Tre gange beliggenhed
Sara og Christian fra TV2-programmet Beliggenhed føles efterhånden næsten som dine venner.© TV2

10 ting, du kender, hvis du ser mange boligprogrammer

Du har selvfølgelig tænkt over, om du ville være bedst i Nybyggerne eller 3 x Beliggenhed

7. februar 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. Din uge er nøje planlagt, efter hvilke boligprogrammer du skal se hvilke dage. To ens om mandagen, så er der 3 x Beliggenhed tirsdag, I hus til halsen onsdag, nå ja og selvfølgelig også Nybyggerne om onsdagen, Mesterlige ombygninger torsdag, Boligkøb i blinde om fredagen, et afsnit Hammerslag om lørdagen, og selvfølgelig Han, hun og drømmeslottet til at runde ugen af på. 

2. Du tjekker boligsiden lige så hyppigt som Instagram. Skal du købe et hus? Næh. Men er det vigtigt liiige at holde sig opdateret på, hvad der er kommet til salg i dag? Selvfølgelig!

3. Du er totalt forberedt, til når du engang selv skal ud at købe hus. Du tager dig selv i at sige ting som: “Jamen planløsningen kan man jo ændre på, men det kan man jo ikke med beliggenheden.”

4. Du holder næsten lidt af at se det dårlige skuespil i Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, når ejendomsmæglerne spændt besøger deltagerne for at få besked om, at de ikke vil byde på et hus. Sara og Christian føles nærmest som dine gode venner efterhånden. Er det for meget af det gode at invitere dem hjem på et glas vin?

5. Du tænker jævnligt: ‘Ej, det program melder jeg mig fandme til’, men husker så liiige på, at du ingen penge har at købe for, ikke har nogle Nybygger-skills, ikke er ejendomsmægler eller har noget drømmeslot i Frankrig. Nå. Men. Ja...

6. Du er ved at spytte dine popcorn ud, når en børnefamilie ønsker en murermestervilla i Aarhus-området, men kun har to millioner at købe for. “Nej nej nej, med den økonomi får I aaaaldrig jeres drømmehus” råber du af skærmen, mens du lige selv glemmer, at der udelukkende er røde tal på din egen SU-polstrede bankkonto, og du dermed måske ikke er den helt rigtige til at hejse den økonomiske pegefinger.

7. Du har fået et helt nyt arsenal af apps på din telefon. Boligsiden, Boliga, Home og masser af andre super interessante apps ligger nu side om side med H&M-appen, Messenger og Trendsales. 

8. Du har fået masser af ny boliginspiration og gør-det-selv-selvtillid. ‘Kom an, Mette Helena, jeg kan sgu også farve mine vægge i en elektrisk blå!’. Det går godt, så længe vi kun taler malerpensel og ikke gulvstøbning, men det behøver vi selvfølgelig ikke fortælle til nogen. 

9. Når du ser Boligkøb i blinde tager du dig selv i at tænke, hvad der ville være dine tre krav. Selvfølgelig et køkkenalrum, det ved alle. Men hvad er vigtigst? Kvadratmeter? Værelser? Eller er det egentlig en lukket vej? Dilemma.

10. Når en sæson af dine danske favorit-boligprogrammer er slut (snøft), må du underholde dig selv med internationale udgaver i mellemtiden. Jo jo, så lad gå da, The worlds most extraordinary homes er da en Netflix-serie, der kan binges i mellemtiden. Men vi holder øje med jer, Sara og Christian! OG Mette Helena og Ask! Og selvfølgelig Peter Ingemann, Camilla Ottesen, Tina Müller og alle i andre. Kom tilbage i vores TV!