Hjemmelavede gaver
De bedste gaver er dem, der virkelig er blevet lagt tid og energi i.© Instagram: @_mchoses_ ,@kirstinehother

13 hjemmelavede gaver, der vil gøre din veninde glad

Skal du glæde din veninde med en hjemmemalet tallerken eller et gavekort til hjemmebio?

26. februar 2021 af Sarah Østbjerg

Hvis du også altid bruger alt for lang tid i butikkerne eller på nettet, fordi du gerne vil finde den helt rigtige gave til din veninde, og alligevel næsten hver gang ender med at købe hende endnu en pyntegenstand, hun ikke har plads til, så er det måske på tide at kaste dig ud i et DIY-projekt.

Giv din veninde en hjemmelavet gave – selv hvis du ikke lige rammer hendes stil, vil hun med sikkerhed blive glad for, at du har lavet en helt særlig gave til hende. 

Vi har samlet 13 ideer på hjemmelavede gaver, som forhåbentligt kan inspirere dig, så du kan give din veninde en personlig, hjemmelavet gave, næste gang hun har fødselsdag.

1. Hjemmestrikkede sokker

Er det bare os, eller var uldsokker på fødderne obligatoriske for at holde varmen denne vinter? Vi har i hvert fald brugt vores så meget, at der er kommet huller i – måske det hænger sammen med lockdown, al den hygge i hjemmet og de lange gåture. 

Din veninde vil helt sikkert blive glad for et nyt par varme, behagelige sokker. I hvert fald hvis hun også er typen, der fryser om fødderne.

2. Stearinlys

Okay, ja, vi ved det godt – de snoede lys har skabt lidt for meget hype. Men helt ærligt, de er jo virkelig fine at udsmykke sit hjem med.

Hvis du (og din veninde) dog alligevel er blevet trætte af de snoede lys, så kan du gå steppet videre og for eksempel dryppe stearin i en muslingeskal eller i en fin lille skål.

3. Porcelænsmaling

Find nogle gamle tallerkener frem, eller køb nogle i en genbrugsbutik. Sæt dit eget præg på dem med porcelænsmaling eller -tuscher. Efter at have været en tur i ovnen, kan de endda tåle at komme i opvaskemaskinen. Se lige hvor smukke de her er – det kan da ikke være så svært!?

4. Bogmærke

Hvis din veninde er en læsehest, vil hun helt sikkert blive glad for at have et personligt bogmærke. Det kan minde hende om dig, hver gang hun slår op i sin bog for at fordybe sig i et andet univers. Du kan for eksempel forsøge dig med at knytte et, eller du kan lave et af papir. Udsmyk det med tørrede blade eller vandmaling.

5. Lerkrukke

Er din veninde en rigtig plantemor, så vil hun helt sikkert kunne genkende disse ting. Du kan købe hende endnu en bloggerplante – som hun med sikkerhed vil blive glad for – men du er formentlig på denne side, fordi du gerne vil give dig i et kast med et lille DIY-projekt. Og det er her, lerkrukken kommer ind i billedet. Mal den i simple farver eller udfold din kreative side og forsøg dig med at lave et ansigt.

Krukkerne kan også bruges til makeup eller andet nips – smart!

6. Håndsæbe

Håndvask og håndhygiejne har aldrig været mere i fokus, end det er for tiden, så hvad med at forkæle din veninde med en hjemmelavet sæbe?

7. Smykker

Smykker er det oplagte valg, men det er jo også bare så fin en gave! Vi ville elske at gå rundt med et smykke, der var lavet af en af vores veninder.

Prøv eventuelt noget nyt og skift de farvede perler ud med med farvede tråde og knyt et smykke i stedet. 

8. Bodyscrub

Giv din veninde en hjemmelavet bodyscrub i gave, så hun rigtig kan forkæle sig selv og sin hud. Måske endda en oplagt mulighed til at holde en hjemmespadag? Det vil hun med garanti takke dig for.

9. Fotobog

Saml jeres bedste minder i en fotobog. Skriv søde noter til din veninde, og sæt billeder ind, der kan minde hende om jeres hyggelige, festlige og skønne stunder sammen.

10. Smykkefad

Vi er vilde med de her smykkefade lavet af ler! Og så skulle de ikke engang være så svære at lave. 

De kan også bruges som et lille serveringsfad til for eksempel cookies – lækkert!

11. Vedhæng

Har hun altid tasken fyldt med ting og sager? Giv hende et fint vedhæng, som hun for eksempel kan sætte i sit nøglebundt – så er der større chance for, at hun kan finde sin nøgler blandt alt rodet nede i tasken!

12. Stofnet

Hvis du ved, hvordan man bruger en symaskine, ville det være så sejt at sy din veninde et net, som hun kan tage med, hver gang hun skal ned og handle! Eller måske du har mod på at begive dig ud i at sy en makeuppung til hende?

13. Gavekort

Inviter din veninde en tur i biografen, på lækker tre-retters eller noget helt tredje hjemme i din egen stue. Hvor sød en tanke er det ikke lige? Især nu hvor det at gå i biografen og på restaurant slet ikke er en mulighed. 

Det bedste ved hjemmebiograf er også, at I kan græde til The Notebook (som I i øvrigt allerede har set så mange gange, at I er stoppet med at tælle) og ingen vil lægge mærke til det.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide