grillfest sommerfest grillmad
© iStock

15 tips til den PERFEKTE sommerfest

Se, hvordan du holder en fest, som bliver husket længe efter, at den sidste drink er tømt

8. juni 2018 af Redaktionen

1. Byd velkommen 

Lad ikke dine gæster være i tvivl om, hvad der skal ske. Tag ordet, når alle gæsterne er kommet, og lad dine forventninger skinne tydeligt igennem. Så ved alle, om der er lagt op til hyggesnak i sofaen eller dansemaraton på gulvet. Vær den perfekte værtinde for dine gæster, og de vil huske din fest længe. 

2. Pizza-Party

Køb nogle ruller færdig dej hos din lokale pizza-pusher eller i supermarkedet. Få dine gæster til selv at medbringe deres yndlingsfyld, og så bager I pizzaerne sammen. Voila, alle får deres favoritpizza.

3. Kulørte lamper

Sæt kulør på din fest, og lad lyskæder med farvede pærer være den eneste belysning. Det bliver aldrig helt mørkt om sommeren, så du kan bruge dem både ude og inde.

sommerfest dekoration
© iStock

4. Lyv, lyv, lyv

Fortæl dine gæster, at de alle skal stikke en vild løgn inden for den første halve time, for eksempel at de har vundet i Lotto eller scoret en kendis. Det får med garanti gang i snakken — både ved bordet og i særdeleshed krogene!

5. Beachparty

Længes du efter palmestrand og bølgebrus? Tag strandstemningen med indenfor ved at få fat i en god bunke sand. Strø det ud over gulvet, og stil store planter og palmer i hjørnerne. Så mangler du bare de kulørte drinks for at toppe stemningen.

6. Eksotisk velkomst

Velkomstdrinks er altid en god isbryder — især hvis den er stærk! Bland en flaske Asti med en liter appelsinjuice i en bowle, og tilsæt isterninger. Drinken serveres iskold og er derfor perfekt om sommeren. Klip små blomster i farvet papir, og stik sugerør igennem. Så er Hawaiistemningen i hus. 

sommerdrinks sommerfest
© iStock

7. Danse natten lang

Dansefester er sjove fester. Så skriv tre navne på bagsiden af hvert bordkort, som din gæst skal danse med i løbet af aftenen. Det får dine gæster til at snakke med andre, end de normalt ville hænge ud med.

8. Quiz-time

Køb en flaske rom og en liter cola. Lav en quiz med spørgsmål, som festdeltagerne skiftes til at svare på. Svarer de rigtigt, får de et shot cola, og svarer de forkert: et shot rom. Du slår to fluer med et smæk: Dine gæster bliver stive, og de har det sjovt! Hvis I elsker sjove lege, kan I prøve de bedste drukspil til festen.

9. Nødhjælps-kit 

Hvad har man allermest brug for, når man vågner med tømmermænd efter en fest? Vand, en lille pose chips og panodiler! Så hvorfor ikke forkæle dine gæster med en lille goodie-bag, når de går. De vil udråbe dig til heltinde for det dagen efter.

10. En ristet med det hele 

Efter midnat er der kun én ting, I har lyst til: en hotdog med det hele! Forbered en pølsefest uden lige, eller lej en pølsevogn, og server lækker natmad. 

11. Regnbueis

Giv dine gæster et chok med skriggrønne eller ildrøde isterninger. Du tilsætter bare vandet et par dråber farvestof i isterningebakken, inden du lægger den i fryseren. Du kan også fryse for eksempel vingummibamser ind i isen. Du kan også servere dine vingummibamser med champagne. Det er MUMS. 

12. Musik, som alle kan lide 

Vil du have et fyldt dansegulv. Så få dine gæster til at sende tre musikønsker hver inden festen. Lav en playliste med alle sangene. Så er der noget for enhver smag.

dansende gæster til sommerfest
© iStock

13. Spil om opvasken

Det værste ved en stor fest er opvasken dagen derpå. Så hvorfor ikke gøre en leg ud af at rydde den? Sæt to terninger i gang i hver sin ende af bordet. Slår du en 6’er skal du gå i køkkenet og starte opvasken og oprydningen. Der må kun være to personer i køkkenet ad gangen, så de skiftes ud, hver gang der slås en 6’er.

14. Hemmelig gæst

Savner du nye ansigter (eller rettere sagt: lækre, ledige mænd i vennegruppen)? Så lad alle dine gæster invitere en ven eller veninde med, som ikke kender nogen i forvejen. Ja, du må gerne kræve, at de mandlige gæster skal være lige til at spisefor at komme ind...

15. Ingen øl til tisselise

Lås alle dørene, så ingen kan komme på toilettet — hverken udendørs eller indendørs. Så er der gratis fadøl til alle, indtil den første, der ikke kan holde sig længere, må gå på toilettet. Derefter skal alle betale for deres øl. PS: Sørg for at have noget tørt skiftetøj til de konkurrencemindede. 

LÆS OGSÅ Sådan undgår du for mange ture i toiletkøen

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet.

Læs mere fra samme kategori