Duftpinde, håndklæder, olie og blomst på badeværelse
Det er ikke så svært at få et velduftende badeværelse.© iStock

Kender du de her simple tricks? Sådan får du en forfriskende duft på badeværelset

Det er slet ikke så besværligt

14. august 2018 af Michelle Andersen

Vi har alle prøvet det: At gå ind på et badeværelse, som lugter så dårligt, at vi mest af alt har lyst til at vende om og gå igen med det samme. Et ildelugtende badeværelse er bare ikke rart! Men heldigvis er der hjælp at hente. Vi har samlet syv simple tricks til, hvordan du får et velduftende badeværelse. 

Trick 1: Eukalyptus

Det her trick får dit badeværelse til at dufte som i et tyrkisk bad! Hvis du køber fire-fem afskårne eukalyptusgrene og hænger dem i et tørt hjørne af din brusekabine, vil dampene fra dine (lange varme) bade fremhæve eukalyptussens friske aroma. Udover at eukalyptussen dufter skønt, er den også virkelig dekorativ. Det er en win-win! 

Trick 2: Toiletpapiret

Det her trick er vildt smart, og helt sikkert noget vi på redaktionen vil begynde at gøre! Det går i sin enkelthed ud på, at du drypper et par dråber velduftende æterisk olie (det kan eksempelvis købes her) på indersiden af toiletrullen (kun på det brune pap – din intime del bryder sig ikke om olie), og så spredes oliens duft på hele badeværelset, hver gang rullen drejes rundt. Genialt! Prøv en olie med citrusduft, som vil sikre evig friskhed på badeværelset.

Trick 3: Toiletbørsten

Selvom toiletbørsten ofte er virkelig ulækker, er den også virkelig nødvendig. Hvis du vil undgå, at den udsender hæslige lugte, kan du hælde lidt skyllemiddel i holderen til toiletbørsten og voila! Nu dufter badeværelset altid skønt. Husk at udskifte skyllemidlet en gang imellem. 

Trick 4: Badeforhænget

Du vasker sikkert ofte håndklæder og sørger for, at de dufter dejligt. Men hvad med badeforhænget? Vi indrømmer gerne, at det sjældent får en kærlig hånd. Men det er faktisk en rigtig god idé at vaske dit badeforhæng fri for sæberester og bakterier hver anden måned. På den måde bidrager badeforhænget til et velduftende badeværelse.  

Trick 5: Planter

Planter er naturens egne luftrensere, og netop derfor er de geniale til badeværelset. Vi har samlet nogle af de allerbedste til at gøre dit badeværelse et rart sted at være. 

En af dem er planten med tilnavnet Svigermors tunge. Denne plante er meget nem at passe, da den kun kræver en smule vand en gang imellem. 

En anden genial badeværelsesplante er fredsliljen, som nærmest ikke kræver noget sollys, og som derfor er utrolig velegnet til dig, som har et badeværelse uden vindue. Også lavendel er en af badeværelsesfavoritterne, da den har en blød og afslappende duft.

Fredslilje på et badeværelse
Fredsliljen er det oplagte plantevalg til badeværelset.© iStock

Trick 6: Duftpinde

Duftpinde er perfekte til badeværelset, fordi de både er fine og gavnlige. Du kan nemt lave dine egne duftpinde ved at komme mandelolie eller babyolie i en ren flaske, tilsætte et par dråber æterisk olie og sætte spisepinde i. Rør rundt i olieblandingen og vend pindene om efter et døgn. Smart! Du kan selvfølgelig også købe dig til flotte duftpinde som disse fra Rituals. 

Trick 7: Vat

Dette trick er virkelig nemt og brugbart! Dyp nogle totter vat i din yndlings parfumerede olie og placer totterne rundt omkring på badeværelset i skuffer og skabe eller måske bag de luftrensende planter? Husk dog at placere totterne, så børn og dyr ikke kan finde dem. Totterne giver dit badeværelse en fantastisk duft, som du med garanti vil elske. 

Kilder: PureStyle, Valdemarsro, One Good Thing, One Crazy House, Forever Free By Any Means.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.