Caféer i Odense
Vi synes, alle disse caféer i Odense er et besøg værd. © Instagram: @denlillesmalle, @lebuzzodense

9 hyggelige caféer i Odense, som er perfekte til at begynde dagen på

Besøg disse caféer, næste gang du går sulten rundt i Odense

19. maj 2022 af Henny Müller Dahl

Vi er mange, der virkelig bare elsker at tage på café. Der er bare noget helt særligt ved at sidde og nyde en kop kaffe eller en velsmagende croissant i hyggelige omgivelser. Men det kan være svært at vælge, hvor vi skal tage hen for at få den bedste kop te eller den sprødeste sandwich.

Heldigvis kommer vi dig til undsætning – i hvert fald hvis du befinder dig i Odense eller snart skal besøge byen. For vi har nemlig samlet ni hyggelige caféer, du bare skal besøge i den fynske hovedstad, og du finder dem alle herunder. 

1. Le Buzz

En af Odenses hyggeligste caféer er Le Buzz, hvor både mad og indretning har et ret så perfekt look! Her kan du både få lækre pokebowls, bagles eller lækkert italiensk brød – og selvfølgelig velsmagende kaffe og sprøde croissanter. 

Le Buzz ligger på adressen Edionsvej 22 i Thrige Hallerne. 

2. Riceteria 

Hyggelige Riceteria er stedet, du skal gå hen, hvis du elsker at drikke din varme kaffe eller din kolde smoothie i sprudlende, farverige omgivelser. Riceteria er både en virkelig hyggelig café og en enormt fin butik – så hvis du bare bliver helt forelsket i den kop, du drikker af på caféen, kan du med stor sandsynlighed købe en magen til med hjem. Genialt! 

Riceteria finder du på Mageløse 1. 

3. Café Unika 

Café Unika drives af tre søstre og blev i 2020 kåret som årets bedste café i Odense. Det er heller ikke så underligt, for maden og stemningen på denne lille café er altid i top! Her har du også mulighed for at sidde udenfor, da caféen har en skøn lille gårdhave. 

Du finder Café Unika på Albanigade 17. Du kan også søge søstercaféen Bar'Unika, der ligger på adressen Brandts Passage 2. 

4. Nelle's Wine & Coffee

Nelle's Wine & Coffe, eller i daglig tale bare Nelle's, har hele fem hyggelige caféer rundt i Odense – blandt andet placeret ved Munke Mose og i Storms Pakhus. Så skal du på date i Odense, er to go-kaffe fra Nelles den helt perfekte varme drink at tage med på tur rundt i byen. 

5. Den lille smalle 

Den lille smalle er, som navnet antyder, en smal (men skøn) café, der byder på alt fra friskpresset slowjuice og smoothiebowls til sprøde boller og avokadomadder

Du finder Den lille smalle på Vestergade 5A – den perfekte placering, hvis du i forvejen har tænkt at bruge dagen inde på gågaden i Odense. 

6. Analog kaffebar

Analog kaffebar er stedet, du skal gå hen, hvis du trænger til enten lækre salater og tærter eller kaffe og kager (eller kardemommesnurrer!). Kaffebaren er et af de hyggeligste steder, du kan finde i Odense – og ofte kan du også være heldig at komme med til de koncerter eller yogatimer, som sommetider finder sted i lokalerne. 

Analog ligger på adressen Albanigade 54C. 

7. Café Skt. Gertrud 

Uanset om du har brug for lidt caféstemning i de tidlige morgentimer eller sent på aftenen, er Café Skt. Gertrud stedet, du skal gå hen. Den stemningsfulde café med de tydelige franske referencer har eksisteret i Odense siden midten af 80'erne, og det er ikke så mærkeligt, at den har været populær gennem mange årtier. Her kan du nyde både brunch og frokost – eller et glas vin, hvis du skulle få lyst. 

Find Café Skt. Gertrud på Jernbanegade 8. 

8. Café Chino 

På café Chino er blandt andet kendte for deres populære og velsmagende brunch, som hands down er noget af det lækreste, du kan få i Odense. Du fortjener at give dig selv oplevelsen af at smage den mest perfekte aioli, som serveres, hvis du vælger de sprøde pomfritter som en del af din brunchtallerken. 

Café Chino ligger i altid hyggelige Brandts Passage 6 midt i Odense. 

9. Eydes 

Eydes er endnu et nævneværdigt spisested i Odense, som vi synes, alle bør besøge. Eydes har for lidt tid siden fået et helt nyt look, men madtraditionerne varer ved – blandt andet den store brunch buffet, som stedet i mange år har været kendt for. 

Eydes ligger også centralt placeret på adressen Kongensgade 31A.