former!

Du kan faktisk selv lave de sjove lys, hvis du er lidt fingernem. Se hvordan her

5. Lav en plante-reol

Det er tid til, at din ensomme pilea og din venneløse hjerteranke møder hinanden!

En enorm nem måde at give dit hjem en overhaling på er ved at samle alle dine planter på en og samme hylde. På den måde kan du, på få minutter, lave din helt egen egen urban jungle!

Men altså husk nu at give dine plantevenner vand. Ellers bliver dit eksotiske plante-paradis meget hurtigt forvandlet til en sørgelig plante-kirkegård. 

6. Lav en gardin-væg 

Vil du gerne have, at dine gæster tror, du er typen, der aldrig ser hverken tudefilm eller realityprogrammer?

Så kan du gemme dit fjernsyn bag et stort, smukt gardin! Det ser ret eksklusivt og hotel-agtigt ud, og det er smaddernemt at lave.

7. Orden på krydderierne

Hvis den oregano, du købte i weekenden, stadig er i live, kan du hurtigt forvandle den fra en kedelig krydderurt i køleskabet til en sød del af din indretning. 

Find en flot krukke eller lignende og skriv krydderurtens navn på krukken. På den måde bliver dine krydderurter en del af indretningen i dit hjem, fremfor blot en lækker del af din pasta kødsovs. 

8. Mal gulvet

Endnu et nemt maleprojekt, men denne gang på et lidt mere særligt lærred – nemlig dit gulv.

Gulvet er ikke lige det første, vi tænker på, når vi står med en bøtte maling og en pensel i hånden, men det er måske en fejl? 

For prøv lige at se billedet under – det ser jo SÅ sejt ud. Og ligesom med væggene, kan du altid bare male det over, hvis du bliver træt af farven. Det er altså smart.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.