Pizza nam nam
Bedste pizza i Aarhus? Vi har svaret! © Instagram: @Ild.pizza & @Illopizza

8 steder med mundvandsfremkalende pizzaer i Aarhus

Hvem skal du have med på pizza-tur?

21. juni 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Smeltet ost, knasende, sprød skorpe, intens smag af tomat og basilikum, og... Stop, stop, stop! Det er næsten for meget af det gode, og vores tænder løber i vand af den pludselige lyst til gude-spisen: Pizza!

Bor du i Aarhus, eller har du planer om snart at lægge vejen forbi smilets by, og er på jagt efter den bedste pizza i Aarhus, har vi svaret til dig her! Om du er til en Hawaii, en Calzone eller måske den mere fancy slags med parmaskinke, lover vi, der er en (vanvittigt lækker) pizza til dig i den jyske hovedstad.

1. Frankies Pizza på Mejlgade og Jægergaardsgade

Mamma mia, solo mio, Frankies pizza må du ikke gå glip af! På deres menukort finder du både pizzaer med spicy ananas chutney, bearnaise, trøffelmascaprone, pimientos de padron, og vi kunne blive ved. Lækkert! Og så gør det jo heller ikke noget, at deres univers er lyserødt og fyldt med lækre drinks, vel? Frankies har hele to bikse i Aarhus, så om du er mest til det stemningsfyldte Latinerkvarter eller hyggelige Frederiksbjerg, er der en Frankies-biks lige for dig.

2. La Rossa på Street Food og M. P. Bruunsgade

Har du nogensinde været på Street Food i Aarhus? Ellers er det nu, du snørrer skoene og hopper ned på den gamle busterminal, der huser lækker indisk mad, de sprødeste Fish & Chips, bløde, saftige baos og ikke mindst, en af Aarhus' bedste pizzasteder, La Rossa. Biksen er endda blevet så populær, at den nu også har åbnet på Frederiksbjerg, så uanset hvor du er i Aarhus, kan du få en La Rossa-bid med på farten. Nam!

3. Gorms på Jægergaardsgade

På Gorms langer de massevis af pizzaer over disken, men ikke kun dem med pepperoni og skinke, som du kender, men også helt særlige pizzaer med spændende ingredienser og et nordisk twist. Tilmed serverer de mega lækre forretter, desserter og en himmelsk pizza-brunch i weekenderne. Et godt bud på den bedste pizza i Aarhus!

4. Fratelli på Trøjborg og Vestergade

Fratelli er en vaskeægte Aarhus-institution, og rigtig mange aarhusianeres favorit pizza-pusher – med god grund! Deres sprøde pizzaer er autentiske, italienske lækkerier, der er bagt med kærlighed. Whats not to like? Tilmed kan du få din favorit-Fratelli pizza i vegansk version, så alle kan være med. 

5. Ild.pizza i Åbyhøj, Egå, Galten, Højbjerg, Hornslet, Lystrup, Odder, Skejby og Risskov

Den aarhusianske pizza-succes Ild.pizza har fundet vejen til de aarhusianske hjerter på 0,5 og gået fra en lille biks til at være og finde i langt de fleste aarhusianske forstæder. På Ild.pizza designer du din egen special-lavede pizza, der netop tilfredsstiller dine smagsløg, og der er nok af lækre sager at pimpe din pizza med: Bresaola, Nduja, artiskokker, sydesalt fra Læsø, pinjekerner, hvidløgsolie og... Vi kunne blive ved! 

6. Il Locale på Guldsmedegade

Er du en vaskeægte surdejstosse? Er du vild med pizza? Og er du på udkig efter den bedste pizza i Aarhus? Så er det Il locale, du skal besøge næste gang, pizza-sulten melder sig. I den lille, hyggelige biks på Guldsmedegade laver de nemlig pizzaer, hvis bund og skorpe er så sprøde, at selv englene synger, og det er der en særlig grund til: Surdej! Nå ja, og så det faktum at dejene får lov at hæve koldt i op til fem døgn, før de lander i din mave. Ses vi dernede? Det tror vi nok, vi gør! 

7. Pizza hytten på Frederiks Allé, Guldsmedegade, Sønder Allé og Trøjborgcentret 

Autentiske sicilianske pizzaer på surdej, der har hvilet i 72 timer, bagt i stenovn. Ja tak, ikke? Heldigvis for dig kan du finde Pizza hytten flere steder rundt om i Aarhus, hvis du skal prøve de sicilianske specialiteter. Hvis du er lidt sukkersulten, kan vi klart anbefale deres Nutella-pizza. Nutella og pizza? Ge-ni-alt!

8. Pizza Propria på Jægergaardsgade 

Propria er en skjult perle i Jægergaardsgade, der giver dig følelsen af at stå midt i den italienske varme med det samme, du træder ind over dørtrinnet. Deres pizzaer er inspireret af den napolitanske pizza, der har en tynd og blød bund – nam! Dertil har de hele køledisken fyldt af italienske specialiteter med alt fra skinker og vin til tiramisu og lækre oste.  

“Nej tak” til den bedste pizza i Aarhus?

Måske er du slet ikke pizza sulten, men har meget mere lyst til en forfriskende iskaffe, en snasket burger eller en lun kardemommesnurrer. Heldigvis for dig, er Aarhus en perfekt by for ethvert madøre, og der er vanvittigt lækre mad-oplevelser på hvert gadehjørne – selv hvis, du ikke har lyst til pizza (men seriøst, har du læst denne artikel? Pizzaerne ser jo for lækre ud!). Kun fantasien (ja okay, og pengepungen) sætter grænser for din næste madoplevelse i Aarhus. 

Bedste pizza i Aarhus
Wow, vi ville gerne sætte tænderne i den bedste pizza i Aarhus – nam!© Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide