Blondeagat og ametyst
De små krystaller kan meget mere, end du måske går og tror!© Soulful.dk

Føler du dig stresset? Eksperten viser dig 3 krystaller, der måske kan være din redning

Ved du, hvilken krystal der – udover stress – også hjælper på din søvn?

19. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Rigtig mange unge føler sig stressede. Er du en af dem, der lidt for ofte kan mærke, at korthuset falder sammen, at du ikke kan nå de ting, du gerne vil, eller at du forlanger alt for meget af dig selv? 

Der er mange forskellige måder at håndtere stress på, men måske har spiritualitetens verden svaret på dine problemer? Flere og flere oplever, at krystaller kan være en god hjælp i hverdagen – endda på stress!

Få krystalekspertens råd

Vi har derfor talt med Ditte Kristensen, der er ejer af den holistiske og spirituelle webshop Soulful.dk, der blandt andet sælger kraftfulde krystaller. I denne artikel fortæller Ditte om, hvorfor og hvilke krystaller der kan være en god følgesvend i kampen mod stress. 

Husk, at stress skal tages alvorligt. Hvis du gennem en længere periode har følt dig stresset, er det en god idé at kontakte din læge. Krystaller kan være et støttende redskab, men kan aldrig stå alene som behandling af psykiske sygdomme.

Kvinde holder krystaller
Måske kan krystaller være en hjælpende hånd i kampen mod stress.© Getty Images

Hvorfor bruge krystaller når du er stresset?

Ditte fortæller, at når du er stresset, er din krop i ubalance og kræver ro og omsorg. En af de bedste og mest virksomme måder at komme tilbage i balance på, er ved at skabe en bevidsthed omkring din krop og gøre det klart for dig selv, at du både ønsker og kræver et liv i større ro.

En del af krystallernes magi er, at de indfanger din intention og gør den håndgribelig, fortsætter Ditte. Når du mærker krystallen i din lomme, eller når du ser et glimt af den inden sengetid, vil du blive mindet om din intention.

Ditte understreger, at krystaller ikke er en mirakelkur. De helbreder dig ikke for stress over natten, ved at du sover med dem under hovedpuden, men hvis du mestrer at give dem din intention om at skabe et mere balanceret liv, så vil de blive tro følgesvende, som kan fungere som faste støtter i din svære tid. De vil minde dig om, hvorfor det er vigtigt at passe på dig selv! 

Deres blotte tilstedeværelse vil hjælpe dig med at ændre din bevidsthed, som kan være nødvendigt for at komme ud at stress – og ikke blive ramt igen.

Ditte forklarer, at krystaller vibrerer med forskellige vibrationer. Det samme gør du! 

Du kan bruge krystallerne til at tilpasse din energi til deres gennem meditation eller ved at bære den nær dig. Husk dog altid din intention: Vær kærlig overfor dig selv og dit ønske om et nyt liv uden stress.

Seks krystaller
Krystallernes tilstedeværelse kan hjælpe med at ændre din bevidsthed.© Getty Images

Hvilke krystaller er særligt gode mod stress?

Når du skal vælge krystaller mod stress, anbefaler Ditte, at du vælger dem, som virker rolige, milde og balancerende i deres energi. 

Ditte anbefaler altid, at du vælger intuitivt, for bliver du draget af en krystal, er det fordi din krop og dit sind forsøger at fortælle dig noget! Stol altid på din intuition.

Når det så er sagt, anbefaler Ditte følgende krystaller som følgesvend i din stressede periode: 

1. Ametyst

Ametysten er balancerende, rolig og mild, fortæller Ditte. Den er en god all-round krystal, som er knyttet til vores åndelige side, og den kan med fordel anvendes til at minde os om at se på det større billede, connecte til vores indre og ikke at stresse over småting.

Du kan købe forskellige ametyster her

Ametysten er en god krystal mod stress.
Ametysten er en god krystal mod stress.© Soulful.dk

2. Blonde Agat

Blondeagat er ligeledes en af de mest anvendte krystaller mod stress og angst, fordi den beroliger og skaber tryghed, forklarer Ditte. 

Du kan købe blonde agater i forskellige former, størrelser og priser her

Blondeagaten er den mest brugte krystal mod angst
Blondeagaten er den mest brugte krystal mod angst.© Soulful.dk

3. Lepidolit

Lepidolit minder i kvaliteterne om ametysten, men skaber mere jordforbindelse og er mere rå i energien. Denne anbefaler Ditte gerne til sengebordet, så den kan støtte til en god, jordforbunden søvn. 

Lepidolit indeholder lithium, hvilket også anvendes i beroligende medicin for at give en følelse af ro og fred.

Du kan købe den smukke, virksomme krystal med det sjove navn her

Lepidolit er god på sengebordet.
Lepidolit er god på sengebordet.© Soulful.dk

Magi i hverdagen

Ditte fortæller, at hun tror, krystaller er blevet populære endnu engang, fordi de giver en smule magi i vores ellers travle hverdag. 

Mennesket er traditionelt set bestående af krop, sind og sjæl, og at sjælen tidligere har boet i religionen. I dag er der dog mange af os, der ikke er religiøse og derfor mangler en åndelig dimension af verden.

Krystaller og den spirituelle verden giver en tryghed og ro, som vi mennesker altid har søgt – og nu måske mere end nogensinde før, grundet den manglende religiøsitet, hvor vi i gamle dage fandt denne tryghed og ro, siger Ditte.

Krystaller er den fysiske manifestation af denne åndelige dimension. Det er håndgribeligt og forståeligt. Det sætter ord på noget, som ellers kan være svært at beskrive, afslutter hun. 

Kvinde holder krystal
Krystaller kan give tryghed og ro.© Getty Images

Hvilken krystal taler til dig?

Der er krystaller for nærmest alt. Der findes krystaller, der er gode mod kærestesorger, hovedpine, mareridt, dårligt selvværd og tilgivelse, og de kan alle være en støtte, hvis du kæmper for at ændre dit tankesæt og liv. 

Nu er der kun tilbage at finde ud af, hvilken krystal der taler til dig!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.