Brætspilscafe Bastard og Socialcorner
Kender du alle disse brætspilscaféer?© Instagram: Bastard_Cafe, Socialcornercafe

11 fede brætspilscaféer – hvem skal du udfordre i de sjove, svære og sjældne brætspil?

Kender du brætspilscaféen med over 3000 forskellige brætspil?

9. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Kommer du og dine veninder altid til at sidde og fedte rundt med det samme brætspil, I efterhånden kan udenad? Eller er du typen, der bare er BESAT af brætspil?

Uanset hvilken en af de to typer du er, er det nu, du tager dine veninder, kæreste eller forældre under armen og besøger en af de mange fede brætspilscaféer, der findes hele landet over! 

Besøg en brætspilscafé

På en brætspilscafé har du ofte mulighed for at spille hundredevis af forskellige spil – både de elskede klassikere som Matador, HINT eller Uno, men også nye, sjove og spændende spil, som du måske aldrig ville have prøvet at spille, hvis ikke du havde bevæget dig indenfor brætspilscaféernes fire mure. 

Her har vi samlet 11 brætspilscaféer, hvor vi vil love dig for, at du og dine venner kan finde ud af, hvem der er den gode taber – og hvem der er den dårlige vinder!

Kvinder på brætspilscafé
Tag veninderne under armen en tur på brætspilscafé. © Getty Images

1. Brætspilscaféen Dice'n'drinks i Aalborg

Centralt i Aalborg finder du brætspilscaféen Dice'n'drinks, der byder på over 500 forskellige brætspil, og (okay ikke helt, men) næsten lige så mange forskellige drinks, og så koster det endda kun 30 kroner at spille – what's not to like

Vi er også ret sikre på, at et slag skak eller en omgang RISK kun bliver endnu sjovere med lidt promiller i blodet.  

Du kan finde den Aalborgensiske brætspilscafé Dice'n'drinks på Sankelmarksgade 15 i Aalborg.

2. Aalborg Brætspilscafé i Aalborg

Endnu en Aalborg-baseret brætspilscafé, hvor du kan slå din kæreste, veninder eller forældre hjem i et spil Ludo eller noget lidt mere ophidsende, er på Aalborg Brætspilscafé. 

Her kan du spille lige så mange spil, lige så længe du vil, for en flad halvtredser. 

Hvis du slet ikke kan få nok af at tæske dine venner i brætspil, kan du endda få et årskort til brætspilscaféen. Det koster 500 kroner. 

Du finder Aalborg Brætspilscafé på Vesterbro 30 i Aalborg.  

3. Aarhus Brætspilscafé Vestergade i Aarhus

“Hos Aarhus Brætspilscafé er konceptet simpelt. Det koster 30 kroner per person, og så kan I spille alt det I har lyst, så længe I er her” – sådan beskriver den Aarhusianske brætspilscafé sig selv. 

På hjemmesiden kan du blandet andet også booke et bord, så du er sikker på, der er plads til det vigtige HINT-opgør mellem dig og dine bedste venner.

Brætspilscaféen ligger på Vestergade 58A i hjertet af Aarhus. 

4. Aarhus Brætspilscafé Fredensgade i Aarhus

Konceptet i denne brætspilscafé er det samme, som på den anden brætspilscafé i Aarhus, for det er faktisk samme kæde, ejet af samme ejer! 

Det samme gælder denne café, som den forrige Aarhusianske brætspilscafé – for 30 kroner kan du spille lige så meget, du gider! 

Denne brætspilscafé ligger tæt på banegården, og det vigtigste af alt – tæt på lækre Aarhus Streetfood. 

På denne brætspilscafé kan du desuden komme til åben brætspilsgruppe hver tirsdag, hvor du kan spille med andre spilentusiaster – en enormt god måde at møde nye mennesker på!

I kælderen på Fredensgade 38 i Aarhus finder du denne brætspilscafé. 

5. Brætspilscaféen Bastard i København K

Hvis du ser dig selv som lidt af en brætspilsnørd, skal du gøre dig selv den tjeneste at besøge Bastard brætspilscafé i København! 

Her er ALT, hvad en brætspillers hjerte kan begære med over 3743 forskellige spil. Altså – det er jo vanvittigt mange spil!

Så tag dine bedste spille-venner under armen på en tur til indre København og slå utallige timer ihjel på Bastard brætspilscafé. Det koster 25 kroner per snude, medmindre du køber dig et medlemsskab til 150 kroner, hvor du kan spille alt det du vil i en helt år – og endda tage en ven med!

Du finder Bastard på Rådhusstræde 13 i København K. 

6. Absalon på Vesterbro

Okay, Absalon på Vesterbro er ikke rendyrket brætspilscafé, men derimod en naturlig forlængelse af din dagligstue – lyder det ikke hyggeligt? 

Her kan du spille alverdens sjove brætspil, sidde og arbejde på din computer, være med i en omgang banko eller deltage i deres fællesspisning. En gang imellem holder de også brætspilsturneringer!

Absalon er faktisk en gammel kirke, så du skal ikke blive forskrækket, hvis du kommer til adressen, og det ikke ligefrem ligner et sted, du normalt ville tage ind for at spille et slag brætspil. Den er god nok, det er der! 

(I øjeblikket har Absalon ikke så mange brætspil i huset grundet corona. Dermed kan du, lige nu, kun spille skak og backgammon i Absalon).

Absalon ligger på Sønder Boulevard 73 på Vesterbro i København.

7. Brætspilscaféen Social Corner i København K

Hvis du er vild med brætspil, men måske ikke er helt sikker på, hvordan du spiller de forskellige spil, har Social Corner det perfekte koncept til dig!

Hos Social Corner kan du nemlig bestille hjælp hos en spil-guru, der vil hjælpe dig med at lære spillet at kende. 

Derudover lover vi dig for, at denne brætspilscafé ikke kommer til at ruinere dig og din konto – du kan spille så mange spil, du vil, for sølle 25 kroner! Eller få et medlemsskab med gratis spil i et år for dig og en gæst for kun 250 kroner. Eventuelt en julegave idé til ham din bror, der altid er umulig at finde på gaver til?

På Fiolstræde 25 ligger brætspilscaféen Social Corner. 

8. Papas Papbar i Odense

På brætspilscaféen med det sjove navn kan du prøve kræfter med over 750 forskellige brætspil. 

Ligesom på Social Corner har Pappas Papbar guruer, der kan hjælpe dig med at vælge spil. Guruerne på Pappas Papbar hjælper også glædelig med at forklare reglerne og hjælper jer med at få gang i spillet. 

En dagsbillet til den odenseanske brætspilscafé koster 25 kroner. 

Brætspilscaféen ligger et stenkast væk fra Domkirken på Skt. Knuds Kirkestræde 2A i Odense.

9. Brætspilscaféen Sporhunden i Slagelse

Er du vild med Warewolf, Monopoly eller Croninokle? Så skal du da til event på Sporhunden i Slagelse!

Udover brætspilscaféens populære spilaftner, hvor Slagelse-beboerne mødes og spiller sammen, kan du også komme og spille med dine venner i dagtimerne. En dagsbillet koster 40 kroner, men mange af spillene er faktisk gratis at spille!

Sporhunden ligger i det gamle posthus på Sønder Stationsvej 26. 

10. Firefly i Kolding

I 2017 åbnede brætspilscaféen Firefly i Kolding, der har åbent alle ugens dage pånær mandag. Der er altså massevis af mulighed for at få spillet en masse brætspil i Kolding!

For 25 kroner, kan du spille cafeens premier-spil, og ellers er rigtig mange af spillene på caféen gratis. 

Hvis du er vild med at konkurrere, kan du deltage i brætspilscaféens månedlige Settlers turnering og blive den ukronede Settlers-konge i Kolding. 

Firefly ligger på Munkegade 4 i Kolding.

11. Brætspilscaféen Horsens

Den nyåbnede brætspilscafé i Horsens byder på brætspil i alle sværhedsgrader, så der er spil for både jer, der er obsessed med brætspil, og for jer, der endnu har til gode at blive slået hjem i Ludo. 

Der er mellem 300 spil at vælge imellem, og dertil kan du købe en god kop kaffe eller en stor fadøl – det er lækkert!

For små 30 kroner kan du spille alle de spil du vil på Brætspilscaféen i Horsens.

Brætspilscaféen ligger på Allegade 1E i Horsens.

Hvilken er din favorit-brætspilscafé?

Efter Bastard i 2014 åbnede som den første brætspilscafé i Danmark, er det blevet tydeligt, at brætspillene ikke kun hører hjemme i sommerhuset og til spilaften hos din onkel og tante. 

Brætspil er en god måde at samles, og netop dette formår brætspilscaféerne at skabe rum for – en stor grund til, de er blevet så populære, og de popper op alle steder i de større byer. 

Der kommer hele tiden nye brætsspilscaféer til, og vi kan ikke vente med at prøve hver og en! Hvilken brætsspilscafé er din yndlings?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.