Mobil | iPhone | Instagram | Brunch | Kamera | Billede
© iStock

13 instaværdige brunchsteder, du bliver nødt til at besøge med din veninde

Hvem skal hjælpe dig med at få det perfekte avokado-billede?

27. april 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Hver eneste dag bugner Instagram med lækre (som i VIRKELIGT lækre) brunchbilleder. Den ene avokadomad efter den anden bliver langet over disken og anrettet, så selv Gordon Ramsay må blive misundelig. Hvis du vil gå all-in på det æstetiske, så har vi her en liste med 13 instaværdige steder, hvor det næsten er mere pinligt at have telefonen i lommen end ved bordet. 

1. Café Skt. Gertrud i Odense 

Er du i nærheden af Odense, så kan du tage et smut forbi Café Skt. Gertrud på Jernbanegade 8. Caféen er inspireret af det franske køkken og serverer både sammensatte og byg-selv brunch. Det perfekte Insta-billede kan både tages indendøre eller udenfor (alt efter hvor du synes, der er bedst belysning, selvfølgelig). 

2. Café Venchi i Odense

I hjertet af Odense finder du café Venchi, der serverer to slags lækre morgenkomplotter. Her har du muligheden for at tage et instaværdigt billede, samtidig med at du rider med på den veganske bølge — for Café Venchi er intet mindre end en vegansk café, og så kan du altid spørge efter glutenfrit brød. Bonus!   

3. Ffood på Vesterbro Torv i Aarhus

Farvesammensætningen er helt perfekt på den her morgenplatte fra Ffood, der nærmest skriger “Tag et billede af mig!”. Platten er bestemt på forhånd, men du får en valgfri, friskpresset, juice med i købet — og der er mange forskellige at vælge imellem.

A post shared by FFOOD - FRESHLYMADE! (@ffooddk) on

4. Langhoff og Juul i Aarhus

Her har du en café, der serverer en økologisk brunch med alt, hvad hjertet begærer. Foruden det, du ser på billedet, kan du også købe morgenmadsretten: Pandekage med nøddecreme, puffet hvede & pocheret frugt. Er vi de eneste, hvis munde løber i vand bare ved tanken? 

5. Rømer i Aarhus C

Hvis du ikke kan få nok af de aarhusianske brunchs, så er Rømer et godt bud på endnu et instavenligt-spot. Restauranten genåbnede efter en totalrenovering i februar og har sit fokus i det latinamerikanske køkken. Og det er simpelthen alt for lækkert til at lade være med at besøge! 

A post shared by Rømer (@romerrestaurant) on

6. Café Vesterå i Aalborg

Er du mere nord på, kan du slå et smut forbi Café Vesterå i Aalborg, der lader sæsonerne præge deres retter. Vesterås brunch byder på klassikere som røræg, chorizopølse og lækker sprødt bacon — ej at forglemme! Smukt anrettet på en mørk platte giver det et godt udgangspunkt for et billede, der er mere end værdigt til vores Instagram.  

7. Caféministeriet i Aalborg

Okay, hvis det her ikke ser lækkert ud, så ved vi ikke hvad gør!? Udover en på forhånd sammensat brunch, så kan du på Caféministeriet vælge mellem et hav af lækre morgenmadsretter (blandt andet den lækre banan-toast, som vist på det første billede) Yum!

8. SpiseRiget i Esbjerg og Varde

Både på Torvegade i Esbjerg og Kræmmergade i Varde finder du café SpiseRiget, der serverer et smukt eksemplar af et morgenmadsbræt! Så frem med kameraet, og klik løs, inden du sætter tænderne i de perfektskårene oste.

A post shared by SpiseRiget (@spiseriget) on

9. Café Elysia i Næstved 

Den velbesøgte café på Jernbanegade 15 giver os med sin fine anretning en perfekt anledning til at holde vores smartphone i fugleperspektiv og trykke på kameraudløseren. Frugt, æg og wienerbrød pyntet med lilla blomster — det er et ja-tak herfra.   

A post shared by Cafe Elysia (@cafeelysia) on

10. 1401 (Tapas & Burgers) 

I Vejle har de en restaurant, der virkelig forstår at kræse om os Instagram-brugere. Udover at være kåret til Vejles bedste spisested i 2017, så serverer de en brunch, der har maks Instagram-potentiale!

11. Mad og Kaffe på Amagerbro og Vesterbro

Mad og Kaffe byder på en morgenplatte, hvor du selv bestemmer, hvad der skal på. De bliver serveret i skåle for sig, som giver mulighed for selv at opstille i lige den vinkel, der passer dig. Små mærkater på menukortene gør det nemt at se, hvorvidt retterne er vegetarretter, veganske, laktosefri og/eller glutenfri. Det er smart! 

A post shared by Mad & Kaffe (@madogkaffe) on

12. Little Birds på Frederiksberg

Her har du endnu en oplagt mulighed for at være med på Instagram-bølgen ved selv at kunne kreere det perfekte billede. Little Birds har været betænksomme i deres anretning af morgenmadsretterne, så der er rig mulighed for at få revet mange likes til sig. 

13. Neighbourhood i København K og på Vesterbro 

Morgenmad kombineret med pizza? Tilføj det faktum, at det farvemæssigt spiller perfekt sammen, så har du en brunch, der er både besøgs- og instaværdig. Neighborhood har med deres organiske koncept skabt en flot og varieret brunch, der gør os helt sulten bare ved at kigge på billedet. 

A post shared by NEIGHBOURHOOD (@nbhkbh) on

Når det så er sagt... 

Så er det værd at huske på, at det hele ikke behøver at være så perfekt på billeder. Det gør de her seje damer os lige opmærksomme på med deres kropspositive og inspirerende Instagram-profiler. Og hey! Maden kan altså stadig smage godt, når den ligger klappet sammen og halter lidt på anretningen.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori