Tattoo | Pige | Ny tattoo | Første tattoo
© iStock

De her 5 små (men vigtige) råd, skal du kende, hvis du lige har fået en tatovering

Hvem kender du, der skal til at bruge solcreme i et helt år nu?

26. april 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Det er meget rart at vide, hvordan du allerbedst plejer din nye tatovering, og derfor har vi lige her samlet fem vigtige råd, du med fordel kan bruge, hvis du lige har været en tur forbi tattoo-biksen. 

1. Brug den rigtige creme

Når du bliver tatoveret, bliver din hud meget irriteret og overbelastet. Derfor er det vigtigt at smøre den med creme to til fem gange om dagen det første stykke tid, imens din tatovering heler. 

Din tatovør kan fortælle dig helt præcist, hvor længe du skal gøre det – det er nemlig forskelligt fra tatovering til tatovering. Cremen skal dog være uden tilsætningsstoffer og parfume, hvilket er meget vigtigt, da der ellers kan komme infektion i tatoveringen, som jo er et åbent sår i starten. Vi kan anbefale Pantothenol creme fra dit lokale apotek, som du kan købe her for 84 kroner.

2. Brug intimsæbe 

Efter du har fjernet plastikken, er der nok en smule indtørret blod, og det vil du jo gerne have vasket væk. Her er det også vigtigt, at det er en sæbe uden tilsætningstoffer og parfume. Derfor anbefaler vi at bruge en intimsæbe – måske har du allerede en stående i forvejen? Ellers kan sæben også købes på dit lokale apotek eller her for cirka 67 kroner. Efter du har vasket din nye tatovering, er det vigtigt, at den lufttørrer, og at du ikke gnubber med et håndklæde eller andet.

3. Lad være med at klø

Ligesom at du ikke skal tørre din tatovering, så må du virkelig heller ikke klø i den! Det er det samme, hvis du eksempelvis får et sår, og det er ved at hele, så klør det ubeskriveligt meget. Det er det samme med tatoveringer, men hvis du ikke giver det ro og tid til at hele selv (den skal nok selv få skorpen til at falde af), så kan du risikere, at der kommer huller i farven og eventuelt betændelse på grund af bakterier i det åbne sår – som en tatovering jo er. 

4. Hold dig væk fra solen

Selvom du kan få lyst til at få lavet en tatovering, når solen skinner, og alt er godt... Så tænk dig rigtig godt om, for din tatovering har ikke godt af at få sol, inden den er helet. Det er virkelig et no-go at gå udenfor at slikke sol, uden at din tatovering er dækket. En tatovering er dog meget følsom over for sol det første år, så husk solcremen

5. Få din tatovering tegnet op 

De fleste steder tilbyder en gratis optegning af din tatovering to til fem måneder efter, at du har fået den lavet. Dette kan være en fordel for dig, hvis du føler, at farven er falmet en smule, eller hvis der er huller. Din tatovering bliver fuldendt og helt skarp, når du får den tegnet op.

6. Undgå dette de næste tre uger:

  • Sol
  • Solarie 
  • Kløe
  • Saltvand
  • Klorvand
  • Skarpe kanter på tøjet, som generer


Kilder: Think Before You Ink


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide