Drømmer du om egen lejlighed? 3 gode råd til forældrekøb

En advokat er slet ikke nogen dårlig idé.

21. oktober 2022 af Annoncør

Boligmarkedet er en jungle, hvor alt for mange boligsøgende slynger sig i lianerne. Som ung kan det være svært at komme til og finde et sted at bo, der er til at betale. Det gælder ikke mindst i de store studiebyer som København, Århus og Odense.

Af samme grund er forældrekøb heller ikke nogen ualmindelig drøm. Har dine forældre lysten og midlerne til det, kan boligdrømmen gå i opfyldelse og drømmehjemmet være lige på trapperne. Her får du 3 gode råd til forældrekøb.

1. Hyr en advokat til forældrekøb

Handelsvilkår, rådgivningsskrivelse, skøde, refusionsopgørelse og debitorskifte – boligjagten byder på mange lange og svært forståelige ord. Og selvom dine forældre er gamle og vise, er det ikke sikkert, at de forstår dem bedre end du gør.

Derfor kan det være en kæmpe fordel med en advokat, som har helt styr på begreberne og proceduren. Han eller hun kan hjælpe dig og dine forældre godt igennem alle steps i processen, lige fra jagten sætter ind, til boligen er underskrevet.

Det er selvfølgelig vigtigt at vælge en dygtig én af slagsen, og gerne én med ekspertviden inden for feltet. NEMADVOKAT tilbyder en pakkeløsning til forældrekøb, hvor alt det vigtigste er inkluderet. Samtidig får I digitale advokater anno 2022, som kun er et par klik væk.

2. Kend til fordele og ulemper ved forældrekøb

Selvom du sikkert er ret hooked på at få det dér forældrekøb i hus, er det en god idé at drøfte fordelene og ulemperne. Når alt kommer til alt, er en bolig jo en stor investering og forpligtelse. Du og dine forældre bør være indforstået med både de glimrende og de knap så glimrende sider ved forældrekøbet.

Fordele:

  • Du kan rent faktisk få en bolig dér, hvor du drømmer om.

  • Din husleje kan fastsættes til en pris, der er til at betale. Og ellers kan du jo dele den med en roomie.

  • Hvis boligpriserne stiger, vil det være en god investering for dine forældre.

Ulemper:

  • Der skal laves et årligt regnskab for udlejningsvirksomheden.

  • Der kan være omkostninger i forbindelse med rådgivning om beskatningsform.

  • Falder boligpriserne, kan det resultere i et økonomisk tab for dine forældre.

Følger du vores råd nummer 1, skal du nok blive grundigt indført i forældrekøbets fordele og ulemper – det er nemlig noget, et advokatfirma har helt styr på. 

3. Få glæde af boligstøtte (lidt endnu)

Du er en heldig kartoffel, hvis du har forældre, der vil købe en bolig til dig. Men dit held slutter ikke dér. Du kan nemlig godt få boligstøtte, selvom der er tale om et forældrekøb. Det er imidlertid ikke sikkert, at lykken varer evigt. Regeringen har nemlig planer om at fjerne boligstøtten i forbindelse med forældrekøb i 2024.

Derfor skal du skynde dig lidt, hvis du vil nå at få glæde af boligstøtten. Indtil videre kan du nemlig få økonomisk støtte ligesom en hvilken som helst anden lejer. Og så bliver det endnu nemmere at betale din husleje. Skønt!