Søndagsmad
© Woman, Dr. Oetker, Pågen, iStock

12 fænomenale madvarer, som vi (næsten) kun spiser om søndagen

Vores tømmermænd fortæller os, at vi må godt!

26. marts 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Søndag betyder Netflix-serier, uglet hår, joggingbukser og total afslapning. Du lader alle facader falde, og du gør lige præcis dét, du har lyst til. Det er ikke altid lige kønt, men det er hamrende dejligt.

Det gælder også den mad, som du kaster dig over, når du sidder i sofaen i nattøj og gammel makeup. Søndag betyder junk, sukker og en ustyrlig tilfredsstillelse af din lækkersult, som du har forsøgt at undertrykke hele ugen. Om søndagen siger vi farvel til skyr, rugbrød og gulerodsstave, og vi siger velkommen til alt det, vi har cravet siden sidste søndag. 

Her er 12 madvarer, som vi kun spiser om søndagen – vi prøver i hvert fald at undgå dem resten af ugen, selvom det er svært!

1. Toast. Og nej, ikke bare én toast, men en toast hvert tiende minut i tre timer. Hvis du vil prøve en anden udgave end den med den plastikindpakkede toast-ost (som aldrig har set skyggen af en ko), kan du tjekke den her opskrift ud. Den er vild! 

2. Pizza-burgeren. Gadekrydset fra frostboksen er ikke ligefrem det sunde og nærende valg, der ryger i kurven, når du skal have aftensmad i løbet af ugen. Men om søndagen derimod...

3. Cola til morgenmad. Det er SÅ meget okay at skifte dit glas mælk ud med et glas (okay, halvanden liter) cola. Også selvom klokken ikke har slået 12 endnu.

4. Kolde rester. Det er lidt for uoverskueligt at varme resterne i mikroovnen, men hold nu op, hvor smager kold pasta også godt!

5. Chips med dip. Så smukt og naturligt et par som Frederik og Mary.

6. Bland selv-slik. Naturligvis. Du kaster det i dig, til du har kvalme. Men så skal du bare lige rense ganen med nummer 5 – så har du lyst igen.

7. Mad fra den lokale kina-grill. Til hverdag tænker du, at kina-grillen ser en anelse for suspekt ud, men om søndagen ligner den praktisk talt en gourmet-restaurant. Hvis de havde sushi, ville du bestille det!

8. Pomfritten er din ske til din mayo. Da du var lille, slikkede du mayo'en af pomfritten igen og igen, og tricket virker stadig. Én pomfrit er lig med virkelig mange omgange mayo.

9. Frysepizza. Hvis ikke det var fordi, du vidste, du ville komme til at spise dem i løbet af ugen, når du var for doven til at lave mad, skulle du have et helt lager liggende i fryseren. Tjek her, hvilken frysepizza der er Womans favorit. 

10. Tandsmør. Alt bliver bedre med et par centimeter smør. Det skal du lige huske til næste gang, du har kærestesorg.

11. Pølsehorn fra tanken. Du ville ønske, at du havde en bil, så du havde en endnu bedre undskyldning for at tage på tanken. Du kan godt selv se, at det ser lidt kikset ud, når du drejer ind med din cykel, men du har brug for pølsehorn. ASAP (som unge læger ville sige, og det her er faktisk også en ‘liv eller død-situation’). 

12. Købekager. Roulader, citronmåner, småkager, gifler. Er der ikke nogen, der gider trykke på din stopknap? Nå, nej, du har ikke én – det er jo søndag!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.